ÇYDD’den Ergenekon açıklaması

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Selda Karacalar, ÇYDD Genel Merkezi tarafından yapılan ‘Ergenekon Davasına İlişkin Basın Açıklaması’nı kamuoyu ile paylaştı

ÇYDD’den Ergenekon açıklaması
03 Ekim 2015 Cumartesi 13:17

İSNAT EDİLEN SUÇ TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMAKTI

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Selda Karacalar’ın kamuoyu ile paylaştığı ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel’in açıklamalarında şu ifadelere yer verildi: “ 13 Nisan 2009 günü eşzamanlı olarak ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan’ın ve Yönetim Kurulu üyelerinin evlerine yapılan polis baskını ve gözaltına alma olayı, ÇYDD Genel Merkezine ve birçok şubesine yapılan baskınlarla devam etti. Polis – yargı işbirliğiyle yapılan bu acımasız, hoyrat ve haksız muamele ÇYDD’nin üç değerli yöneticisine karşı özel yetkili mahkemede dava açılasıyla devam etti. İsnat edilen suç; Ergenekon Silahlı Terör Örgütü’ne üye olmaktı.

SAHTE DELİLLER YERLEŞTİRİLMİŞTİ

Dernek merkezinden toplanan hard disklerin açılarak içine suç oluşturacak Türkan Saylan’ı ve Derneği itibarsızlaştıracak sahte deliller yerleştirilmişti. İddianamede yüklenen suçlar bu sahte delillere ve polis raporlarına dayandırılmıştı. Uzman bilirkişi firmalarından güçlükle alabildiğimiz raporlar bizi doğruluyordu. Kadıköy Şubemizden alınan hard diskin açılarak içine suç oluşturacak yeni vakaların yerleştirildiği ve tekrar kapatıldığı bilimsel yol ile anlatılıyordu.

 SANIKLAR İÇİN BERAAT KARARI

Raporları mahkemeye sunduk. Özel yetkili mahkemeler kaldırıldıktan sonra dava tekrar görüldü ve Cuma günü sonuçlandı. Sayın Savcı, Poyrazköy davası ile birleştirilen ÇYDD ve ÇEV davalarının bütün sanıkları için beraat kararı istedi. Kaybolan adalet duygumuzu yeniden güçlendirdiği için Sn. Savcıya teşekkür ediyorum. Duruşma günü olan 2 Ekim 2015’i tarihi bir gün olarak değerlendiriyorum. Türkiye’de yargının ve ÇYDD’nin tarihine şanlı bir not düştü. İstanbul Anadolu Yakası 5. Ağır Ceza Mahkemesi bugün bütün sanıklar için beraat kararı verdi. Karar bizlere “Türkiye’de hakimler varmış” dedirtti. Prof. Dr. Filiz Meriçli, Prof. Dr. Ayşe Yüksel ve Avukat Nur Gerçel’i kutluyorum.

 TUZAKTI

Eğitimli bir toplum oluşturmak ve Cumhuriyetin temel değerlerini korumaktan başka bir amaç ve eylemi olmayan bir derneğin terörist olarak suçlanması ve üç yöneticinin 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talebi diğer benzer davalar gibi Atatürk’e ve Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı kurulmuş bir tuzaktı.

ADALETE VE DEVLETE OLAN GÜVEN BİTTİ

Bir devlet kurumunun vatandaşını, cezalandırmak için sahte deliller üretmesini ve bunun için özel yetkili mahkemeler kurmasını kabul etmek mümkün değildir. Biz devletin vatandaşını korumak için var olduğunu öğrenmiş ve öğrencilerimize öğretmiştik. Düzmece deliller ve kurmaca mahkemelerle yıllarca yurttaşlarına eziyet eden cemaat – iktidar işbirliği, maalesef toplumun adalete ve devlete olan güvenini bitirdi.

HESABINI KİM VERECEK?

Prof. Dr. Filiz Meriçli, Prof. Dr. Ayşe Yüksel ve Avukat Nur Gerçel arkadaşlarımızın yaşadıkları karanlık, acılı yıllarının hesabını kim verecek? Bu işin suçlusunu aramak benim hakkım. ÇYDD’nin uğradığı zararları tazmin edecek bir kurum arıyorum”

Haber: Uğurcan Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.