Cumhuriyet sizin özgürlüğünüz!

Cumhuriyet’in kuruluşunun 94’üncü yıldönümü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı’da da coşkuyla kutlandı. 29 Ekim kutlamaları Kaymakamlıkta yapılan bayramlaşmanın ardından Kapaklı Stadı’nda  düzenlenen çeşitli etkinlikler ile devam etti.

Cumhuriyet sizin özgürlüğünüz!
30 Ekim 2017 Pazartesi 16:03

KUTLAMALAR KAYMAKAMLIKTA BAŞLADI
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, makamında tebrikleri kabul etti. Kaymakamlıkta düzenlenen tebrikat törenini ardından, tören Kapaklı Stadında devam etti.
TÖRENE YOĞUN KATILIM
Törene, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Fevzi Bayram, Kapaklı İlçe Emniyet Müdür Vekili Ekrem Çiçek, Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP Kapaklı İlçe Başkanı İsmail Türker, Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Şubesi, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
CANLARI PAHASINA GERÇEKLEŞTİRDİLER
Tören ilçe okullarının geçit töreniyle başladı. Geçit töreninin ardından konuşan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, şunları söyledi: “94 yıl insan ömrü için çok uzun bir süredir. Fakat 94 yıl devletlerin ömründe çok kısa bir süredir. Atatürk ve silah arkadaşları yola çıkarken hiçbir şey toz pembe değildi. Para yok dediler, bulunur dedi. Ordu yok dediler, kurulur dedi. Düşman çok dediler, yenilir dedi. Ve hepsini de gerçekleştirdi. Canları pahasına gerçekleştirdiler. Cumhuriyet bazen söylendiği zaman içi doldurulması gereken bir kelime gibi geliyor. Çünkü bizim neslimiz zaten Cumhuriyet’in içinde büyüdü. Hani derler ya suyu içinde yaşar ama suyu bilmez. Bizlerde biraz öyle olduk. Cumhuriyet’in içinde yaşadığımız için, Cumhuriyet’in faydalarını, faziletlerini unutmaya başladık.
CUMHURİYET HALKIN KENDİSİNİ YÖNETMESİDİR
Ben Ankara’nın yanı başında Kırıkkale gibi küçük bir kentte bir işçinin çocuğu olarak dünyaya geldim. Bugün Kapaklı Kaymakamı olarak sizin gibi seçkin bir topluluğa hitap etme şansını Cumhuriyet sayesinde buldum. Sizler de Cumhuriyet sayesinde devletin her türlü mertebesine gelebilirsiniz. İşte bu yüzden Cumhuriyet halkın kendi kendisini yönetmesi rejimidir.
CUMHURİYET SİZİN EKMEĞİNİZ SUYUNUZ GİBİDİR
Atatürk, ‘Ey Türk gençliği birinci vazifen Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.’ demiştir. Kıymetli gençlerimiz Cumhuriyete en çok siz sahip çıkmalısınız çünkü ilerde sizlerin yaşayacak çok daha uzun ömrünüz var. Cumhuriyet sizin özgürlüğünüz, Cumhuriyet sizin ekmeğiniz, suyunuz gibidir. En çok siz sahip çıkacaksınız. Öğretmenlerimiz, sizler bizim eğitim olgumuzun en önemli mimarlarısınız. Gençlerimiz size emanet. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşları, şehitlerimiz, kahraman gazilerimizi hayır ve minnetle anıyorum. Nice Cumhuriyet Bayramlarında görüşmez üzere, Bayramımız kutlu olsun.”
GÖSTERİLER VE KOŞU YARIŞMASI DÜZENLENDİ
Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer’in ardından kutlama töreni 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu kompozisyon yarışması birincisi Kapaklı Anadolu Lisesi Öğrencisi Dilay Aydoğdu kompozisyonunu okuması, Kapaklı Özel Başakşehir Ortaokulu halk oyunları gösterisi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu şiir yarışması birincisi Pınarça Ortaokulu öğrencisi Ecem Öncü’nünü şiirini okuması ve Kapaklı Yıldızkent Ortaokulu halk oyunları gösterisi ile devam etti. Kapaklı İlçesi lise ve ortaokullar arası 60 m ve 200 m koşuları yapıldı ve dereceye girenlere ödülleri verildi.
BAYRAK FİNAL GÖSTERİSİ
Kapaklı İmam Hatip Lisesi’nin hazırlamış olduğu bayrak final gösterisini sunulması ile program son buldu. Sunulan Bayrak final gösterisi büyük alkış aldı.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.