Derin Deşarj ihalesine 20 teklif

İptal edilen Derin Deniz Deşarjı Kara Boru Hattı İnşaatı ihalesi, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin (ÇOSB) ev sahipliğinde yeniden gerçekleştirildi. Derin Deniz Deşarjı Kara Boru Hattı İnşaatı ihalesi ön değerlendirmesine 20 firma teklif verdi

Derin Deşarj ihalesine 20 teklif
17 Nisan 2015 Cuma 18:30

 ÖN YETERLİLİK DOSYALARI KOMİSYONA TESLİM EDİLDİ

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Çok Amaçlı Salonu'nda Perşembe günü saat 14.00'da gerçekleştirilen Kara Boru Hattı İnşaatı İhale Komisyonu ön yeterlilik toplantısına ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu başkanlık yaptı. Tüneller ve Derin Deşarj Sistemi Bileşeni olan Kara Boru Hattı İnşaatı ihalesinde ön yeterlilik dosyaları ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan tarafından tek tek açılarak komisyona teslim edildi.  

SARIOĞLU KONUŞMA GERÇEKLEŞTİRDİ

ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu toplantıda bir konuşma gerçekleştirirken "Ön yeterlilik ve ihale dosyalarını alan 20 istekliye ve dosya teslim eden isteklilere gösterdikleri yoğun ilgi nedeniyle teşekkür ederim. Ekonomik değeri yüksek olan Trakya Bölgesi’ne yapılacak olan bu altyapı yatırımının özellikle Ergene Havzası’ndaki akar suların kirlenmesini önleyecek olması son derece önemlidir. Bu proje, Devletimizin desteği ile uygulama safhasına konulmuştur. Kara Boru Hattı ihalesinin tüm bölgeye ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

EN UYGUN TEKLİFİ VEREN İHALEYİ ALACAK

Ömer Sarıoğlu'nun konuşmasını sonlandırmasının ardından ihaleye ön yeterlilik başvurusu yapan firmaların dosyaları incelendi. Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan tarafından açılan dosyalar ihaleyi değerlendirecek olan komisyon üyelerine teslim edildi. Değerlendirme toplantısı sonunda açıklama yapan yetkililer, "Bugün burada 20 isteklinin dosyalarını kabul ettik. Komisyonumuz bu dosyaları tek tek inceleyecek ve bundan sonra yapılacak asıl ihaleye katılmaya hak kazanan firmaları tespit edecek. Yeterli görülen firmalar ihaleye davet edilerek fiyat teklifleri istenecek. Açık bir şekilde yapılacak olan ihaleye en uygun teklifi veren firma ihaleyi almış olacak" dediler

ÖN YETERLİLİĞE BAŞVURAN FİRMALAR

Kara Boru Hattı İnşaatı ihalesinde ön yeterliliğe başvuran firmalar ise şöyle; “Demce Yapı İnşaat, Öztaş İnşaat, Gap İnşaat/Gürhan İnşaat İş Ortaklığı;  Kayaoğlu İnşaat/NFT İnşaat İş Ortaklığı, Yertaş İnş/Mimaray İnşaat İş Ortaklığı, Cem-Sel İnşaat, Çolakoğlu İnşaat/Özaras Grup İnşaat İş Ortaklığı, Kalyon İnşaat, Güler Mak Ağır Sanayi, Yapı-Tek İnşaat/Doğan Aksel İnşaat İş Ortaklığı, Polat Yol Yapı Sanayi, Ilgın İnşaat/Taşeli İnşaat İş Ortaklığı, Kiska-Kom İnşaat/Tokal İnşaat İş Ortaklığı, KMB Metro İnşaat/Pınar Telekominikasyon İnşaat İş Ortaklığı, Nas İnşaat/YSE Yapı Sanayi İş Ortaklığı, HMC Yapı Sanayi/MRM Turizm İnşaat İş Ortaklığı, Güçlü İnşaat/Alke İnşaat İş Ortaklığı, Arsan Arıtma ve İnşaat/Mitaş Proje İnşaat İş Ortaklığı, Özdemir İnşaat/Silahtaroğlu Yol Yapı/Gurbetoğlu İnşaat İş Ortaklığı, STY İnşaat Turizm” 

İHALE İPTAL EDİLMİŞTİ

Ergene Havzası OSB Müşterek Atıksu Arıtma Tesislerinde Arıtılmış Atıksuların, Marmara Denizi’ne Deşarjını Sağlayacak Toplama Hatları ve Derin Deşarj Sistemi’ni oluşturan 4 ayrı ihale daha önce yapılmıştı. Tünel A Hattı, Tünel B Hattı ile Derin Deniz Deşarjı İhalesi yeterli pazarlık koşulları oluşmadığı gerekçesiyle iptal edilmişti. Sistemin en önemli ayaklarından biri olan Kara Boru Hattı İnşaatı ihalesi de diğer üç ihalenin iptal edilmesi gerekçesiyle yeniden yapılmasına karar verilmişti.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.