Demokrasi dersi verdiler

Kapaklı Belediye Başkanlığı devir teslim töreni gerçekleşti. 15 yıldır Kapaklı Belediye Başkanlığı görevini yürüten İrfan Mandalı, Belediyenin temsili anahtarını Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e teslim etti. Seçimin ardından İstanbul ve Ankara’da yaşanan gelişmeler göz önüne alındığında Kapaklı’da Mandalı’nın Çetin’in elini havaya kaldırması ise demokrasi adına adeta tüm ülkeye büyük bir ders oldu.

Demokrasi dersi verdiler
12 Nisan 2019 Cuma 12:57

“SİYASETİN TELEVİZYONLARDAKİ GİBİ OLMADIĞINI O GÜN GÖRDÜM”
Belediye meydanındaki Atatürk Anıtı’nda gerçekleşen devir teslim töreni 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törenin devamında kürsüye gelen Kapaklı Belediyesi eski Belediye Başkanı İrfan Mandalı yaptığı konuşmada, “Sene 1985… O tarihte bizler de Kapaklı’da köy tüzel kişiliğine haizken 31.12.1985 tarihinde Kapaklı artık köylükten çıkarak Bakanlar Kurulu kararıyla 01.01.1986 tarihinde Belediye oldu. Bu tarihte nüfusumuz 2100’dü. Ben de o zaman 26 yaşımda siyasete atılmıştım. Siyasette insanları hep birleştirme gayreti içerisinde oldum. Bu böyle yürürken 1986’nın Haziran ayında seçim oldu ve biz de Belediye Meclis Üyesi olarak görev aldık. O zamanki kurucu Belediye Başkanımızın çok büyük emekleri oldu. Zor şartlarda hizmet edildi. Altımızda memur, personel yoktu.Ankara’ya giderdik. Meclise gittik. Meclis lokantasında yemek yiyoruz. Rahmetli Erdal İnönü, Turgut Özal ve o günkü Bakanlar birlikte yemek yiyorlar. Siyasetin televizyonlarda olduğu gibi olmadığını, kardeşlik içerisinde gerçekleştiğini gördük” dedi.
SİYASİ KARİYERİNİ ANLATTI
Siyasette birleştirici unsur olduğunu dile getiren Mandalı, “26 yaşımda başladığım siyasette hep birleştirici oldum. 1994’lere kadar Belediye Meclis Üyeliği daha sonra da 1999’da Belediye Başkan adayı oldum. İlk seçimi kazanamadık. Daha sonra 2004 yılında Demokratik Sol Parti’den Belediye Başkanlığı görevine gelmiş oldum. O günden bugüne kadar da bu görevi ifa etmeye çalışıyorum. Buradaki değerli vatandaşlarımızla iyisiyle kötüsüyle, imkanlarımız elverdiğince hizmet etmeye çalıştık. Nüfusumuz o zaman 25 bindi.  06.12.2012 tarihinde çıkan yasal müeyyide çerçevesinde Kapaklı’nın ilçe olmasıyla ilgili burada partili partisiz herkes arkamızda dimdik durdu ve destek oldular. Sonrasında Kapaklı’mız ilçe statüsüne kavuşmuş oldu” diye konuştu.
MANDALI, MUSTAFA ÇETİN’E ‘KARDEŞİM’ DİYEREK HİTAP ETTİ
“Bundan sonra Kapaklı’mıza hızlı bir şekilde hizmetlerin gelmesi gerekiyor” diyen Mandalı, “Buradaki çok değerli Mustafa Kardeşime ve yönetici arkadaşlarımıza çok hassas bir ortamda bulunduğumuzu belirtmek istiyorum. Buranın birlik ve beraberlik içerisinde yönetildiği takdirde aramıza kimsenin fitne fesat karıştıramayacağını ifade etmek istiyorum. Bireysel menfaatler olabilir. Ancak biz bunları bertaraf ederek toplum menfaatlerini ön panda tutarsak, o zaman Kapaklı hem toplumu kucaklamış hem de bu mozaiği bir arada tutmuş olur. Mustafa kardeşimi tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. Allah yolunu açık etsin. Tecrübemizden faydalanmak isterse kendisine bir telefon kadar yakınım. Partisi ne olursa olsun, dün olduğu gibi bugün de birlik ve beraberlik içerisinde Kapaklımızı yönetmesini temenni ediyorum. Allah gönlüne göre versin kardeşimizin. Yolun yolumuz olsun. Allah hayırlısıyla yönetmeyi nasip etsin” diyerek rakibine olan saygısını adeta gözler önüne serdi.
MANDALI’DAN DEMOKRASİ DERSİ
Kapaklı Belediyesi eski Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın konuşmalarının ardından Kapaklı’nın temsili anahtarının devir teslim işlemi gerçekleşti. Kapaklı’nın eski ve yeni Belediye Başkanları el sıkışırken; Mandalı, Çetin’in elini havaya kaldırdı. İstanbul ve Ankara’da AK Parti’nin seçimi kaybetmesiyle YSK yoluyla seçimlere gösterdiği yoğun itiraz ve yeniden sayılan oylara rağmen mazbatasını alamayan CHP’li Ekrem İmamoğlu göz önüne alındığında; kazanmak kadar kaybedince rakibini tebrik edebilmenin de büyük bir erdem olduğunu gözler önüne seren Mandalı, adeta tüm Türkiye’ye büyük bir demokrasi dersi verdi.
 “KAPAKLI’YA DEVLET GÜCÜNÜ GETİRMEK İSTİYORUZ”
Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ise “31 Mart yerel seçimlerinde demokrasinin gereğini tüm ülkede olduğu gibi İlçemizde de bir bayram havasında geçirdik ve birlik beraberlik içerisinde, kazasız belasız bir seçimi geride bıraktık. Bu vesileyle tüm Kapaklı halkına teşekkür ediyorum. Siyasette ana hedef hizmettir. Bu hizmeti yaparken siyasi düşünceye bakılmaksızın memleket ayrımı yapılmaksızın siyaset yapılmasının gerektiğini bilen birisi olarak Kapaklımızda güzel hizmetler yapmak için, mutlu ve gelişen bir Kapaklı’yı ortaya çıkarmak için yola çıktık. İnşallah aldığımız bu görevi sizlere mahcup olamadan, bize gösterdiğiniz teveccühle hizmet etmek istiyoruz. Herkesi kucaklayarak, Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyelerimizle birlikte, muhtarlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, herkesle Kapaklı’mızı yönetmek, Kapaklı’yı şaha kaldırmak, Kapaklı’nın ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz. Kapaklı’mıza devletin gücünü getirmek istiyoruz” dedi.
“KAPIMIZ İRFAN BAŞKANA SONUNA KADAR AÇIK OLACAK”
Kapaklı Belediyesi’nin kapılarının Mandalı’ya sonuna kadar açık olduğunu ifade eden Çetin,“Kapaklı Belediyesinin kapısı herkese açık olacak. İrfan Mandalı’ya da açık olacak. İstediği zaman gelebilir. Tecrübelerinden faydalanmayı borç biliriz. Bu koltuklar zor koltuklar. İnşallah sağlık ve sıhhat içerisinde, ailesiyle, torunlarıyla birlikte güzel günler ve güzel bir ömür diliyorum” diyerek siyasi parti liderlerine ve devlet adamlarına adete üslup ve saygı konusunda son yıllarda unuttukları erdemli konuşmayı tekrar hatırlattı.
“BURASI YAN GELİP YATMA YERİ DEĞİL”
 Belediye personeliyle alakalı olarak da konuşan Başkan Çetin, “Belediye personelimizin tamamıyla birlik – beraberlik, hoşgörü ve sevgi içinde halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Her yerde söyledim, yeniden söylüyorum. Belediye’de İrfan Mandalı başkanımızın kızı varsa kızı, akrabası varsa akrabası… Hizmet ediyorsa, işine bakıyorsa, halkın derdiyle dertleniyorsa benim başımın tacıdır. Ancak altını çizerek söylüyorum. Benim öz kardeşim olsun… Yan gelip yatıyorsa onunla yol yürüyemem. Bunun arkasındayım” diyerek tavrını net bir şekilde ortaya koydu. Çetin ayrıca devir teslim töreninde halef ve selef arasında yaşanan saygının devamının sağlanacağı adına da tüm katılımcılar önünde söz verdi.
PLAKET VE ÇİÇEK TAKDİM ETTİ
Konuşmaların tamamlanmasının ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı Belediyesi eski Başkanı İrfan Mandalı’ya, 15 yıldır Kapaklı’ya yaptığı başarılı hizmetlerden dolayı plaket ve çiçek takdim ederek Mandalı’yı uğurladı. Törenin tamamlanmasının ardından belediye hizmet binası önünde kurban kesildi ve Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, makamında tebrikleri kabul etti.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.