Cumhuriyet sayesinde bugün yan yanayız

Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 95. ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yılı tüm yurtta olduğu gibi kentimizde de büyük bir coşku ile kutlanıyor. Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na Pazar günü çelenklerin sunulması ile başlayan kutlamalar, bugün ise Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinliklerle devam etti

Cumhuriyet sayesinde bugün yan yanayız
29 Ekim 2018 Pazartesi 13:25

Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 95. ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yılı kutlamaları dün saat 12.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na Çerkezköy Kaymakamlığı, 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı ve Çerkezköy Belediye Başkanlığı çelenklerin konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

KUTLAMALAR CUMHURİYET MEYDANI’NDA YAPILDI
Kutlamalar 29 Ekim Pazartesi günü saat 09.30’da Çerkezköy Kaymakamı A. Selami Abban’ın makamında tebrikleri kabul etmesi ile başladı. Ardından saat 10.00’da Çerkezköy Kaymakamı A. Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan vatandaşların ve tören birliklerinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladılar.

KAYMAKAM ABBAN VE BAŞKAN AKAY KONUŞMA YAPTI
Protokolün yerini almasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız hep bir ağızdan coşku ile söylenerek, ay yıldızlı şanlı bayrağımız göndere çekildi. Çerkezköy Kaymakamı A. Selami Abban’ın günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yapmasının ardından Başkan Akay günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi.

KURTULUŞTAN 1 YIL SONRA CUMHURİYET KURULDU
“Bugün Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95’nci, Çerkezköy’ümüzün düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü” diyerek sözlerine başlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu anlamda 29 Ekim tarihinin Çerkezköy için kurtuluş günü olmak gibi bir özelliği daha var. Bundan 96 yıl evvel atalarımızın canla başla kurtardıkları bu güzel topraklar, kurtuluştan tam bir yıl sonra Cumhuriyetin Kurulmasına da şahitlik etti. Ve bizler büyük bir gurur ve mutlulukla bugünleri hep birlikte coşku ile kutluyoruz” dedi.

KÜÇÜK BİR KASABADAN SANAYİ KENTİNE DOĞRU YOL ALDI
“Çerkezköy’ümüz eski adıyla Türbedere; Çerkez göçünde bir süre Çerkezlerin yaşaması ile adlarını bıraktıkları memleketimizin yeni adı oldu. Ve tarihten bugüne her geçen gün büyüyerek, gelişerek bugünlere kadar geldi ve küçük bir kasabadan bir sanayi kentine doğru yol aldı Çerkezköy” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Akay, “Bu gelişim ve büyüme 70’li yıllarda başlayan sanayi hamlesi ile her geçen gün daha da yol aldı. Geldiğimiz noktada kendi sınırlarında biri Türkiye’de örnek gösterilecek OSB’lerden olan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere toplam 3 OSB’de 400’ün üzerinde sanayi kuruluşu gelişip büyüyen ticaret hacmi ile sanayinin, ticaretin, emek ve işgücünün önemli merkezlerinden biri haline geldi.

TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ GÖÇ ALAN İLÇELERİNDEN BİRİYİZ
Sanayi ve ticaret bu denli gelişirken Çerkezköy yurdumuzun dört bir yanından gelen vatandaşlarımızın işi ve aşı için buluştuğu, bir araya geldiği bir merkez haline geldi. Ve bugün yüz yetmiş bine yaklaşan nüfusu ile Türkiye’nin en önemli göç alan ilçelerinden biriyiz.

UMUT EDİYORUM YENİ YATIRIMLAR İLE ÇERKEZKÖY BULUŞACAKTIR
Bu anlamda Çerkezköy’ün yerel yönetim yatırımlarının hız kesmeden devam etmesi aynı anlamda başta hızla devam eden milli eğitim yatırımlarının aynı hızla devam etmesi ve devamında devlet yatırımlarının da nüfus büyüme hızı ile orantılı olarak büyüme göstermesi zorunluluğu vardır. Umut ediyorum Çerkezköy yeni yatırımlarla buluşacak ve aydınlık yarınlara umutla yol alacaktır. Bu anlamda geçmişten bugüne bu topraklara hizmet eden tüm yöneticilere saygı ve şükranlarımı sunuyorum” açıklamasında bulundu.

ŞEHİTLERİMİZİN HEPSİNE ŞÜKRAN BORÇLUYUZ
Bugünün diğer adının ise Cumhuriyet olduğunu vurgulayan Çerkezköy  Belediye Başkanı Vahap Akay, “Çanakkale ile başlayan milli mücadele ile devam eden kurtuluş savaşı ile sonlanan ve Cumhuriyet ile taçlanan bir büyük mücadele. Ve bu mücadelede akan kanlar giden canlar, Şehitlerimiz. Hepsine şükran borçluyuz.

ŞEHİTLERİMİZE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM
Ayırmadan, tarihin her anında Çanakkale’de, Balkanlarda, milli mücadelede, Dumlupınar’da, Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda, Kıbrıs’ta, Doğu ve Güneydoğu’da hain terör örgütleri ile verilen mücadelelerde, 15 Temmuz’da ve adını sayamadığım, bu toprakların birlik ve beraberliği için şehit düşmüş atalarımıza, askerimize, polisimize, vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum.

CUMHURİYET SAYESİNDE BİRARADAYIZ
Bizler yaşanan kahramanlık destanları ve canlarını veren atalarımız sayesinde ve bize miras bırakılarak 95 yıldır gururla koruyup kolladığımız Cumhuriyet sayesinde özgür birer birey olarak bugün yan yanayız ve burada bu meydandayız.

ATATÜRKÜMÜZÜN AÇTIĞI YOLDA GÖSTERDİĞİ HEDEFE DURMADAN YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Ve tabi ki bugünleri borçlu olduğumuz yurdumuzun kurucusu kurtarıcısı ebedi önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesinde buradayız. Bu yüzden bizler, doğruluktan ayrılmadan, çok çalışarak, küçüklerimizi koruyup büyüklerimizi sayarak, yurdumuzu ve milletimizi çok sevecek ve Atatürkümüzün açtığı yolda gösterdiği hedefe durmadan yürümeye devam edeceğiz. Bir kez daha Kurtuluş Günümüzü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalarını yapmasının ardından Cumhuriyetimizin 95. Yılı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi ve ardından öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okuyup, solo şarkılar seslendirdiler. Halk Oyunları Ekiplerinin gösterisinin ardından Mehter Takımının gösterisi ve Geçit Töreni ile Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamalar sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.