Devlet, Çerkezköy halkını cezalandırıyor mu?

Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı’nda Cumhuriyet Mahallesi sakinleri ile bir araya gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Cumhuriyet Mahallesi’ni Çerkezköy-Kapaklı Çevre Yolu’na bağlayacak Kavşak Projesi’nin Karayolları tarafından bir türlü hayata geçirilmediğini, sürekli oyalandığını belirterek, “Eğer 2019’a kadar oyalanmaya, yapılmamaya devam ederse, 2019’dan sonraki dönemde o kavşağı da bir şekilde biz düzenleyip, yaparak halkımızın hizmetine açarız” dedi

Devlet, Çerkezköy halkını cezalandırıyor mu?
26 Nisan 2018 Perşembe 16:22

KARAYOLLARI BAĞLANTI YOLUNU YAPMIYOR
Cumhuriyet Mahallesi’nden çevre yolunu kullanarak Kapaklı istikametine ve Kapaklı istikametinden gelip Cumhuriyet Mahallesi’ne girmek isteyen sürücülerin yaşadığı sıkıntıların, zorlukların farkında olduklarını ve 2014 yılından bu yana söz konusu bölgeye kavşak yapılması için girişimlerde bulunduklarını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Karayollarının sürekli Büyükşehir Belediyesi’ni ve Çerkezköy Belediyesi’ni oyaladığını belirterek, “Bu kavşak düzenlemesi benim seçim vaatlerim arasında yoktu. Ama 2019 yılına kadar Karayolları bu düzenlemeyi yapmaz ise biz 2019’dan sonraki dönemde o kavşağı bir şekilde düzenleyip, yaparak halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.
VİYADÜK PROJESİNİ DE ÖTELİYOR
Bağlık Mahallesi’nin iki yakasını bir araya getirecek Viyadük Projesi’nin de 6 aydır Karayolları tarafından bekletildiğini belirten Başkan Akay, “Projesi hazır, parası hazır Bağlık Mahallesi Viyadük Projesi maalesef iki ayak nedeni ile 6 aydır oyalanıyor, bir türlü onaylanmıyorum. Bu şekilde Karayolları bizi cezalandırdığını sanıyor ama asıl cezalandırdığı Çerkezköy halkı ve o mahallede yaşayan vatandaşlarımız” ifadelerini kullandı.
PİKNİK ALANI ELDEN GİDİYORDU
Cumhuriyet Mahallesi içerisinde bulunan Kartaltepe Piknik Alanı’nın sözleşmesinin 2014 yılında bittiğini ve kendilerinin göreve geldiğinde söz konusu piknik alanının özel işletmeye kiraya verilmek üzere olduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Göreve gelir gelmez hemen Orman Bölge Müdürlüğü ile görüşerek burayı tekrar Çerkezköy Belediyesi’ne kazandırdık. Ardından içerisinde yürüyüş, parkuru, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, oturma grupları, oyun alanları, barbeküleri olan, aydınlatması, çevre düzenlemesi ile modern bir park ve yeşil alan haline getirdik. Eskiden ailelerin girmekten imtina ettiği, korktuğu karanlık mekanları yeniden düzenleyerek Çerkezköy halkının nefes alabildiği alanlar haline getirdik” dedi.
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ÖNCE ‘OLUR’ DEDİ SONRA REDDETTİ
Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı’nın 17 hektarlık bir alan olduğunu ve Orman bölge Müdürlüğü’nden bu alanın yanında olan 23 ve 33 hektarlık iki alanı daha istediklerini belirten Başkan Akay, ilk taleplerinin 8 Nisan 2016 yılında yapıldığını, 5 Temmuz 2017 tarihinde Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan ile Orman ve Su İşleri Bakanını ziyaret ettiklerini ve projelerini sunduklarını, Ankara’dan dönerken yolda Bakanın Özel Kalem Müdürü’nün aradığını ve Bakan Beyin onay verdiğini ve Orman Bölge Müdürlüğü ile temasa geçmelerini söylediğini belirterek, “Bunun üzerine Orman Bölge Müdürlüğü ile görüştük, her şey yolunda gidiyor ve biz tahsis edilecek diye beklerken 14.12.2017’de tahsisin uygun görülmediği yazısı geldi. Ne düşündeler, ne planladılar bilemiyorum. Ama bu cezanın Çerkezköy halkına kesildiğinin herkes farkında olacak. Çerkezköy’ün bu alanları eninde sonunda Çerkezköy halkının hizmetine açılacak” diye konuştu.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
AĞASI - 6 yıl önce
Aman siz yapmayın yaptığınız yollar kavşaklar ortada
Misafir Avatar
?? - 6 yıl önce @AĞASI
Ne gerizekalıca salakça bir yorumdur bu böyle. haklı olarak yorumu yapan salak adını saklama ihtiyacı duymuş. açsaydın bi anlatsaydın neymiş yapmamaları gereken diye.