Demokrasi vurgusu yaptı ve Adaylığını açıkladı

Pazar günü yapılacak olan AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı 5. Olağan Kongresi’nde İl Başkanı Ahmet Akçay’ın Abdullah Öge ismini açıklamasının ardından Gençlik Kolları eski Başkanı Mehmet Can Danyeli de İlçe Başkan Adaylığını açıkladı

Demokrasi vurgusu yaptı ve Adaylığını açıkladı
05 Aralık 2014 Cuma 16:09

 O SORUYA VERDİĞİ CEVAP ÇOK KONUŞULUR!
 
Toplantıda yöneltilen ‘Ali Ertem, Sait Yazı ve Alaettin Demirbağ gibi isimler Abdullah Öge’yi destekliyor, ne düşünüyorsunuz?’ sorusuna Mehmet Can Danyeli, “Nasıl ki benim demokratik olarak Aday olma hakkım varsa onlarında demokratik olarak Abdullah Öge’yi destekleme hakları var. Önümüzde bir Genel Seçim var. Belediye eski Başkanımız Ali Ertem belki Milletvekili Adayı olacaktır ve bunun benimle olmayacağını, Sait Yazı başkanımız 2019’da Belediye Başkan Adayı olacaktır ama yine bunun benimle olmayacağını düşünmüş olabilir. Alaettin Başkanımız ise partiden herkesin malum olduğu şekilde ayrılmak zorunda kalmıştı. Belki kendisi ‘Ben partisiz yapamam’ diyor ve yeniden görev almak istiyor, O onların düşüncesi, fikri ve kararı. Buna benim diyecek bir şeyim yok. Herkes kendine merdiven olacak kişinin yanında yer alabilir, destekleyebilir. Bu herkesin demokratik hakkı.  Allah yollarını açık etsin” cevabını verdi.

EN BÜYÜK ARZUMUZ SEÇİMİN YAPILMASI 

Kendisinin ve ekibinin en büyük arzusunun Pazar günü seçimin yapılması ve çift listeden kazananın elinin hep birlikte kaldırılması olduğunu ifade eden Mehmet Can Danyeli, babasının AKP’nin Çerkezköy Kurucu Başkanı olduğunu ve 12 yıldır partiye dönem dönem hizmet ettiklerini belirterek, “Partimize 15 gün önce üye olan birisinin nasıl İlçe Başkan Adayı olma hakkı varsa, 12 yıldır partide görev almış, Gençlik Kolları Başkanlığı yapmış benim de Aday olma hakkım vardır. Ben partiye değil, belki partiyi basamak olarak kullanmak isteyenlere, makam ve mevki peşinde olanlara zarar vermiş olabilirim” çıkışında bulundu. 

İNANCIM SONSUZ

İlçe Teşkilatı’nda Adaylığını açıklayan Mehmet Can Danyeli, Pazar günü yapılacak olan AK Parti 5. Olağan Kongresi’nde İlçe Başkanlığı’na Aday olduğunu belirterek, “Hem Çerkezköy’ün, hem de partimizin bir evladı olarak Adaylığımı sizlere duyurmanın haklı onurunu yaşıyorum. 25 yaşında bir kardeşiniz olarak Türkiye’nin en genç İlçe Başkanı unvanını Teşkilatlanma Başkanımız Süleyman Soylu’dan devralacağıma olan inancım sonsuzdur” açıklamasını yaptı.

BİZLER DE VARIZ

Pazar günü yapılacak olan kongre için Yönetim Kurulu listesini oluşturduklarını ve Pazar günü kongrede listesini açıklayacağını ifade eden Mehmet Can Danyeli, “Ancak kısaca aktarabilirim ki bu güne kadar partinin kademelerinde kuruculuk dahil görev yapmış, hatta mevcut yönetimlerin bazı kademelerinde hala görev yapan kimseler listemdedir. Kongre bir demokrasi yarışıdır. Bizler de bu genç yaşımızda delegelerimizin ve halkımızın desteğini alarak ‘Bizler de varız’ dedik. Beni en çok gururlandıran mesele ise sadece partimde değil, diğer partilerde olan kimselerin dahi bu süreçte iyi niyet ile bizleri desteklediklerini hem dil ilen, hem de sosyal medya üzerinden alenen açıklamaları haklı gururumuzun bir diğer yanıdır” ifadelerini kullandı.

NEDEN ADAY OLDU?

Neden Aday olduğunu da açıklayan Mehmet Can Danyeli, “Gençlik Kollarında İlçe Başkanlığı görevini ekibimle birlikte üstümüze düştüğü şekil ve layıkıyla tamamladığımızı, imzamızı son noktasına kadar attığımızı ve artık Gençlik Kolları namına yapılacak bir şey kalmadığına inandığımız için aday oluyorum. Merdivenler dahi basamak basamak iken Gençlik Kolları sonrası aynı basamakta beklemek, halkımız için oluşturacağımız projeleri yansıtmak manasına gelirdi ve bunu yapmak istemedim.

ADAYLIĞIMI KİMSELER ENGELLEYEMEZ

Kimsenin aday olmadığı, haklı davanın adamı olduğumu, geçmişimin temiz, geleceğimin teminatı altında olduğunu bugünümün ise şerefli şekilde dimdik ve doğru olduğunu söylemek istiyorum. Etrafta söylenen Genel Merkeze karşı aday olma noktasında belli başlı zihniyetlerin, tehditlerin aynı şekilde kendilerine aktarıyorum. Genel Merkezimizin AK Parti Tüzüğü’nde yer alan ifadeye dikkat çekelim. ’46-4-Seçilme yeterliliğine sahip partili her üye, yer kaydı aranmaksızın kongrede yapılacak seçimlerde aday olabilir veya aday gösterilebilir.’ Demek istediğim şudur ki Genel merkezimizin tüzükte bana verdiği hak vasıtasıyla aday oluyorum ve bunu kimseler engelleyemez” diye konuştu.

ASIL OLAN ÜYE VE DELEGEDİR

Amacının partiyi kesinlikle ikiye bölmek olmadığını ve ‘Aday çıkarsan parti ikiye bölünür’ diyenlere cevabının olduğunu kaydeden Mehmet Can Danyeli, “Partimizin üyeleri ve delegeleri demokrasi kültürüne sizlerden daha vakıf kimseler. Partimizin hak ve özgürlüklerin savunuculuğunu Türkiye’de üstlenen bir partidir. Ben aday çıkıyorum diye delegeler yahut üyeler arasında sadece seçim noktasında bir ayrılık çıkabilir. Ancak yeni Türkiye’nin inşasında hem fikir, hem de kader birliğimiz vardır ve kimse bunun aksini iddia edip söyleyemez. Asıl olan seçmendir ve seçmenin kararına saygı göstermez isek delegenin sesini ve üyenin sesini dinlemez isek geçen dönem il çapında yerel yönetimler noktasında ki başarısızlığımızı tekrarlamış oluruz” açıklamasında bulundu.

ÖGE RAKİBİM DEĞİL

Rakibi Abdullah Öge’yi bir büyüğü olarak gördüğünü ve onu rakip olarak kendisinin görmediğini ifade eden Danyeli, “Parti bir yüktür, dava bir yüktür. Bu yükü hem sırtlamak istiyorum, hem taşın altına elimi ben koymak istiyorum diyen kişiler rakip değildir, aynı davanın haklı savunucularıdır ve bu gerçek değiştirilemez. Hak yolda birlikteliğimiz, seçimde ise 1-2 saatlik sandıklarımızın fraklı olması bizleri ayrı kimseler, karşıt kimseler yapmadı, yapamaz da. Kendisine ve ailesine çok saygı duyduğum, her daimde saygı duyacağım kimseler olarak kalacaklardır.

TEK ARZUMUZ SEÇİMİN YAPILMASI

Hali hazırda Aday olduğumuzu ve Pazar günü herkesin göreceği şekilde eğer seçime gidilirse ki Rabbim’den tek arzum budur, kamuoyunun şahit olacağı şekilde seçimi kanacağımızı göreceksiniz. Sonrasında ise hep birlikte el ele Çerkezköy’de AK Parti’nin ak geleceği için hep beraber ve hep birlikte çalışacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
adem dikduran - 9 yıl önce
kongrelerde birden fazla adayın olması demokrasi açısından iyi bir olaydır. gazetelerde ve sosyal medyada ki yorumlara bakıyorum akbaba gibi psikolojik rahatsızlıkları sıkıntıları olan bazı yurttaşlar siyasi partileri karıştırma derdindeler. seçim zamanı geldiğinde parti parti dolaşanlar oturmadıkları parti sandelyesi kalmayan yurttaşlar siyasal danışmanlığa soyunmuşlar. yazık ki bu parti parti dolaşanların bedenlerinde ki diğer açık yerleri gibi ağızları da kirli. ağızlarını açtıklarında küfür hakaret ve salya akıyor. ne doğru dürüst eğitim almışlar. ne herhangi bir öğretim almışlar nede terbiye almışlar. onca gülünçlük arasında işin daha da gülünç tarafı da hangi akıl bilgi birikim ve tecrübeyle donandılarsa birde siyasal danışmanlığa soyunmuşlar. sevgili aday yurttaşlar. sakın bu adamların gazına gelmeyin. gaza gelirseniz gaz olursunuz. gaza gelmesseniz siyaset adamı belki ve inşaallah devlet adamı olursunuz. saygılarımla