ÇTSO'ya KOBİ Haftası ziyareti

KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürlüğü 25-30 Kasım tarihleri arasında kutlanan Avrupa KOBİ Haftası etkinlikleri kapsamında Namık Kemal Üniversitesi öğrencilerine yönelik ÇTSO'ya ziyaret düzenledi. Ziyarette ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva ve Yardımcısı İsmail Akın'ın iş hayatı hakkında öğrencilere birifing verildi. Girişimciliği geliştirme adına düzenlenen etkinlikte öğrenciler, ÇTSO Yönetim Kurulu'nu oluşturan sanayici ve işadamlarına iş hayatına dair sorular yöneltti

ÇTSO'ya KOBİ Haftası ziyareti
29 Kasım 2013 Cuma 07:48

KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Başkanlığı) Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürlüğü Avrupa KOBİ Haftası etkinlikleri kapsamında ÇTSO'ya (Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası) ziyaret düzenledi. Ziyarete Tekirdağ KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü KOBİ Uzmanı Gökhan Akdaoğlu, Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Koordinatörü Ümit Kürhan, Namık Kemal Üniversitesi öğrencilerinden Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi üyesi 25 öğrenci katıldı. Ziyarette, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ve Başkan Yardımcısı İsmail Akın'ın iş yaşamları ve kariyerlerini anlatan birer sunum yapıldı.
KOBİ HAFTASI KUTLANIYOR
Programın açılış konuşmasını yapan Tekirdağ KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü Kobi Uzmanı Gökhan Akdağolu, 25-30 Kasım tarihleri arasında Avrupa Kobi Haftası kutlamaları yapıldığını belirtti. Hafta nedeniyle KOGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürlüğü olarak da bir dizi etkinliğe imza attıklarını belirten Akdağoğlu, "Tekirdağ KOSGEB Hizmet Merkezi olarak Avrupa Kobi Haftası etkinlikleri kapsamında üniversite öğrencilerimize girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla bu etkinliği düzenledik. Etkinliğimize Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Ticaret Odaları'da destek veriyor. Üniversiteli girişimci gençlerimiz Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ile görüşecek. Etkinliğimizin amacı genç girişimcilere, başarılı sanayici ve işadamlarımızın tecrübelerini aktarmak" diye konuştu.
İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ İÇİN DE PROGRAM YAPTIK
Tekirdağ KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü Kobi Uzmanı Gökhan Akdağolu, 25-30 Kasım tarihleri arasında yapılan Avrupa Kobi Haftası kutlamaları kapsamında ilkokul öğrencilerine yönelik de program düzenlediklerini belirtti. Akdağoğlu, "Önceki günde ilkokul öğrencilerimizle Tekirdağ Ticaret Odası'na ziyarette bulunduk. Girişimcilik kültürünü en küçük yaştaki öğrencilerimizden başlayarak, aşılamayı hedefliyoruz" dedi. Akdağolu, Avrupa KOBİ Haftası etkinliklerini 30 Kasım'da İnovatif Girişimcilik Konferansı düzenleyerek tamamlayacaklarını belirtti.
SÜLEYMAN KOZUVA VE İSMAİL AKIN'IN İŞ HAYATI ANLATILDI
Daha sonra ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva ve Başkan Yardımcısı İsmail Akın'ın iş yaşamı ve kariyerleriyle ilgili olarak 25 üniversite öğrencisi girişimci adaylarına sunum yapıldı. Kozuva'nın iş hayatındaki ilerleyişi ve yatırımları öğrencilerin dikkatini çekti. Öğrenciler Kozuva'dan, zengin olmanın yollarını sorarken salondakileri tebessüm ettirdi. Başkan Kozuva, "Bizim zamanımızda enflasyon vardı. Daha yüksek kar marjlarıyla çalışabiliyordunuz. Şimdi yüzde 5-10 karla iş yaparsan çok iyi" diyerek, günümüzde sıfırdan yapılacak yatırımların riskli olduğunu anlattı. Kozuva, "Artık çok ortaklı yatırımlar daha çok ilgi görüyor. Mesela biz Somali'de yatırım yaptık. Ancak Somali Hükümeti ile kar ortağıyız. Yüzde 45 pay veriyoruz" dedi. Öğrenciler Süleyman Kozuva ve ÇTSO Yönetim Kurulunu oluşturan işadamlarından iş hayatı ile ilgili eğitim ve seminer desteği istedi. Kozuva, "Bizim kendimizin gelip sizlere konferans vermesi zor. Zaman bulamayabiliriz. Ancak size yanımızda çalışan teknik personel ve mühendislerimizi gönderebiliriz" dedi.
Kozuva'nın ardından ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Akın, iş hayatına ilişkin öğrencilere kısa bir sunum yaptı. Üniversite yılları ve iş hayatına atılımını anlatan Akın'da öğrencilere, "Başarımız güler yüzümüz ve işimizi en iyi şekilde yapmaktan geliyor" dedi.
BROSS TEKSTİL VE ÇOSB'Yİ ZİYARET ETTİLER
Namık Kemal Üniversitesi'nin çeşitli fakülte ve yüksekokullarından Gençlik Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi'ne kayıtlı öğrencilerden oluşan genç girişimci grubu daha sonra Süleyman Kozuva'nın ortağı olduğu Bross Tekstil'i gezmeye gittiler. Burada yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alan öğrenciler son olarak ÇOSB'ye (Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü) geçerek Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan'ı ziyaret etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.