Darısı diğer kurumlara

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yaptırılacak olan 40 derslikli Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Lisesi'nin protokolü düzenlenen tören ile imzalandı.

Darısı diğer kurumlara
16 Temmuz 2007 Pazartesi 08:27

40 DERSLİKLİ OLACAK

Ç.T.S.O. tarafından yapılacak olan 40 derslikli lisenin Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyacağını belirten Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, 40 derslikli yapılacak olan lisenin zemin katında 100 kişilik bir tane de Ana Sınıfı'nın olacağını belirterek, "Karşılıklı olarak sözlerimizi tutmanın mutluluğunu yaşıyorum. Sizlerden gelen talepleri biz elimizden geldiğince karşılamaya, sorunlarınızı en üst makamlara iletmeye çalıştık. bugün siz de üzerinize düşeni yaparak, 40 derslikli lisenin protokolünü imzalıyorsunuz. Başta Ç.T.S.O. Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanı olmak üzere Meclis Üyelerine ve okul arsasını bağışlayan Çerkezköy Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

DAHA ÖNCE TESLİM EDECEĞİZ

Törende konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Tuncel Çetin, yapılacak olan 40 derslikli lisenin İnşaat Komisyonu tarafından belirlenen süreden daha önce bitirileceğini belirterek, "Valimizin kararlı ve azimli çabaları ile bu noktaya geldik. kendisine teşekkür ediyorum.

Yer tahsisini yapan Belediye Başkanımız Ali Ertem'e Odamız, Meclisimiz ve Yönetim kurulumuz adına çok teşekkür ediyorum. Yönetim Kurulumuza okul yapılması için yetki veren Meclis Üyelerimize teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum" dedi.

KATKILAR İLE TAMAMLANACAK

Okulun inşaatının tamamlanmasının ardından Milli Eğitime teslim edileceğini fakat ondan sonrada okulun her türlü bakım ve onarımının Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılacağını belirten Yönetim Kurulu Başkanı A. Tuncel Çetin, okul inşaatını sanayiciler, işadamları ve resmi kurumların katkıları ile tamamlayacaklarını ifade etti.

İMZALAR ATILDI HAYIRLI OLSUN

Yapılan protokol konuşmalarının ardından 40 derslikli Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi'nin protokolü Vali A. Nezih Doğan, Çerkezköy Kaymakamı Abdullah Durukan, Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Zafer Avcılar, Yönetim Kurulu Başkanı A. Tuncel Çetin ve İl Milli Eğitim Müdürü Üner Dilek tarafından imzalandı.

BAĞIŞLAR HEMEN GELDİ

Protokoyün imzalanmasını törene katılan Meclis Üyeleri uzun süre alkışlarlarken, protokolün imzalanmasının ardından açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Gülkaya 4 dersliğin yapım masrafını, Yönetim Kurulu Üyesi Ünsal Erciyas 2 dersliğin yapım masrafını, Meclis Başkan Vekili M. Gürdal Adal iki dersliğin yapım masrafını, Yönetim Kurulu Üyesi N. Yaşar Öztürk iki dersliğin yapım masrafını, Yönetim kurulu Üyesi Mustafa Kozuva 2 dersliğin yapım masrafını, Meclis Üyesi Selçuk Durmuş ise 1 dersliğin yapım masrafını üstlendiklerini açıkladılar.

MÜKEMMEL BİR OKUL OLACAK

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yaptırılacak olan 40 derslikli Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Lisesi'nin protokolü düzenlenen tören ile imzalandı. İmza töreninde konuşan İnşaat Komisyon Başkanı Ünsal Erciyas, okul inşaatının 1628 m2 taban alanı olacağını ve toplamda 8297 m2 inşaat alanının olacağını belirterek, okulda özürlüler için asansör, lavabo, sığınak, beden eğitimi salonu gibi yerlerinde bulunacağını kaydetti.

TEŞEKKÜR ETTİ

Ardından kürsüye gelen Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Tuncel Çetin, Oda olarak bölgenin eğitim, sağlık sorunlarına karşı duyarlı olduklarını ve olumlu katkılarda bulunduklarını belirterek, "Zaman zaman fakülte, yüksek okul veya bir meslek lisesi yapıp, yapmamayı Yönetim kurulumuzda tartıştık. Bu arada yaptığımız görüşmelerde bölgemizin çok acil liseye ihtiyacı olduğu Sayın valimiz tarafından bize iletildi. Biz de Vali Beyin işareti ile lise yapmaya karar verdik. Meclisimiz bu konuda bizi her konuda yetkilendirdi. Belediye Başkanımız yer konusunda bize yardımcı oldu ve bugün bu noktaya gelmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum" dedi.

BAŞKA BİRŞEY YAPMASANIZ BİLE BU ESER YETER

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Tuncel Çetin'in ardından kürsüye gelen Belediye Başkanı Ali Ertem, ilçenin kangren haline gelmiş olan eğitim sorununu son 3-4 yılda yapılan yatırımlar ile giderdiklerini ve minimuma indirdiklerini belirterek, "Bu okulun bu aşamaya gelmesinde emeği olan başta Sayın Valimiz olmak üzere Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanına, yönetim Kurulu Başkanına ve Meclis Üyelerine teşekkür ediyorum. Bu yapılacak okul, bundan sonra hiçbirşey yapmasanız bile sizler için bir gurur vesilesidir. Emeği geçenleri kutluyor ve teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

1400 YENİ DERSLİK İLAVE EDİLDİ

Son olarak kürsüye gelen Vali Aydın Nezih Doğan, il genelindeki derslik açığını gidermek için son iki yıl içinde 35 trilyonluk bir bütçe ayrıldığını ve 2800 derslik üzerine 1400 yeni dersliğin ilave edildiğini belirterek, yapımı devam eden ve yapılacak yatırımlar ile birlikte önümüzdeki dönemde Çerkezköy, Muratlı, Saray ve Tekirdağ Merkez'deki derslik sıkıntısını tamamen çözeceklerini, Çorlu'da da çözüme çok yaklaşacaklarını kaydetti.

Yapılacak olan lisede 1200 öğrencinin eğitim ve öğretimine devam edeceğini belirterek, aynı zamanda bu okulda 100 kişilik Ana Sınıfı'nın da olacağını kaydetti.

Bölgedeki sanayiciler ile karşılıklı verdikleri sözleri tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Vali Aydın Nezih Doğan, okulun yapılmasında emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür etti. Konuşmaların tamamlanmasının ardından okulun protokolü Vali A. Nezih Doğan, Çerkezköy Kaymakamı Abdullah Durukan, Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Zafer Avcılar, Yönetim Kurulu Başkanı A. Tuncel Çetin ve İl Milli Eğitim Müdürü Üner Dilek tarafından imzalandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.