Destek Hizmetlerinden tam destek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, tüm Dünyada hızla yayılan ve insan sağlığını tehdit eden Koronavirüs (COVİD-19) Salgını ile mücadele kapsamında, halk sağlığının korunması amacıyla tüm birimleri ile çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Destek Hizmetlerinden tam destek
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
10 Nisan 2020 Cuma 11:23

Büyük bir özveri ile çalışan birimlerden bir tanesi de Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı. Salgın ile mücadele kapsamında, açık ve kapalı alanların dezenfekte edilmesi sürecinde gerekli olan dezenfeksiyon malzemelerinin temini ve uygulaması konusunda Destek Hizmetleri Dairesi önemli çalışmalar yapıyor.   Bu kapsamda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi tarafından Covid-19 Salgını nedeniyle şimdiye kadar 20 ton ortam dezenfektanı, 3 ton El Dezenfektanı, 20 ton çamaşır suyu, 1 ton köpük sıvısı, 15.000 Adet maske, 4.600 adet koruyucu tulum, 200 adet başlıklı yüz koruyucu alındı. İl Sağlık Müdürlüğü'ne destek olmak amacı ile maske imalat makinesi ve maske yapımı için 3 ton tela kumaş alınmış olup maske üretimine başlandı. İlk etapta günlük 10.000 adet maske üretilecek olup, ihtiyaçlar doğrultusunda günlük üretim kapasitesi 15.000'e çıkarılabilecek. Üretilen maskeler İl sağlık Müdürlüğü'ne ücretsiz olarak verilecek. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sterilize edilecek olan maskeler halkımıza ücretsiz olarak dağıtılacak. Üretilen maskeler başta olmak üzere her türlü dezenfeksiyon malzemesi konusunda ilçe belediyelerine de destek verilmektedir.
Sağlık İl Müdürlüğü'ne araç desteği sağlandı
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi'nce 3 adet 4x4 arazi aracı ve 12 adet  binek otomobil kiralanarak, Salgın ile mücadele kapsamında kullanılmak üzere İl Sağlık Müdürlüğü'ne teslim edildi. Araçların şoförlük hizmetleri de Büyükşehir Belediyesi personellerince karşılanmaktadır.
Öte yandan, dezenfektan malzemesi üreten, Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden, hem üretimi teşvik etmek hem de salgınla mücadele çalışmalarına destek olmak amacıyla dezenfektan malzemeleri alımı yapılmaktadır.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin tüm birimleri ile COVİD-19 Salgını ile mücadele ettiğini ve halkın sağlığının korunması konusunda özverili bir şekilde çalıştıklarını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tüm ekiplerimiz salgınla mücadele kapsamında mesai mefhumu gözetmeksizin çalışıyor. Tüm birimlerimiz gibi Destek Hizmetleri Dairemiz de, malzemelerin temini ve uygulamaların hayata geçirilmesi konusunda önemli çalışmalar yapmaktadır. Halkımızın sağlığı bizim için herşeyden önemli. COVİD-19 Salgını ortaya çıktığı günden itibaren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli gündem maddesi salgınla mücadeledir. Ve salgın sona erinceye kadar da bu mücadelemiz devam edecektir. Bu salgının üstesinden hep birlikte geleceğiz. Halkımız evinde kalsın, biz halkımız için çalışmaya devam ediyoruz" dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.