ÇTSO’dan Kapaklı’ya okul müjdesi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) 2016 yılının son meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, “İlçemiz Eğitim Kampüsü için taahhüt ettiğimiz Sosyal Bilimler Lisesi yapım işi ihalesi yapıldı. 1 milyon 700 bin TL + KDV teklifi ile ihaleyi Engin Baysak kazandı. Önümüzdeki hafta yer teslimini yapacağız ve çalışmalara başlanacak.  İnşallah önümüzdeki dönem de Kapaklı’da bir okul yaparız” dedi

ÇTSO’dan Kapaklı’ya okul müjdesi
21 Aralık 2016 Çarşamba 11:24

YILIN SON TOPLANTISI YAPILDI
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın Aralık ayı Meclis Toplantısı ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker başkanlığında gerçekleşti. Saygı duruşuyla başlayan 2016 yılının son meclis toplantısı, gündem maddelerinin oylanıp karara bağlanmasıyla devam etti.
GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Toplantının ilk gündem maddesinde 2016 yılı Kasım ayı gelir-gider cetvelleri, banka cetveli ve mizan görüşüldü. Oda’nın Kasım ayı tahmini gelirinin 241 TL olarak öngörüldüğünü kaydeden ÇTSO Genel Sekreteri hakan Gel,  “Gerçekleşen Kasım ayı geliri 342 bin 734,77 TL oldu. 2016 yılının ilk 11 ayı için tahmini gelir 2 milyon 441 bin 100 TL olarak hesaplanırken, gerçekleşen 11 aylık gelir ise 2 milyon 990 bin 762,95 TL oldu. 11 ay sonunda gelir bütçesinin gerçekleşme oranı ise yüzde 122,52 olarak gerçekleşti” ifadelerini kullandı.
MİZANDA DENKLİK SAĞLANDI
 “Kasım ayı tahmini giderimiz 156 bin 300 TL olarak öngörülmüştü” diyen Gel, “Gerçekleşen Kasım ayı gideri ise 185 bin 567,05 TL oldu. 11 aylık tahmini gider toplamı 2 milyon 246 bin 600 TL olarak hesaplanırken; 11 aylık gerçekleşen toplam gider ise 1 milyon 784 bin 474,21 TL oldu. 11 ay sonunda gider bütçesinin gerçekleşme oranı ise yüzde 79,43 oldu. Odamızın bankalardaki hesaplarında 2 milyon 440 bin 272 TL, kasasında ise 764,97 TL bulunmaktadır. Odamızın mizan hesaplarında ise 10 milyon 495 bin 381 TL ile denklik sağlandı” diye konuştu. Kasım ayı gelir-gider cetvelleri, banka cetveli ve mizan oybirliği ile kabul edildi.
TAHMİNİ BÜTÇE 2 MİLYON 975 BİN 434 TL
 ÇTSO Aralık ayı Meclis Toplantısı 2017 Mali Yılı Tahmini Bütçesi’nin görüşülmesi ile devam etti. 2 milyon 975 bin 434 TL olarak öngörülen 2017 Mali Bütçesi hakkında açıklamalarda bulunan ÇTSO Genel Sekreteri Hakan Gel, “2017 yılında aidat ve hizmet tarifelerinde herhangi bir değişiklik olmayacak. Yani bir fiyat artışı yok. Yalnızca kanunda ‘Asgari ücretin yüzde 10’undan az olamaz’ şartı olduğu için Dördüncü Dereceli iş yerleri ile ilgili kalemlere zam yapıldı” dedi. İlgili gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi.
AİDAT BORÇLARINA AF
Toplantının gündeminde yer alan son maddede ise ‘TOBB Kayıt Ücreti, Yıllık Aidat ve Munzam Aidatın Tespiti ve Ödenmesi’ hakkındaki yönetmeliğin 10’uncu maddesine istinaden bazı eski üyelere uygulanabilecek aidat affı konusu görüşüldü. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Oda Sekreteri Hakan Gel, “Aftan 62 firma faydalanacak. Toplam 44 bin 71 TL’lik bir aftan bahsediyoruz” dedi.
ESKİ ÜYELERİ KAPSIYOR
Aidat borçlarına af getirilmesine karşı olduğu gerekçesiyle söz alan ÇTSO Meclis Üyesi Dilaver Burak, “Üyelerin çoğu aidatını ödüyor. Bu durum insanların kafasında ‘Nede olsa 2 yılda bir af çıkıyor, aidat ödemesem de olur’ algısı oluşturuyor” dedi. Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, maddenin yanlış algılandığını ifade ederek, “Burada vergi terki yapmış, üyelikten ayrılmış firmalardan bahsediyoruz. Biz bu kişilerin borçları ile ilgili dosyaları avukatlara verdik. Bu kişiler üzerinde bir şey bulunamadığı için burada sizin önünüze getirdik” dedi. ÇTSO Aralık ayı Meclis Toplantısı’nın son maddesi de oy birliği ile kabul edildi.
KAPAKLI’YA OKUL MÜJDESİ
Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından ÇTSO’nun eğitim kampüsüne yaptıracağı Sosyal Bilimler Lisesi hakkında açıklamalarda bulunan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, “İlçemiz Eğitim Kampüsü için taahhüt ettiğimiz Sosyal Bilimler Lisesi yapım işi ihalesi yapıldı. İhale ile ilgili 13 firmaya dosya verdik. İhaleye toplam 4 firma teklif verdi. 1 milyon 700 bin TL + KDV teklifi ile ihaleyi Engin Baysak kazandı. Önümüzdeki hafta yer teslimini yapacağız ve çalışmalara başlanacak. 2017 yılının 6’ncı ayında işi teslim alacağız. İnşallah önümüzdeki dönem de Kapaklı’da bir okul yaparız” dedi. Meclis Başkanı Taha Ülker de yönetim kuruluna çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
Haber: Uğur Kılıç
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.