Cumhuriyet Bayramının 98. yılı çoşkuyla kutlandı

Cumhuriyet Bayramı ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşu bu yıl büyük bir çoşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet Bayramının 98. yılı çoşkuyla kutlandı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
29 Ekim 2021 Cuma 19:59

Geçtiğimiz  yıl korono virüs salgını nedeni ile çoşkulu kutlanamıyan Cumhuriyet Bayramı, bu yıl 29 Ekim Spor Kompleksinde halkın katılımıyla kutlandı.

.28 Ekim Perşembe günü Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması ile başlayan kutlamalar 29 Ekim’de Hükümet Konağı bahçesinde Kaymakam Murat Duru’nun tebrikleri kabul etmesi ile devam etti.

Tebrikat töreninin ardından kutlamalar Çerkezköy Belediyesi 29 Ekim Spor Kompleksi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ve Bayrağımızın göndere çekilmesi ile başladıktan sonra Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay; 29 Ekim Spor Kompleksi’nde bulunan vatandaşların ve öğrencilerin Cumhuriyet bayramlarını kutladılar.

   

TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN EN ÖNEMLİ GÜNÜ

Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 98’nci ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü nedeni ile bir konuma yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay sözlerine “Bugün 29 Ekim, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli günü ancak aynı zamanda Çerkezköy’ümüz için bir kat daha anlamlı ve önemli bir gün bugün. Çünkü bugün Çerkezköy’ümüzün düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümü” diyerek başladı.

ADIM ADIM BÜYÜYEREK BUGÜNLERE GELDİ

   “Bundan tam 99 yıl önce atalarımızın büyük bir mücadelelerin sonunda kurtardığı bu topraklar bir yıl sonra büyük bir mücadele ile kurulan CUMHURİYET ile birlikte adım adım büyüyerek bugünlere kadar geldi” diyen Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Çerkezköy’ümüz küçük bir nahiye iken; neredeyse kendi yağında kavrulan, tarım ve hayvancılık ile yaşayan, tren yolu lojistiği ile ticaretini geliştirmeye çalışan bir yerleşim yeriydi.

HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

   70’li yıllarda İstanbul’un sanayisizleştirilmesi projesi kapsamında imar planları yapıldıktan sonra sanayi ile tanışan Çerkezköy’ümüz sanayinin adım adım geliştiği ülkemizin ve dünyanın önemli markalarına ev sahipliği yaptığı ve bu gelişim ile birlikte nüfus büyümesi her geçen gün artarak istihdamını destekleyen ve geldiğimiz bugünde sınırlarında 3 organize sanayi bölgesinde 400’ün üzerinde sanayi kuruluşu ile nüfusunun 200 bine dayandığı ticaret hacmini genişleterek adım adım büyüyen, gelişen, bölgesine ve ülkesine katma değer üreten bir sanayi kenti konumuna ulaştı” dedi.

   Çerkezköy halkından aldığı sorumluluk ile bu güzel ilçeye hizmet etmeye devam edeceğini belirten Akay, “Bizler bugün her geçen gün gelişen, büyüyen sanayi kenti, işçi kenti yani emeğin kenti Çerkezköy’de vatandaşlarımızdan almış olduğumuz sorumluluğun gereği olarak yaşadığımız toprakların hakkını hukukunu korumaya, çocuklarımızın geleceği için durmadan çalışmaya ve yaşadığımız bu güzel topraklara hizmet etmeye devam edeceğiz.

TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYANLARI ŞÜKRAN VE MİNNETLE ANIYORUM

   Geçmişten bugüne güzel Çerkezköy’ümüzde görev yapan Kaymakamlarımızı, Belediye Başkanlarımızı, taş üzerine taş koyan tüm yöneticilerimizi, hizmet eden herkesi, minnet ve şükran duygularımla anıyorum, hayatlarını kaybedenlere de Allah’tan rahmet diliyorum” açıklamasını yaptıktan sonra sözlerini Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. Yılı’na getirerek şunları söyledi:

ÖZGÜRLÜK VE TAM BAĞIMSIZLIK YOLU

   Ve bugünün adı Cumhuriyet; 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yokluk ve umutsuzluk içinde başlayan, Anadolu’da karış karış ilerleyen, birlik ve beraberliğin sağlanmaya çalışıldığı bir büyük mücadele. Milletin damarlarındaki hürriyet arzusunu bilen ve bu yüzden esarete asla boyun eğmeyeceğini tüm dünyaya haykıran bir büyük liderin özgürlük ve tam bağımsızlık hayali ile çıktığı o zorlu yol.

TÜM DÜŞMANI DEF EDEREK ÖZGÜRLÜK YOLU AÇAN LİDER

    Ve çıktığı o zorlu yolda milletini yan yana getirerek düşmanı dize getiren, himaye altına sokmaya çalışılan paçavraları red ederek bağımsızlık mücadelesinden asla vazgeçmeyen,  olmaz denileni, imkansız denileni başaran, ulusal kurtuluş mücadelesi ile topraklarını sarmış türlü düşmanları def ederek özgürlüğün yolunu açan, dünya tarihini yeniden yazan, varlığımızı yok eden haritaları kaldırıp atan Lozan’ı imzalayan, ve bundan 98 yıl önce bugün tüm mücadeleyi milletine armağan ederek özgür ve tam bağımsız Büyük Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran büyük liderimize GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRKÜMÜZE saygı ve minnetle; bu uğurda canlarını veren kahraman şehitlerimize, atalarımıza, şükran duygularımı bir kez daha ifade ediyorum.”

ATATÜRK SEVDASI KALBİMİZDEN HİÇ EKSİK OLMAYACAK

   “Bugünkü umudumuzun, korkusuzluğumuzun, bugünkü cesaretimizin, sebebi CUMHURİYET” diyen Vahap Akay, “Atamızın bize bıraktığı mirasa, ‘Benim en büyük eserim’ dediği CUMHURİYETE sıkı sıkıya sarılarak ilelebet yaşatacağız. Elimizden ay yıldızlı Türk Bayrağı, gönlümüzden, kalbimizden Atatürk sevdası hiç eksik olmayacak.

ONUN ÇİZDİĞİ HEDEFLERE DURMADAN YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ

   Ay yıldızlı Türk Bayrağı’nı sonsuza kadar elden ele; yüreğimizdeki Atatürk sevdasını kalpten kalbe sonsuza kadar taşımak, yaşadığımız bu topraklara Kan, Atatürk’ümüze Can borcumuzdur. Bizler onun çizdiği yolda, gösterdiği hedefe durmadan yürümeye devam edeceğiz. Son sözümüz iyi ki varsın Cumhuriyet, İyi ki varsın Cumhuriyet. Sevgi ve saygılarımla” diyerek sözlerini tamamladı.

HAZIRLANAN ETKİNLİKLER SAHNELENDİ

Akay’ın ardından Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru da Cumhuriyetin ilan edilişinin 98’nci ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü nedeni ile bir konuşma yaptı. Kaymakam Duru’nun konuşmasının ardından Mehter Takımı’nın gösterisi ile kutlamalar devam etti. Mehteran Takımının gösterisinin ardından halk oyunları gösterileri yapıldı, şiirler okundu, müzik dinletisi gerçekleştirildi ve spor gösterileri sahnelendi.  Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 98. Yılı nedeni ile düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından Müzik Öğretmeni Melike Dalgıç tarafından ‘Memleketim’ adlı şarkı seslendirildi ve düzenlenen Geçit Töreni ile kutlamalar sona erdi.

CANDAN ERÇETİN’DEN UNUTULMAZ BİR KONSER

   Cumhuriyetin ilan edilişinin 98’nci ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü nedeni ile Çerkezköy Belediyesi tarafından Kentpark’ta düzenlenen Candan Erçetin konseri soğuk havaya rağmen Çerkezköylüleri bir araya getirirken, sevilen sanatçı Candan Erçetin söylediği birbirinden güzel şarkılarla Kentpark’ı dolduran Çerkezköylülere unutulmaz bir gece yaşattı.

BU SOĞUK 29 EKİM AKŞAMI İÇİMİZİ ISITTINIZ

   Konserin sonunda Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay, ünlü sanatçı Candan Erçetin’e çiçek takdim ederek, “ Ne iyi ettiniz de geldiniz. Bu soğuk 29 Ekim akşamında içimizi ısıttınız. Sizlere, tüm ekip arkadaşlarınıza Çerkezköylüler adına teşekkür ediyorum. Bugünün Çerkezköy için bir farkı daha var. O da bugün Çerkezköy’ün kurtuluş günü aynı zamanda. Hem Çerkezköy’ün kurtuluş günü, hem de Cumhuriyet Bayramı bugün. Ben bir kere daha bu güzel gecede bizlerle beraber olduğunuz için teşekkür ediyorum.

İYİ Kİ VARSIN CUMHURİYET

   Bu toprakları bizlere vatan yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüze, silah arkadaşlarına olan sevgimizi, şükran duygularımızı, minnet duygularımızı bir kere daha ifade ediyoruz. İyi ki varsın Cumhuriyet diyoruz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.