Dershanelerin kapanması ÇTSO gündemine alındı

Son günlerde kapanmaları gündemde olan dershaneler ÇTSO Meslek Komiteleri Toplantısı'na taşındı. Dershanelerin üye olduğu 6. Meslek Komitesi Toplantısı'na katılan Çerkezköy'deki dershanelerin temsilcileri, Ticaret ve Sanayi Odası'ndan destek istedi. Meslek Komitesi Toplantısı'na katılan ÇTSO Başkan Vekili İsmail Akın, dershanecilerin taleplerini TOBB'a ileteceklerini kaydetti

Dershanelerin kapanması ÇTSO gündemine alındı
22 Kasım 2013 Cuma 08:21

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Dershaneleri kapatacağız' açıklamasının ardından harekete geçen dershaneciler kamuoyu oluşturmak için günlerdir çeşitli platformlarda mevcut Milli Eğitim sistemi içerisinde dershanelerin gerekliliğini anlatıyor. Bu kapsamda dershaneciler son olarak ÇTSO 6. Meslek Komitesi Toplantısı'na katılarak, dershanelerin kapanmaması için destek istedi.

ÇTSO 6. MESLEK KOMİTESİ ÜYELERİ'Nİ DİNLEDİ
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) 6. Meslek Komitesi, ÇTSO Meclis Salonu'nda yapıldı. Toplantıya, 6. Meslek Komitesi üyesi dershanelerin temsilcileri davet edildi. Final Dershanesi Müdürü Yüksel Culfa, Kapaklı Açı Dershanesi Müdürü Demet Kurucu, Ana Fen Dershanesi Müdürü Mustafa Tunç, Fen Bilimleri Dershanesi ÖSS Müdürü Yılmaz Şanlı, Fen Bilimleri Dershanesi SBS Müdürü Uğur Soykan'ın katıldığı toplantıda 6. Meslek Komitesi Başkanı Ayla Nalcı, 6. Meslek Komitesi üyeleri, ÇTSO Başkan Vekili İsmail Akın ile Başkan Yardımcısı Mehmet Danyeli ve ÇTSO Genel Sekreteri Hakan Gel hazır bulundu. Toplantının açılışını yapan 6. Meslek Komitesi Başkanı Ayla Nalcı, dershaneler, güvenlik şirketleri ve temizlik şirketlerinin üye olduğu 6. Meslek Komitesi olarak üyelerinin sorunlarını dinlemek amacıyla bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini söyledi. Nalcı, "Amacımız sorunlarınızı dinlemek ve sizlere daha iyi hizmet verebilmek" dedi.

BİZ TİCARET ODALARININ ÜYESİYİZ
Toplantıya katılan dershane temsilcileri daha sonra tek tek kendilerini tanıtarak son günlerde gündemde olan 'Dershanelerin kapanması' konusundaki görüşlerini dile getirdi. Dershanelerin kapanmaması gerektiği konusunda birleşen dershane temsilcileri Milli Eğitim sistemi içerisinde dershane eğitiminin gerekliliği üzerinde durdu. İlk sözü alan Fen Bilimleri Dersanesi ÖSS Müdürü Yılmaz Şanlı tüm dershanelerin üye olduğu Özdebir'in Ankara'da yaptığı toplantıyı hatırlatarak, "Bu toplantıda genel kanaat olarak şöyle bir düşüncede dile getirildi. Biz Ticaret Odalarının üyesiyiz. Neden Ticaret Odalarından bir ses çıkmıyor? Bu kapsamda bugünkü toplantıyı çok anlamlı buluyorum" diye konuştu. Dershanelerin kapanmasıyla ilgili gündeme atıfta bulunan Şanlı sözlerine şöyle devam etti: "Dershaneler kapandı, kapanıyor, kapanacak, kapanmasın diye konuşuluyor. Bizler eğitimciyiz. Mevcut eğitim sistemi içerisinde dershaneler olmadan daha etkin olunacaksa, kapanabilir. Üniversite sınavlarında 11.12.13. sınıflardan sorular geliyor. Öğrenci okulunda sadece 12. sınıfı görüyor. Dershane bu ihtiyaçtan ortaya çıkıyor. Bu ihtiyaç kalkmadıkça dershanelerin kapanmasını anlamlı bulmuyoruz" diye konuştu.

TALEPLERİNİZİ TOBB'A BİLDİRECEĞİZ
Toplantıya katılan ÇTSO Başkan Vekili İsmail Akın, Ankara'da yapılan Özdebir'in toplantısından haberdar olmadıklarını belirterek, "Biz o toplantıya göre sizi davet etmiş değiliz. Burada her meslek grubumuzun sorunlarını dinliyoruz. Son günlerde dershanelerin gündemde olan bu sorunu ile ilgili neler yapabiliriz diye sizleri dinlemek istedik. Neticede bizim bir üst kurumumuz var. TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği), her gün Hükümet ile temas halinde, Başbakanla, Bakanlarla konuşuyorlar. Bir sorun, bir talep varsa bunları alıp iletmek istiyoruz. Sizin bu taleplerinizi de TOBB'a bildireceğiz" diye konuştu.
Dershaneciler daha sonra tek tek görüşlerini açıklamayı sürdürdü. Dershane temsilcileri dershanelerin kapanması halinde, bu sistemin başka isim altında, bu kez gayri resmi yollardan yapılabileceğine de dikkat çekti. Dershaneciler, vergi veren, Milli Eğitim tarafından denetlenen mevcut kurumların kapanmasının illegal oluşumlara neden olacağını savundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.