Değerlerimizi gelecek nesillere aktaracağız

Güreş Ağası Salim Vuran ve eski güreşçilerden Süleyman Kaplan, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı makamında ziyaret etti.

Değerlerimizi gelecek nesillere aktaracağız
08 Haziran 2018 Cuma 13:16

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, 30 Haziran Cumartesi günü Kazak Gölü mesire alanında Geleneksel 3. Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin düzenleneceğini belirterek “Ata sporumuz olan güreşi ilçemizde yaşatmaya devam edeceğiz.” dedi.

KÜLTÜRÜMÜZÜN AYRILMAZ BİR PARÇASI
Yağlı güreşlerin toplumsal önemine değinen ve güreşlere tüm Kapaklı halkını davet eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, yağlı güreşlerin milli ve manevi değerlerle iç içe olduğunu ifade etti. Başkan Mandalı, “Ata sporumuz olan yağlı güreşler kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olmuştur. Osmanlıdan günümüze birçok pehlivan bizi uluslararası platformlarda temsil etmiştir. Koca Yusuflar, Kara Ahmetler, Adalılar, Kurtdereliler ve daha birçok pehlivan, dünyanın farklı ülkelerine manevi duyguların birleştirdiği güçle müsabaka yapmaya gitmişlerdir. Bizler işte o ecdadın torunları olarak yeni Koca Yusuflar, genç Kurtdereliler yetiştirmeli ve onlara destek olmalıyız. Biz de Kapaklı Belediyesi olarak imkanlarımız ölçüsünde Kapaklı Belediyesi Yağlı Güreşleri ile bu değerimizi yeni nesillere anlatacak ve aktaracağız.” diye konuştu.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.