Dere ıslahına mülkiyet engeli

Devlet Su İşleri’nin (DSİ) dere ıslahına başlayamamasının nedeninin Atılım Beton’la Mezbahane arasında kalan yerin her iki tarafında da mülkiyet olması olduğu ortaya çıktı

Dere ıslahına mülkiyet engeli
19 Mayıs 2015 Salı 18:21

 ÇALIŞMALAR DURDU

Yaşanan gelişmelere göre Çerkezköy’ün neredeyse en temel problemi olarak görünen dere yataklarının taşmasına engel olmak amacıyla yapılacak dere ıslahı projesinin, Atılım Beton’la Mezbahane arasında kalan yerin her iki tarafının; ayrıca derenin ortasında da mülkiyet olması nedeniyle başlayamadığı bildirildi. DSİ’nin proje için istediği kamulaştırmaların yapımına Çerkezköy Belediyesi tarafından başlanmışken bu sefer de mevcut bölgelerdeki mülkiyetler nedeniyle çalışmaların durduğu aktarıldı.

“DERENİN ORTASINDA DAHİ MÜLKİYET GÖZÜKÜYOR”

Devlet Su İşleri’nin dere ıslah projesi için istediği kamulaştırma bölgelerinin bir kısmının mülkiyet alanı olduğu için projeye başlanamadığını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay; “Atılım Beton ile Mezbahane arasında kalan yerin her iki tarafında mülkiyet var. Derenin ortasında dahi mülkiyet gözüküyor. Dere hattının ve bu projenin yapılamama sebebi kamulaştırmaydı şimdi de mülkiyete takıldık. Yer vatandaşın şuan sadece bu işi çözmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.