Devam eden çalışmalar incelendi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, yanlarına Çerkezköy Belediye Meclis Üyelerini alarak ilçe genelinde devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi yatırımlarını yerinde incelediler

Devam eden çalışmalar incelendi
04 Ağustos 2017 Cuma 11:37

İLK DURAK VELİKÖY MAHALLESİ
İlk incelemeyi yapımı devam eden Çerkezköy Belediyesi Veliköy Mahallesi Kapalı Düğün Salonu ve Mahalle Evi’nde yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Belediye Meclis Üyeleri, inşaatı gezerek yetkililerden bilgi aldılar. Veliköy Kapalı Düğün Salonu ve Mahalle Evi inşaatının Eylül ayı içerisinde tamamlanacağını belirten Başkan Akay, binanın 500 kişilik düğün salonu ve Veliköy Mahalle Evi olarak hizmet vereceğini belirtti.
ÇORLU DERESİ’NE ATIK BIRAKILMAYACAK
Veliköy Kapalı Düğün Salonu ve Mahalle Evi inşaatının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Belediye Meclis Üyelerinden oluşan heyet TESKİ tarafından yaptırılan Veliköy’deki Arıtma ve Kolektör Hattı çalışmalarını inceledi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy'ün bütün kanalizasyon hattının bu sisteme bağlanacağını belirterek, ilçedeki pis kokunun bu hat sayesinde ortadan kalkacağını söyledi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise, TESKİ’nin Çerkezköy’deki en büyük yatırımlarından biri olan bu hattın toplam maliyeti 60 milyon TL’yi bulduğunu belirerek, “Çerkezköy’ün bütün kanalizasyonu ve atık suları burada toplanıp, arıtılacak. Arıtmaya Çerkezköy’ün kanalizasyon ve atık sularının bağlanmasına çok az bir süre kaldı. 500-600 metrelik bir hattın yapılması ile bağlantı sağlanacak. Bağlantının sağlanması ile artık Çorlu Deresi’ne atık bırakılmayacak” ifadelerini kullandı.
ÇERKEZKÖY KÜLTÜR MERKEZİ HAFRİYAT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Daha sonra Kızılpınar Mahallesi’nde devam eden altyapı ve üst yapı çalışmalarını yerinde inceleyen heyet, Kızılpınar’daki çalışmaların yılsonuna kadar toparlanacağını ve büyük oranda altyapı ve üst yapının bitirileceğini belirtti. Kızılpınar Mahallesi’nde bulunan Çerkezköy Belediyesi Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi’nde incelemelerde bulunan heyet, ardından Gümrük Binası yanında yapımına başlanan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Kültür Merkezi hafriyat çalışmalarını yerinde inceledi. Kültür Merkezi ihalesinin yaklaşık 23 milyon TL bedel ile ihale edildiğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, hafriyat çalışmalarının tamamlanmasının ardından yaklaşık 1 ay gibi kısa bir sürede temelinin atılacağını belirtti. Başkan Akay, “Kültür Merkezi projesi tamamlandığı zaman Çerkezköy’de kültür ve sanat alanında önemli bir boşluk doldurulacak. Kültür Merkezi içerisinde 735 kişilik bir konferans salonu da olacak” dedi.
Kültür Merkezi inşaatının ardından Cumhuriyet Mahallesi’nde hafriyat çalışmalarına başlanan yarı olimpik yüzme havuzu inşaat çalışmalarını gezen heyet, daha sonra Çerkezköy Belediyesi Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı’nda incelemelerde bulundu.
TRAKYA’NIN EN BÜYÜK ÇOCUK PARKI
Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı’nda yaklaşık 2 yıldır çalışmaların devam ettiğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 17 dekarlık alanda yapılan çalışmaların ardından piknik ve mesire alanının modern bir görünüme kavuştuğunu, bu sene yapılan Trakya’nın en büyük çocuk parkı olan 23 Nisan Çocuk Parkı ile çalışmaların daha güzel bir noktaya geldiğini ifade etti.
Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı’nın yanında bulunan alanı da Orman Bölge Müdürlüğü’nden kiralamak için çalışmaların sürdüğünü belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, piknik ve mesire alanının içerisinde bulunan güreş alanını ‘Konser ve Etkinlik Alanı’ olarak da değerlendirmek için çalışmaların tamamlandığını ifade ederek, bu seneki Toplu Sünnet ve Nikah Şöleni’nin 20 Ağustos’ta burada yapılacağını söyledi.
GÜREŞ SALONU ULUSLARARASI STANDARTLARDA
Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı’ndaki çalışmaların gezilmesinin ardından heyetin bir sonraki durağı ise İstasyon Mahallesi’nde devam eden çalışmalar oldu. 29 Ekim Spor Kompleksi içerisinde yapılan güreş salonunda açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Uluslararası standartlara sahip salonumuzu açtık. Artık sporcularımız antrenmanlarını burada yapabiliyorlar. Ayrıca Çerkezköy Belediyesi Güreş Takımımızı oluşturuyoruz” dedi. Yapımı devam eden futbol sahası ile ilgili olarak da konuşan Başkan Akay “Sahamızda çalışmalar sürüyor. Sahanın iki tarafına toplam 950 kişilik olacak şekilde tribün yapacağız. Sahamız 1. amatör küme maçlarına yetişecek” diye konuştu.
KENT PARK PROJESİ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Futbol Sahası çalışmalarının ardından Çerkezköy Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni gezen heyet, burada yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra Çerkezköy Devlet Hastanesi civarında yapımı tamamlanan bağlantı yolu çalışmalarını yerinde inceledi. Daha sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Kent Park projesini yerinde inceleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, iki etap halinde yapılan çalışmaların 1 Ağustos 2018 tarihinde tamamlanacağını ve Adnan Kahveci Parkı’ndan Pazar yerine kadar yaklaşık 80 bin metrekarelik alanın proje içerisinde yapılacağını belirtti.
ÇERKEZKÖY’E YAKIŞIR BİR PAZAR YERİ OLACAK
Kent Park çalışmalarının ardından Altıyol Kavşağı’nda yapılan çalışmaları yerinde inceleyen heyet daha sonra yeni pazar yeri çalışmalarını inceledi. Yeni pazar yerinin çalışmalarına başlandığını ve 7 ay gibi bir sürede yaklaşık 6 milyon TL’lik bir yatırım ile Çerkezköy’ün modern bir pazar yerine kavuşacağını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Mevcut pazar yerinin bir kısmının söküm çalışmaları devam ediyor. Projenin tamamlanması ile Çerkezköy’e yakışır bir pazar yerini kentimize kazandırmış olacağız” dedi. Başkan Akay daha sonra beraberindeki heyet ile birlikte Kumlu Geçit Emlak Konutları civarında yapılacak olan park ve yeşil alan düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi.
KUMLUGEÇİT’TE YENİ BİR PARK KAZANDIRILIYOR
Yaklaşık 14 dönümlük alanda bir yeşil alan ve park düzenleme çalışmalarının yapılacağını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 1 milyon 100 bin TL’lik yatırım ile yapılacak çalışmaların 3-4 ay gibi bir sürede tamamlanacağını kaydetti. Kumlu Geçit Emlak Konutları önünden Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’na geçen heyet, burada tamamlanma noktasına gelen çalışmaları inceledikten sonra Kavak Dere ıslah çalışmalarını inceleyen heyet ardından Bağlık Mahallesi’ne geçerek Huzur Sokak’ta yapımına başlanan 8.5 dönümlük park ve yeşil alan çalışmaları ile Bağlık Mahallesi’nde yapımı tamamlanma aşamasına gelen Bağlık Mahallesi Taziye Evi ve yeşil alan düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çerkezköylü - 7 yıl önce
Eğer güzzel bişey yapılıyorsa takdir etmek lazım tabiiki ama hükumetin yaptığı milyon dolarlık havalimanları yollar hastaneler köprüler daha bir çok şey için bu zihniyettekiler"görevi tabiiki yapicak bizim paramızla yapıyor deyip hakaret ederken vahap beyin döktüğü asfaltla iki parkı alkışlayıp başkan çalışıyor deyip alkıslamaları çok komik cebinden mi yapiyo görevi mi değil yoksa??? Ama reklamlar mükemmel
Misafir Avatar
Hasan - 7 yıl önce @Çerkezköylü
Sayın Çerkezköylü, hükümet o yolları köprüleri yandaş firmalara yaptırıp 20-30-40 seneliğine onlara veriyor ve diyorki bu köprülerden yollardan her gün şu kadar araç geçmezse aradaki farkı ben ödeyecem diyor. Aç gazetleri bak bakalım köprülerin yolların zararlı kaç paraymış, 180 lira verip geçiyormusun sen o köprülerden? Yapıyorlar ama parasınıda takır takır alıyorlar devletten yandaşa akıtıyorlar tabi yapacaklar diyoruz, vahap başkanada tabi yapacak diyoruz, senin fındık beyninin anlamadığı önemli nokta şu, vahap ın yaptığı yolların parkların olduğu yerde yolda yok, parkta yok, ilginç değilmi? 10 sene siz yönettiniz buraları ama yapmamışsınız, adam gelmiş yapmış ve yapılan işler hakkında bilgi veriyor. Arada fark şu, sizinkiler yandaşa verip devlet kesesiyle para akıtırken, adam belediyenin yaptığı işleri anlatıyor vahap akay yaptı demiyor belediyenin yaptığı işler diyor.
Avatar
ismail - 7 yıl önce
Köprü tünel havaalanı zart zurt diyen vatandaş, sabah işe uçakla gidip akşam uçaklamı gelecen? Köprüler çerkezköye 200-300 km ötede, İstanbul havaalanı yapılmadı daha yahu sana ne yüzlerce kilometre ötedeki köprüden tünelden? maaşın kaç paraki 150-200 lira alınan devlet parasıyla yaptırılıp yandaşa teslim edilen köprüleri savunuyorsun? Bunlar yokken biz yaşamıyormuyduk? Utanmasan köprü havaalanı olmasa anam babam beni yapmayacaktı diyeceksin.
Avatar
Çerkezköylü - 7 yıl önce
Ben iyi işler yapan herkesin takdir edilmesinden yanayım diyorum sadece bunu öğrenmeliyiz siz ise hakaret etmeyi seçmişsiniz size yakışan budur sadece benim zihniyetimde ve ıyi yapar diğerleri yandaştırsize göre bence o büyük beyinizle biraz araştırın bakalım sizinkilerin yandaşları neler yapiyo
Misafir Avatar
Hasan - 7 yıl önce @Çerkezköylü
İftiralı yorum atıp alkışmı bekliyordun? Napıyomuş bizlerin yandaşları? he biz kimiz? Medyumusun müneccimi? Gazete haberi yorumlayan insanı hemen siz-biz diye bi köşeye ayırıyorsun.Devlet senin elinde tut yakala suçluysalar al içeri tutanınmı var? Çok biliyorsan savcının yeride belli yaz dilekçeni suç duyurusu yap. Burdan boş boş vıdı vıdı olmuyor. Belediye başkanı konuşmasa ne yaptın diyeceksin, konuşsa reklam diyeceksin yapılan işler söylenmesin saklı mı kalsın? Sizdeki kafa kimsede yok cidden ne kokluyorsunuz?
Avatar
hasan - 7 yıl önce
Hükümetin yaptığı bedava olan hiç bir şey yok. Yollardan takır takır para kesiliyor, havaalanında bir şişe su 5 lira, köprüler falan o kadar pahalıki kimse geçemiyor.hükümet Yaptık diye reklam edip, buraları başkasına veriyor işletsin diye, parası vatandaştan çıkıyor karı başkasının cebine giriyor.Hastanelerde sigortalı emekli fark etmiyor her şey paralı,Üstelik kesilen vergiler uçuk. Belediye ile ne alakası var bu nasıl mantık? El kadar ilçede belediye yaptığı işi söylemeyecekmi? Saklasınlar gizli kalsın bari. Kafaya bak.