Demirci kamulaştırma kararına tepki gösterdi

Çerkezköy Lojistik Depo ve Sanayi Alanları Yaptırma Derneği Başkanı Servet Demirci, geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından da dile getirilen Çerkezköy’deki kamulaştırma alanı ile ilgili endişelerini paylaştı. Demirci; “Bu arazileri TOKİ eliyle alıp İkitelli’deki atölye tarzı işletmelere tahsis etmek bu bölgeye özellikle Çerkezköy sanayicisine ve halkına yapılmış en büyük yanlıştır” dedi.

Demirci kamulaştırma kararına tepki gösterdi
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
31 Temmuz 2019 Çarşamba 12:50

“KAMULAŞTIRMA KAMU YARARI GÜTMÜYOR”
Çerkezköy Lojistik Depo ve Sanayi Alanları Yaptırma Derneği Başkanı Servet Demirci, son dönemlerde Çerkezköy gündemine oturan, Çerkezköy’deki arazilerin kamulaştırılması konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Demirci yaptığı açıklamasında, “Dernek olarak 4 aydır mücadelesini verdiğimiz bu kamulaştırmanın ileride Çerkezköy’ümüze pek çok zararlar vereceğini defalarca kamuoyuyla paylaştık. Konu ile ilgili olarak Geçtiğimiz çarşamba günü Ankara’da Çevre Şehircilik Bakan Yardımcımız Sayın Mücahit Demirtaş Beyle de paylaştık. Sayın bakan yardımcımız da konuyu araştırıp değerlendireceğini bizlere bildirmiştir. Bu haklı gerekçemizin belediye başkanının dile getirmesini olumlu karşılamakla birlikte belediyede iktidarı ile muhalefetiyle bu konu üzerinde çalışması gerekmektedir. Bahsi geçen alanlar öncelikle Bölge OSB’lerde üretim yapan fabrikaların çok acil olarak lojistik depolama ihtiyacını karşılayacak olmakla birlikte sanayicimiz zaten bu amaçla o bölgede yatırım yaparak bu arazileri satın almıştır. Bölge sanayicisinin ihtiyacını gidermek yerine ellerinden bu arazileri TOKİ eliyle alıp İkitelli’deki atölye tarzı işletmelere tahsis etmek bu bölgeye, özellikle Çerkezköy sanayicisine ve halkına yapılmış en büyük yanlıştır. Bizler bölge sanayicisine sahip çıkmak zorunda olduğumuz herkesin malumudur. Dolayısı ile derneğimiz kamu yararı gözetmeyen bu kamulaştırmayı yürütmeyi durdurma kararı iptali istemiyle bölge idare mahkemesine taşıyacaktır” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.