ÇTSO’dan İmam Hatip Lisesi’ne destek sözü

Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetimi, ÇTSO Yönetimini ziyaret ederek hem hayırlı olsun temennisinde bulundu hem de kaba inşaatı biten okulun yapımının tamamlanması için ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva’dan destek istediler. Dernek Başkanı Sait Yazı ve Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, okulun tamamlanması ile birlikte Çerkezköy’deki büyük bir eksikliğin giderileceğini ifade ederlerken, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva da okulun tamamlanması için ellerinden ne geliyorsa yapacaklarına dair söz verdi.

ÇTSO’dan İmam Hatip Lisesi’ne destek sözü
16 Ağustos 2013 Cuma 07:51

ÇTSO YÖNETİMİNE HEM HAYIRLI OLSUN HEM DE DESTEK ZİYARETİ
Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetimi Çarşamba günü saat 11.30’da ÇTSO yönetimine hayırlı olsun ziyareti düzenledi. Dernek yönetimine Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’de eşlik etti.  Ziyarette konuşan Dernek Başkanı Sait Yazı, öncelikle Mayıs ayında göreve gelen Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ve Yönetimi kutlayarak hayırlı olsun dileklerini iletti.
BÖLGEDE Kİ BÜYÜK BİR EKSİKLİK TAMAMLANACAK
Konuşmasının devamında, inşaatı devam eden İmam Hatip Lisesi konusuna değinen Yazı, “Bizler Çerkezköy’de yokluğu hissedilen bir okulu yaptırmak için yola çıktık. 10 bin nüfuslu Vize’de bile İmam Hatip Lisesi varken Çerkezköy’de böyle bir okulun olmadığını duyanlar şaşırıyordu. Üzülmemek elde değil. Biz de bunun için adım attık. Sağ olsun yardım eden hayırseverlerimiz, kuruluşlarımız var. İnşaatın kabası bitti. Bundan sonra sizlerin de katkılarını bekliyoruz. Okul tamamlandığında bölgedeki büyük bir eksiklik giderilmiş olacak” dedi.
MEVZUAT ÇERÇEVESİNDE NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ
Yazı’nın ardından konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva da, ilk olarak ziyaretten ötürü Dernek Yönetimine teşekkür ederken, ardından da okulun tamamlanması için ellerinden ne geliyorsa yapacaklarına dair söz vererek, “Sizin yanınızda olmak isteriz. Oda olarak mevzuatlar çerçevesinde elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Bu okul gerçekten Çerkezköy’ün ihtiyacıdır” diye konuştu.
OKUL SADECE ÇERKEZKÖY’E DEĞİL ÇEVRE İLÇE VE BELDELERDE HİZMET VERECEK
Dernek Başkanı Sait Yazı içinde taleplerinin yer aldığı dosyayı da Süleyman Kozuva’ya teslim ederken, Kozuva da dilekçeyi bir an önce yönetime sunacaklarını ifade etti. Konuşmasında, Çerkezköy’deki öğrencilerin çevredeki İmam Hatip Liseleri’ne kayıt yaptırdığını hatırlatan Sait Yazı, okulun açıldığında sadece Çerkezköy değil, Saray, Kapaklı ve çevredeki beldelere de hizmet vereceğini belirtti. Okul projesinin başta 21 derslikli olarak hazırlandığını ancak nüfustan ötürü bunun 40 dersliğe dönüştürüldüğünü de dile getiren Yazı, talebin fazla olmasından dolayı bu durumun çok daha iyi olduğunu ifade etti.
ÇTSO’NUN DESTEKLERİNİ BEKLİYORUZ
Ziyarette konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de, Çerkezköy’ün nüfusu itibariyle çok büyük olduğuna ancak buna rağmen bir İmam Hatip Lisesi olmadığına dikkat çekerken, bu eksikliği gidermek adına bir çalışma başlattıklarını belirterek, “Çalışmalar sonucunda belli bir aşamaya geldik. Kaba inşaatı bitti sayılır.  Bundan sonra yapılacak işlerde katkı almak adına çeşitli ziyaretlerde bulunuyoruz. ÇTSO da Çerkezköy’ün en büyük sivil toplum örgütü. Dolayısıyla en iyi katkısı sunacak kurumlardan biri olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu okul da tüm Çerkezköy’ün ihtiyacıdır. İnşallah önümüzdeki süreçte herkesin katkı sağlayacağı inancı ile birlikte ÇTSO’dan da katkı bekliyoruz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.