Dikkatli çocuklar ödüllendirildi

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan 'Dikkat Sizden Notlar Bizden' projesine Tekirdağ'dan katılıp, bisiklet kazanan öğrenciler Kerim Can Kaçura ve Berkay Türkeri'ye bisikletleri teslim edildi.

Dikkatli çocuklar ödüllendirildi
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
31 Temmuz 2019 Çarşamba 12:51

BİSİKLET ÖDÜLÜ ALMAYA HAK KAZANDILAR
İçişleri Bakanlığı tarafından sürücülerin trafik kurallarına uymaları, trafik işaret ve işaretçilerine riayet etmeleri konusunda farkındalık yaratılması, çocuklara trafik bilinci ve kültürünün yerleştirilmesi amacıyla uygulamaya konulan 'Bu Yolda Hep Birlikteyiz' projesinin devamı olan 'Dikkat Sizden Notlar Bizden' projesi kapsamında 'Sürücü Seyahat Karnesi' dolduran Kerim Can Kaçuru ve Berkay Türkeri, ilk 100'e girerek bisiklet ödülünü almaya hak kazandı.
“MODERN ÜLKELERDE TRAFİK KAZALARI ÇOK AZ”
Kaçura ve Türkeri'ye bisikletleri, düzenlenen törenle Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ile İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın tarafından teslim edildi. Ödül töreninde konuşan Vali Yıldırım, kazaların çoğunun sürücülerin dikkatsizliğinden kaynaklandığını ifade ederek “Modern ülkelerde trafik kazaları çok az. Niye? Çünkü trafikte seyreden vatandaşlarımız, sürücülerimiz çok dikkatli davranıp, kurallara uyuyorlar. Gerek yayanın güvenliği, gerekse araçların güvenliği gerekse çevrenin ve çevreden çıkabilecek herhangi bir canlının güvenliği çok önem taşıyor. Buna çok dikkat ediliyor.  2018 yılında kaza istatistikleri açıklandığında hepimiz hayretler içerisinde kaldık. Bu oranların mutlaka düşürülmesi lazım” dedi.
“YAYA AYAĞINI YOLA ATINCA DURUN”
6 bin 675 ölümlü kazanın, insanın içini acıttığını söyleyen Vali Yıldırım “Avrupa'da bu anlamda ne yazık ki en önlerdeyiz. Bunun mutlaka geriye çekilmesi lazım. Bu geriye çekilme işi trafik kurallarına olan saygının, trafik kurallarına olan uyma düşüncesinin artmasıyla ancak meydana gelebilecek. Gerek sürücü gerek yaya olarak kurallara uyma mükellefiyetine çok dikkat etmemiz gerekiyor. Tabi ki araç dediğimiz zaman sadece motorlu araçlar yok. Aynı zamanda insanlar tarafından kullanılan diğer araçlar da söz konusu. Bunlardan biri de bisiklet, bir diğeri engelli araçları veya pusetler. Bütün bunlara çok dikkat etmek gerekiyor. Yaya adımını yola attığı zaman mutlaka sürücülerimizin yavaşlaması hatta gerektiğinde durması gerekiyor” dedi. Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş da “Çocuklarına trafik bilinci aşılayan ailelere teşekkür ediyorum” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.