Daimi Tavan: Piyasadaki alım satımların %70'i gayriresmi

Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Daimi Tavan, gazetemize yaptığı açıklamada bölgemizde hizmet vermekte olan emlakçıların sıkıntı ve taleplerini dile getirdi. Daimi Tavan, özellikle Emlakçılar Derneği olarak Yerel Yönetimlerden hiçbir desteği alamadıklarını ifade etti

Daimi Tavan: Piyasadaki alım satımların %70'i gayriresmi
07 Eylül 2016 Çarşamba 16:10

FIRSATÇILAR PİYASAYA ÇIKIYOR
 
Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Daimi Tavan, gazetemize yaptığı açıklamada Emlakçıların sıkıntı ve taleplerini dile getirdi. Çerkezköy'de yatırımların durgun bir halde olduğunu belirten Tavan "Zor günlerden geçtiğimiz bu zamanlarda yatırımlarda ciddi azalmalar var. FETÖ soruşturmaları kapsamında doğal ve normal olarak tapu verimlerinde de gecikmeler yaşanıyor. Vatandaş para harcamak istemiyor, nakitini tutmak istiyor. Hal böyle olunca fırsatçılar piyasaya çıkıyor. Haksız rant oluşmaya başlıyor" dedi.
 
YEREL YÖNETİMLER DESTEK VERMELİ
 
Emlakçılık sektöründe fırsatçılara yer vermemek için sert kuralların oluşturulması gerektiğini belirten Tavan "Piyasadaki alım satımların %30'u bu işi gerçekten hakkıyla yapan emlakçılar tarafından, %70'i ise gayriresmi yollardan yapanlar tarafından gerçekleşiyor. Bu noktada Yerel Yönetimlerin desteğini alamıyoruz. Yerel Yönetim ve  STK'ların ortak bir çalışma ile bu duruma bir düzenleme getirmesi gerekiyor. Kamuda hızlı ve güvenilir iş için üyelerimizin işlerini kolaylaştırma konusunda birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Sektör zor durumda. Yerel Yönetimlerin desteğini alarak bu duruma bir sınırlandırma getirmeliyiz. Bizlerin önceliği doğru hizmettir" ifadelerini kullandı.
 
GAYRİ RESMİ ALIM SATIMLAR KONUSUNDA ŞİKAYET ALIYORUZ
 
Gayri resmi alım satımlar konusunda vatandaşların bilgilendirilmesi gerektiğini belirten Tavan "Vatandaşlarımızdan gayri resmi alım satımlar konusunda şikayetler alıyoruz. Dernek olarak bizlerin elinden gelen şey vatandaşlarımızı hukuki alanlara yönlendirmek oluyor. Emlakçı'ya vereceği komisyondan kaçarak aslında daha büyük zararlar ile karşılaşabiliyorlar. Vatandaşlarımıza sesleniyorum. Alım satım konusunda herhangi bir şüpheye düştükleri anda Derneğimize gelerek bizlere danışsınlar. Bizler Dernek olarak her zaman vatandaşımızın yanındayız" ifadelerini kullandı.
 
UYGUN FİYATA TOPLU KONUT ŞART
 
Sektörün zor durumda olduğunu belirten Tavan "Tepe bölgesine inşaat yapılıyor fakat insanların alım gücü yok. Bu bölgeye toplu konut projeleri yapılmalı. Uygun fiyatlara konut ihtiyacı var. Bunun önünü açabilecek şey ise Yerel Yönetimlerdir. Bizler de Dernek olarak elimizden gelen desteği göstermeye hazırız" dedi.
 
EMLAÇILIK SEKTÖRÜNÜN KENDİ BAŞINA BİR ODA OLMASI GEREKİYOR
 
Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Daimi Tavan, "Dernek bünyesinden çıkarak Oda olma ile ilgili çalışmalarımız kısmen de olsa  devam ediyor. Emlakçılık sektörünün kendi başına bir oda olarak faaliyet göstermesi gerekiyor" şeklinde konuştu.
 
Haber: Uğur Can Avcılar
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.