ÇTSO’dan ikinci okul atağı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ÇTSO) Şubat ayı Meclis Toplantısı Asım Yavuzarslan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, Ambardere Mevkii’nde bulunan Eğitim Kampüsü’ne Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın da çok istediği Sosyal Bilimler Lisesi yaptırılması konusunda anlaşmaya varıldı. Böylece ÇTSO ikinci lisesinide Çerkezköy’e kazandırma yolunda önemli bir adım atmış oldu. Bilindiği gibi ilk lise olan ÇTSO Anadolu Lisesi 40 derslikli idi.

ÇTSO’dan ikinci okul atağı
17 Şubat 2016 Çarşamba 11:11

MECLİS SALONUNDA TOPLANDILAR

ÇTSO Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıya ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker ve ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva’nın yanı sıra Meclis Üyeleri Mustafa Seçkin, Bülent Bilecen, Kadir Uz, Mesut Görgün, Aktaş Güler, Gürkan Kesim, Mehmet Çetin ve Sait Erdem katılmadı.

OCAK AYI GELİR – GİDERLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

1 dakikalık Saygı Duruşuyla açılan Meclis Gündemi Ocak ayı gelir – gider ve banka cetvellerinin görüşülmesiyle devam etti. Konuyla ilgili açıklama yapan ÇTSO Genel Sekreteri Hakan Yel, “Ocak ayı toplam gelirimiz 140 bin 163 lira, toplam giderimiz ise 182 bin 129 lira’dır. Odamızın kasasında 392 lira, bankalardaki hesaplarında ise 1 milyon 423 bin 708 lira’sı bulunmaktadır. Mizanda da 7 milyon 55 bin 845 lira ile denklik sağlanmıştır.” bilgilerini verdi. İlgili gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

OKULUN YÜZDE 51’İNİ ODA YAPTIRACAK

Gündemin bir diğer maddesinde yer alan, Ambardere Mevkii’ndeki Eğitim Kampüsü’ne ÇTSO tarafından Sosyal Bilimler Lisesi yaptırılması görüşüldü. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Akın, “Bildiğiniz üzere Ambardere Mevkii’nde Eğitim Kampüsü alanı oluşturuldu. Geçtiğimiz haftalarda da buraya Ahmet-Seval Çetin çifti Fen Lisesi yapımı için protokol imzaladı. Bizden de taşın altına elimizi koymamızı istediler. Biz de Fen Lisesi’nin hemen yanına bir Sosyal Bilimler Lisesi yaptırmaya karar verdik. 6 bin metrekare olması planlanan okulun yaklaşık maliyeti 6-6,5 milyon lira civarında. Fakat biz esnaflığımızı yaptık ve maliyetin yüzde 51’i karşılığında okulun isim hakkını satın aldık. Kalan kısmın devlet karşılayacak. Biz buraya Meslek Lisesi yaptırmak istemiştik, fakat belli bir plana göre hareket ettiklerini söylediler. Fen Lisesi’nin yanında Sosyal Bilimler Lisesi planlandığı için bizden bu okulu yapmamızı istediler. İlçemizde yılda 3 bin öğrenci artışı var. Odamızın ihtiyatlar hesabında 1 milyon 190 bin lira, Muhtelif Yardımlar hesabında 80 bin lira ve Konferans Salonu tadilatı için de ayrılmış 200 bin lira’sı var. Bu paraları okul yapımı için kullanmayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

GEZİ GİDERLERİNİ KATILIMCILAR ÖDESİN

ÇTSO Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz, Oda’nın ilk defa hayırlı bir işe imza attığını dile getirerek, “Fakat benim bir önerim var. Odamız, son iki senede yurt dışı gezileri ve fuarlarına yaklaşık 600 bin lira harcadı. Bunları iptal edersek ciddi tasarruflar yapabilir. Görev süremiz içinde de okulun tüm maliyetini karşılayabiliriz. Yurt dışı gezilerine gidecekler de kendi ceplerinden ödeyerek gitsinler.” şeklinde konuştu.

“LABORATUAR GİDERLERİ İÇİN MİLYARLAR HARCIYORUZ”

Ambaradere Mevkii’ndeki Eğitim Kampüsü’ne, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın da gönlünde yatan Sosyal Bilimler Lisesi’nin yaptırılmasıyla ilgili söz alan ÇTSO Meclis Üyesi Hacı Mehmet Erdoğan, “Ben okul yapımına karşı değilim. Fakat biz üyelere kaliteli hizmet için çaba gösterelim. Okul yapmak bizim işimiz değil. Okulu devlet yapsın. Biz sanayiciler olarak laboratuar giderleri için milyonlar harcıyoruz. Okul yapımı yerine bölgeye böyle bir tesis kazandırılması daha faydalı olur. Bunun yanında tasarruf yapacaksak da yapalım. Yurt dışına gidenler kendi masraflarını kendileri ödesinler. Bu konuda Rahmi Bey’e katılıyorum.” açıklamalarında bulundu.

“DEVLETTEN TEK KURUŞ YARDIM GELMİYOR”

ÇTSO Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz Çerkezköy nüfusunun yüzde 8 oranında arttığına değinerek, “Özellikle parasını Çerkezköy’den kazanıp İstanbul’a giden sanayiciler başta olmak üzere, bu şehre karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. Her şeyi devlet’ten beklememek gerekir. Devlet bize yol yapıyor, elektrik, doğalgaz, su getiriyor.” dedi. Bunun üzerine Hacı Mehmet Erdoğan, “Ben OSB içindeki araziyi kendi paramla aldım. Elektriğimi, suyumu, doğalgazımı kendim getirttim. Yolu bile bize kilitlediler. Veliköy OSB yolunu biz yaptırıyoruz. Tek kuruş yardım gelmiyor.” ifadelerini kullandı.

TOPLANTI SONA ERDİ

Görüş alışverişlerinin ardından ÇTSO’nun Eğitim Kampüsü’ne okul yaptırmasına oy birliğiyle karar verildi ve toplantı, 2015 yılı faaliyet raporunun ibrası ile son buldu.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.