ÇTSO’ya Ticaret Sicil Memuru alınacak

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na (ÇTSO) yapılacak olan Ticaret Sicil Memuru alımı için Ticaret Sicil Personeli Giriş Sınavı yapılacak. Sınav 22 Şubat Pazartesi günü saat 14.00’da ÇTSO’da gerçekleştirilecek

ÇTSO’ya Ticaret Sicil Memuru alınacak
30 Ocak 2016 Cumartesi 12:47

YAZILI SINAVA KATILACAKLARDA ARANAN ŞARTLAR

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak; yazılı sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak (01.01.1981 tarihinden daha sonra doğanlar başvuru yapabilir); üniversitelerin en az dört yıl süre ile eğitim veren Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisadi ve idari Bilimler, İşletme, İktisat fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili, makamlarca kabul edilen yurtiçi veya yurtdışındaki kurumlardan birini bitirmiş olmak; erkek adaylar için askerlik görevini yapmış veya muaf olmak; kamu haklarından mahrum bulunmamak; sabıka kaydı bulunmamak; görevini devamlı yapmasına engel bir durumu bulunmamak; tacir veya esnaf sayılmalarını gerektiren bir faaliyette bulunmamak; Çerkezköy, Kapaklı veya Saray’da ikamet ediyor olmak.

YAZILI SINAV DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ

Yazılı sınav notu, yüz tam puan üzerinden değerlendirilecek. Yazılı sınav; % 40 genel kültür, % 40 genel yetenek, % 20 Ticaret Sicil Yönetmeliği hükümlerinden oluşacak. Yazılı sınavda başarılı sayılabilmek için en az 70 (yetmiş) tam puan almak gerekiyor. Yazılı sınav sonucuna göre ilk 5 (beş) aday asil, ikinci 5 (beş) aday yedek olmak üzere belirlenecek.

SÖZLÜ SINAV DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ

Sözlü sınava yazılı sınav sonucuna göre belirlenmiş ilk beş asil aday alınacak. İlk beş asil aday arasından seçim yapılamazsa ikinci beş yedek aday sözlü sınava çağrılacak. Sözlü sınav en az 4 (dört) üyenin bulunacağı Yönetim Kurulu tarafından yapılacak. Sözlü sınavda; adayın bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği, muhakeme gücü, liyakati, temsil yeteneği, davranış ve tepkilerinin ÇTSO vizyon ve misyonuna uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti, genel yetenek ve genel kültürü, değişime ve yeniliklere açık olup olmadığı değerlendirilerek sözlü sınava katılan her Yönetim Kurulu üyesi tarafından yüz puan üzerinden puan verilecek. Sözlü sınavda hazır bulunan Yönetim Kurulu üyelerinin verdiği puanlar sonucunda her adayın ortalama sözlü sınav puanı hesaplanacak olup, sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için en az 70 (yetmiş) tam puan almak gerekiyor. Sözlü sınavda 70 (yetmiş) tam puanın üzerinde puan alan adaylardan en yüksek puanı alan adayın işe alımı gerçekleşecek. İşe alım kararı verilen adayın başvuru esnasında verdiği bilgilerin gerçeğe aykırı olduğu tespit edilirse adayın başvurusu geçersiz sayılacak ve yerine sıradaki aday çağrılacak.

BAŞVURU TARİHİ VE ŞEKLİ

Başvurular  28.01.2016 – 11.02.2016 tarihleri arasında  [email protected] e-mail adresine veya Gazi Osman Paşa Mah. Fevzi Paşa Cad. No.5/1 Çerkezköy adresindeki ÇTSO’ya şahsen yapılacak. Yazılı sınava katılmaya hak kazanan adaylar 17.02.2016 – 19.02 2016 tarihlerinde ÇTSO web sayfası ve ilan panosunda duyurulacak. Yazılı sınav 22.02.2016 Pazartesi günü 14.00’da ÇTSO’da yapılacak.  Adayların sınav saatinden an az yarım saat önce ÇTSO’da hazır bulunmaları ve yanlarında onaylı kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi) olması gerekmektedir. Yazılı sınav sonuçları 29.02.2016 tarihinde ÇTSO web sayfasında duyurulacak olup ilk beş asil adaya sözlü sınav tarihi ayrıca bildirilecek.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.