Değerlendirme objektif değil

Okul Müdürlüğü görevinde 4 yılını dolduran müdürlerin puanlarının açıklanması ile birlikte eğitim camiasında başlayan huzursuzluk tırmanıyor. Yapılan puanlamalar ile ilgili bir açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Kapaklı İlçe Temsilcisi Mehmet Çakmak, “Çok açık söylüyoruz ki; değerlendirmelerin objektif olduğunu düşünmüyoruz” dedi

Değerlendirme objektif değil
28 Ağustos 2014 Perşembe 07:32

“Türk Eğitim-Sen, adaletsiz, objektif olmayan okul müdürü değerlendirmelerini protesto etmek için tüm illerimizde eylem yaptı” diye açıklamasına başlayan Türk Eğitim-Sen Kapaklı İlçe Temsilcisi Mehmet Çakmak,”Okul yöneticilerini değerlendirme süreci sona erdi, okul müdürlerinin puanları açıklandı. Biz de Kapaklı ilçesinin yetkili eğitim sendikası olarak bu eylemlere yaptığımız bu basın açıklaması ile katkı sağlamak ve kamuoyunu bilgilendirmek istiyoruz” açıklamasını yaptıktan sonra şunları söyledi:
DEĞERLENDİRME BAŞTAN YANLIŞTI
“Değerlendirmeye etki eden puanlar çok önemliydi. Bu noktada puanlamaya dair ciddi endişelerimiz de vardı. Zira en kıdemli ve en kıdemsiz öğretmenin değerlendirmesi (Aritmetik ortalaması) 10 puan, öğretmenler kurulunca seçilecek iki öğretmenin değerlendirmesi (Aritmetik ortalaması) 10 puan, okul aile birliği başkan ve başkan yardımcısının değerlendirmesi (Aritmetik ortalaması) 10 puan, öğrenci meclis başkanının değerlendirmesi 10 puan iken; ilçe milli eğitim müdürünün değerlendirmesi 25 puan, insan kaynaklarından sorumlu ilçe milli eğitim şube müdürünün değerlendirmesi 20 puan, değerlendirilecek eğitim kurumundan ilçe milli eğitim şube müdürünün değerlendirmesi 15 puan idi.
NEYE GÖRE DEĞERLENDİRME YAPTILAR?
Böyle bir değerlendirmenin büyük bir hata olacağını, öğretmenlerin, öğrencinin, velinin sadece göstermelik etkisinin olacağını açıklamıştık. Nitekim endişelerimizde ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha gördük.
Herkes takdir eder ki; bir ilçe milli eğitim müdürü ya da ilçe milli eğitim şube müdürünün, okul müdürünün yöneticilik vasıflarına sahip olup olmadığını bilmesi mümkün değildir. Üstelik 2-3 aydır şube müdürlüğü koltuğunda oturanlar, bu okul müdürleri ile hiç çalışmadan neye göre değerlendirme yapmıştır? Çok açık söylüyoruz ki; değerlendirmelerin objektif olduğunu düşünmüyoruz.
VERİLEN HER PUAN HUKUKA AYKIRI!
Tüm okul yöneticilerimiz bilmelidir ki; gerekçesi olmadan verilen her puan hukuka aykırıdır. Bu noktada yapılan değerlendirmede görev süresi uzatılmayan okul müdürlerimiz, haklarını hukuk önünde aramalıdır.
İPTAL DAVASI AÇILMALI
Yapılacak şey şudur: Görev süresi uzatılmayan okul müdürleri bu işlemin tebliği veya öğrenilmesi ile birlikte dava açma süresi olan 60 gün içinde iptal davası açabilecektir. İptal davası açma süresi içerisinde Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde değerlendirme formunun istenilmesi açılacak davanın gerekçelendirilmesi için büyük önem arz etmektedir. Sendikamız da bu konuda her türlü hukuki desteği sağlayacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.