Dev projenin temeli atıldı

Ergene Havzası OSB Müşterek Atıksu Arıtma Tesisleri’nde arıtılmış atık suların Marmara Denizi’ne deşarjını sağlayacak projenin temelleri Çorlu’da düzenlenen törenle atıldı

Dev projenin temeli atıldı
30 Nisan 2015 Perşembe 21:59

 YOĞUN KATILIM SAĞLANDI

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan yaklaşık 300 kişinin katıldığı törende Ergene Havzası Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müşterek Atıksu Arıtma Tesisleri’nde arıtılmış atık suların Marmara Denizi’ne derin deşarj projesinin temelleri Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Devlet Şu İşleri Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve protokolün katılımı ile gerçekleştirildi.

ÇEVREYE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Ergene Havzası OSB Müşterek Atıksu Arıtma Tesisleri ile toplamda 14 adet tesisin açılışının gerçekleştirildiği ve 99 Milyon TL’ye mal olacak derin deşarj proje töreninde konuşma yapan Tekirdağ Valisi Enver Salioğlu, “Bugün ilimiz ve Trakya Bölgesi için son derece anlamlı bir projenin temel atma töreninde bir aradayız. Anlaşma noktasında projenin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere DSİ Müdürü’müze ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. 20 yıl önce geldiğim Çorlu’da Deri Sanayi Organize Bölgesi’ni gezdiğim zamanlarda içler acısını durumu görmüştüm. Şimdi yakın zamanda gidip baktığımda bir arıtma tesisi yapılmış diğer sanayi bölgelerimizde tesis yapılmamıştı. Yapılan projeleri inceleyip destek veren bakanımıza teşekkür ediyorum. Yapılan tesisler, çok önemli bir ihtiyacı karşılayacaktır. Sanayicilerimiz ve bu projede katkı sağlayan herkes taşın altına eline sokarak bir ortak proje kurdu. Bunun sonucunda bugün burada temelini atıyoruz. Böylece Çorlu’muz, Tekirdağ’ımızdan arıtılan atık sular Marmara’ya derin deşarj edilecektir. Çocuklarımıza devredilmesi gereken çok değerli bir varlığımız olan çevreye sahip çıkmalıyız. Bu projenin Trakya Bölgesi’ne hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

ERGENE’Yİ KURTARACAĞIZ

Dev projenin temel atma töreninde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Sizlere hizmet etmekten büyük onur duyuyoruz. Gerçekten çok büyük ve 14 adet dev eseri; 500 milyon maliyeti olan projeleri bitireceğiz. Buradaki halk her şeyin en iyisini hak ediyor. Ergene’yi kurtarmak bizim boynumuzun borcudur. Tüm projelerin inşaatı 30 Aralık 2016 tarihinde saat 16.59 itibari ile tamamlanmış olacaktır. Ergene’de yaptığımız çalışmalarda valilik, iş adamları, sanayiciler, kamu kurum ve kuruluşlarımız ve belediye başkanlıklarımız bir araya gelerek her kesimin takdirini topladı. Bu proje hepimizin projesi. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Vekillerimiz de bizleri sürekli sorguladılar. Temellerini attığımız tesislerin tümü yıl sonunda bitirilip 2016 yılında hizmete sunulacaktır. Böylece Ergene’yi yaşanabilir ve dört dörtlük bir hale getireceğiz” dedi.

BÜYÜK BİR ADIM ATTIK

Eroğlu, “Tekirdağ’a 13 yılda 8 milyar TL’lik bir yatırım yaptık. Eğitimde, sağlıkta çok büyük adımlar atıldı. Tekirdağ’da sağlık problemini kökünden kazıyacağız. Şuan da dünyada en ileri sağlık sistemi ülkemizde yer almaktadır” dedi.

6,43 MİLYON M3 İÇME-KULLANMA SUYU SAĞLANACAK

Temeli atılan tesisler ile 3 adet belediyenin günde 118 bin m3 evsel atıksuyu arıtılacak, Tekirdağ merkezine yılda 6,43 milyon m3 içme-kullanma suyu sağlanacak ve 90 bin m3/gün kapasiteli arıtma tesisi inşa edilecek.  Ayrıca, 4 bin dekar tarım alanı sulamaya açılacak ve 5 adet Organize Sanayi Bölgesi’nin de günde 310 bin m3 endüstriyel atıksuyu arıtılacak.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.