Din görevlileri ve camiler Ramazan'a hazır

Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, Ramazan öncesi tüm cami imam ve müezzinleri ile toplantı yaparak, alınan tedbir, önlem ve yapılan hazırlıkları gözden geçirdi. Emin, din görevlilerine "Allah muvaffak etsin" temennisinde bulundu.

Din görevlileri ve camiler Ramazan'a hazır
20 Temmuz 2011 Çarşamba 00:00

Çerkezköy Müftüsü, Ramazan hazırlıklarını tamamladı. Yaklaşan Ramazan ayı öncesinde din görevlileriyle biraraya gelen Müftü Mahmut Emin, camilerin temizliğiden kılınacak Teravih Namazı'na kadar alınan tedbir, önlem ve yapılan hazırlıkları gözden gecirdi. Din görevlilerine uyarılarda bulunan Mahmut Emin, "Allah muvaffak etsin" temennisi ile sözlerini bitirdi.
MÜFTÜ EMİN DİN GÖREVLİLERİYLE BİRARAYA GELDİ
Müftü Mahmut Emin, 1 Ağustos'ta başlayacak Ramazan Ayı öncesinde Çerkezköy'de bulunan 42 caminin din görevlisiyle Erkaynak Camisi'nde toplantı yaptı. Ramazan Hazırlıkları'nı din görevlileriyle görüşen Mahmut Emin, alınan tedbir ve önlemleri açıkladı. Ramazan hazırlıkları hakkında bilgi veren ve din görevlilerinde ay boyunca yapmalarını istediklerini sıralayan Mahmut Emin, "Din görevlilerimiz ve camilerimiz Ramazan Ayı'na hazırlıklarını tamamlamıştır. İnşallah hiçbir aksiliğe mahal vermeden huzurlu bir şekilde bu mübarek ayı tamamlayacağız" dedi. Din görevlilerine ve Çerkezköylülere Ramazan Ayı ile ilgili temennilerini dile getiren Müftü Mahmut Emin, Ramazan hazırlıklarını da sıraladı.
42 CAMİ'DE TERAVİH KILINACAK
Müftü Mahmut Emin, Ramazan Ayı boyunca Çerkezköy'de 42 cami de Teravih Namazı kılınacağını belirterek, "44 camimiz bulunuyor. Ancak bunlardan iki tanesi şu an için Ramazan ayında ibadete açık olmayacağı belirlenmiştir. Ramazan ayında 42 cami ibadete açık olacak. Teravih Namazı ve günlük vakit namazları bu camilerimizde din görevlilerimiz tarafından cemaatle kılınacaktır" açıklamasını yaptı.
İZİNLER KALDIRILDI
Ramazan öncesinde tamamlanan hazırlıklarla ilgili olarak bilgi veren Emin, şunları kaydetti: "1- Camilerimizin genel temizliği yapılmıştır. 2- Ses cihazları kontrol edilip, ayarlamaları yapılmıştır. 3- Elektrik aksamları gözden geçirelerek, varsa arızalar giderilmiştir. 4- Klimalar gözden geçirilip, özellikle ibadet saatlerinde çalıştırılmaya elverişli hale getirilmiştir. 5- Teravih için camilerimize gelecek hanımlara namaz kılacakları bölümler tespit edilmiş ve hazır hale getirilmiştir. 6- Ramazan Ayı boyunca tüm camilerimizde mukabele okunacaktır. Mukabeleler öğlen namazından sonra okunacaktır. 7- Teravih namazları normal zamanında, yani imsakiye saatlerine uyularak kılınacaktır. 8- Tüm din görevlilerinin izinleri Ramazan Ayı boyunca kaldırılmıştır. Herkes görevinin başında olacak. 9- Emniyet Müdürlüğü ile görüşülerek güvenlik tedbirleri alınacak."
HAYIRLI RAMAZANLAR
Toplantıda din görevlilerine çeşitli uyarılar ve masajlar veren Müftü Mahmut Emin, Çerkezköylüler'in Ramazan Ayı'nı da kutladı. Müftü Mahmut Emin, "Tüm Çerkezköy halkının Ramazan Ayı'nı tebrik ediyorum. Hayırlı, bereketli ve huzurlu geçmesini Allah'dan niyaz ediyorum" dedi. Emin, konuşmasını "Ramazan Ayı boyunca halkımıza en güzel şekilde ibadetlerini yapmaları için elinizden gelen hizmeti sunacağınıza inanıyorum. Hepinize başarılar diliyorum. Allah muvaffak etsin" sözleriyle din görevlilerine seslenerek tamamladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.