Demircan sert çıktı

Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Turan Demircan ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı ziyaret ederek yeni görevinde başarılar dilediler. BBP İlçe Başkanı Demircan ziyarette geçtiğimiz günlerde Ömer Kılınç ve Faruk Korkmaz arasında geçen diyaloglardan kendisine cevap hakkı doğduğunu belirterek, "Aralarında ki samimiyet bizi ilgilendirmez. Sen benim adayıma ki bu Faruk Korkmaz'ın ifadesidir. Evine çağırarak ‘AKP'ye yat, Ali Ertem'e yat, birleşin ve çekilin’ diyorsun ve Faruk Korkmaz bunu bana söyleyecek ve bende İlçe Başkanı olarak susacağım. Yok böyle bir şey. Ömer Kılınç'ı gördüğüm yerde ne konuşurum, ne de elini sıkarım. Eğer bir insan bir partinin adayına ‘Sen buraya yat, buraya çalış’ diye bir teklifle geliyorsa ki benim için ha satan, ha satılan, ha da teklifi veren kusura bakmasın ama satanda şerefsizdir, bunu teklif edende bizim için şerefsizdir" dedi

Demircan sert çıktı
17 Nisan 2014 Perşembe 07:57

ÖNEMLİ OLAN ÇERKEZKÖY İÇİN YAPILACAK HİZMETLERDİR
BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Turan Demircan, İlçe Yönetimi ile birlikte Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundular. Önceki gün saat 12.00'da gerçekleşen ziyaretten konuşan Turan Demircan, "Öncelikle hayırlı uğurlu olsun ve Allah utandırmasın. İnşallah beklentilerimiz bütün Çerkezköy'ün Belediye Başkanı olmanız yönünde. Zaten o yönde de gerekli açıklamayı yaptınız. Artık parti rozetleri bir tarafa, önemli olan Çerkezköy için yapılacak hizmetlerdir. Layıkıyla yapacağınıza inanıyoruz ve o enerjiyi sizde görüyor, başarılar diliyoruz" diye konuştu.
KAPIMIZ HERKESE AÇIK
Demircan'ın ardından konuşan Belediye Başkanı Vahap Akay, Seçim dönemini hayırlısıyla atlattıklarını ifade ederek, "Vatandaşımız bizlere önemli bir görev yükledi. İnşallah hep beraber herkesten de katkı alarak elimizden geleni yapmak için mücadele edeceğiz. Çerkezköy için mücadele ettik ve bundan sonra da hep beraber daha iyilerini yapmak için mücadele edeceğiz. Herkesin bu süreçteki katkısına ihtiyacımız var. Bunu samimiyetle söylüyoruz. Bizim kapımız herkese açık. Bundan sonra da bu görevi layıkıyla yerine getirmek istiyoruz. Kolay değil ağır bir sorumluluk, Çerkezköy büyüdü Büyükşehir meselesi geldi. Büyükşehir ile birlikte güzel işler yapacağız" dedi.
ELEŞTİRİLECEK KONULARDA ELEŞTİRİRİZ
Yüklenen işin kolay bir sorumluluk olmadığını belirten Turan Demircan, "Allah yardımcınız olsun. İstedikten ve çalışma azmi olduktan sonra aşılmayacak sorun değil. Başaracağınıza inanıyoruz ve destekliyoruz. Biz diğer partiler gibi sırf muhalefet olsun diye çıkıp da bir şeyler yapmayız, bunun anlamı yok. Güzel ve Çerkezköy yararına olan her konuda bizlerde yardımcı olmaya hazırız. Eleştirilecek konu olduğunda da eleştirilerimizi yaparız. Aldığınız bir miras var" diyerek, Belediyenin borcu hakkında da soru yönelten Demircan, "Seçimlerden önce bize gelen haberlere göre çok büyük bir borç olduğu söylendi. Böyle bir şey varsa büyük sıkıntı ama inşallah yoktur" sorusunu sordu.
BİZİMDE MERAKIMIZ VAR
Borç konusuna cevap veren Vahap Akay, "Eleştirilere açığız ve kabul ediyoruz. Eleştireceksiniz ki bizlerde yanlışlarımızı görüp ona göre gerekli önlemleri alalım. Borç konusunda gerekli açıklamaları yapacağız. Arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapıyorlar. Kamuoyunun ve bizim de bir merakımız var. Bunu oturup değerlendiriyoruz. Ne aldık, ne durumdayız bunu kamuoyuna da tarif etmemiz lazım. Bu konu da gerekli açıklamaları yapacağız ve durum neyse ona göre en iyisini yapacağız" cevabını verdi.
BAŞINDA DA DEDİK TEMİZ SİYASET YAPALIM
Ziyarette ayrıca BBP İlçe Başkanı Turan Demircan, geçtiğimiz günlerde Ömer Kılınç ile Faruk Korkmaz arasında geçen konuşmalardan dolayı kendisine cevap hakkı doğduğunu belirterek yaptığı açıklamada, şunları söyledi; "O konuşmayla ilgili seçim meydanlarında hepimiz her şeyi konuştuk. Başından da dedik ki temiz siyaset yapalım. Size ve Koray kardeşimize söyleyecek pek bir şeyimiz yoktu. Siz siyasette zaten yeni bir yüzsünüz ve daha öncesinde Başkanlık yapmadığınız için açığınız eksiğiniz yok ki ne diyebiliriz. Konuşmalarımda sağ duyulu düşünerek ve sizlere hizmet edebileceğine inandığınız kimse ona oy verin dedim. Söylemiş olduğumuz temiz siyaset adına buydu."
ONLARIN SAMİMİYETİ BİZİ İLGİLENDİRMEZ
Demircan konuşmasının devamında ise, "Bir taraftan da duyduk ki,  ‘BBP, AKP'ye yatacak, BBP çekildi’ gibi açıklamalar oldu. Geçen günde Ömer Kılınç ve Faruk Korkmaz'ın karşılaşmalarında, Faruk Başkan Ömer Kılınç’ın elini öpüyor, büyüktür eli öpülür. Onların samimiyeti bizi ilgilendirmez. Sen benim adayıma ki bu Faruk Korkmaz'ın ifadesidir. Evine çağırarak ‘AKP'ye yat, Ali Ertem'e yat, birleşin ve sen çekil’ diyor. Faruk Korkmaz bunu bana söyleyecek ve ben de İlçe Başkanı olarak susacağım. Onun üzerine ben konuşmam, gördüğümde de elini bile sıkmam. Ahlaki ve etik yöndende eğer bir insan bir partinin adayına ‘Sen buraya yat, buraya çalış’ diye bir teklifle geliyorsa ki, benim için ha satan, ha satılan, ha da teklifi veren kusura bakmasın ama hepsi şerefsizdir, bunu teklif eden de bizim için şerefsizdir" dedi.
NÜKLEER BAŞLIKLA İLGİLİ BİR ÇALIŞMA VARSA SÖYLEYİN BAŞKANIM
Ömer Kılınç'ın sanayiciliğinin kendisini ilgilendirmediğini sözlerine ekleyen Demircan, "Yaptığı konuşmada ‘İl, ilçe ve Genel Başkanına söyle Orhan Gencebay'a ben müzik öğretmem’ falan gibi bir şeyler demiş. Bu iş müzik olayı falan değil. Ömer Bey galiba kendisini vekil yada bakan oldu zannediyor. Çaylak Sokak’takini bilmem, partiye gelme dediler geldim, nükleer başlıkları sorun falan gibi açıklamaları yaptı. Bizim bilmediğimiz Belediye’de nükleer başlıkla ilgili bir çalışmanız varsa söyleyin bizde bilelim başkanım. Ömer bey Ahmet Davutoğlu'nun yerine mi geldi yoksa 30 küsür tane Meclis Üyesi’nden bir tanesi mi? Benim Genel Başkanıma laf söylemek kimsenin haddine düşmez. İslam'ın şartı 6 olsaydı, altıncısı da haddini bilmek olurdu. Burada ben de dahil herkes haddini bilecek. Ben Ömer Kılınç'ın Genel Başkanına laf söylemedim ki. Neticede Türkiye'nin Başbakanıdır ve bizim öyle bir hadsizliğimizde olmaz" diye konuştu.
ŞEREFİMİZLE SEÇİMLERİ BİTİRDİK
Ömer Kılınç'ın yaptığı açıklamaları terbiyesizlik olarak değerlendiren ve bugüne kadar ki yaptığı konuşmalarının arkasında olduğunun altını çizen Demircan, " Benim adayımı değil, herhangi bir meclis üyeme dahi gel partini sat buraya çalış ne kadar etikse benim bunları söylemem de o kadar etiktir. BBP ilçe başkanı tükürdüğünü yalamaz. Seçimlere girdik şerefimizle, haysiyetimizle çok kısıtlı bütçelere rağmen polemiklere girmeden hayırlısıyla seçimleri bitirdik. Kazanan başkanın elini sıktık ve başarılar diledik bize yakışanda buydu. Seçim bitmiştir kazanan Çerkezköy'ün ve hepimizin belediye başkanıdır" dedi.
BİZ SİYASETİ SİYASET GİBİ YAPTIK
Turan Demircan, konuşmasının sonunda ise, "Ömer Kılınç meclis üyesi oldu Türkiye'yi yönetmeyecek. Sayın başbakanın yaptığını şimdi bunlar yapıyor. Nükleer başlık falan ne işimiz var bunlarla. Ben sana haksız bir şekilde onu bunu yapmış dersem özür dilerim ki neden böyle bir şey diyeyim. Siyaseti siyaset gibi yaptık" açıklamasında bulundu.
POLEMİKLERİN DIŞINDA KALMAK İSTİYORUM
Yaşanan polemiklere şahit olduğunu ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise, "Biz tabi ki geçen gün böyle bir şeye şahit olduk ve polemiklerin arasında kaldık. Vatandaşlarımız göreve geldiğimiz günden bu yana sürekli yoğun ilgi gösteriyor. Polemiklerin dışında kalmak istiyorum ve Ömer Kılınç bizim belediye meclis üyemizdir. Bu konuların dışındayım ve sadece seyrediyorum" ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
itfaiyeci - 10 yıl önce
değerli basın mensupları itfaiyecilerin evinde yangın var hala maaşlarımız yatırılmadı ilginizi bekliyoruz,hiç olmazsa bir haber yapamazmısınız*
Avatar
hasan - 10 yıl önce
yahu belediye başkanını ziyarete gitmişsiniz 3. bir şahıs hakkında niye laf götürüyorsunuz? varsa bir olay ayrı bir basın toplantısı ile duyurun, belediye başkanının nmakamında adamı çekiştirmişsiniz resmen!
Avatar
m.h.p - 10 yıl önce
yalakalık yapma nooldu secımı almıştınız senın gıbı leri getırıp başkan yaparsalar sonuç bu 2000 oy harbı cok almıssınız sana ve ekıbıne coook