DİNBİRSEN Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutladı

1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeni ile bir açıklama yapan Tekirdağ DİNBİRSEN İl Başkanı Abdullah Karaca, “Bu haftanın ülkemiz, milletimiz ve tüm din görevlilerimiz için hayırlı, başarılı hizmetlere vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim” temennisinde bulundu

DİNBİRSEN Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutladı
02 Ekim 2014 Perşembe 08:00

1986 yılından beri her yıl Ekim ayının ilk haftasının Camiler Haftası olarak kutlanırken, 2003 yılından itibaren de bu haftanın Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanmaya başlandığını belirten Tekirdağ DİNBİRSEN İl Başkanı Abdullah Karacan, “Bu haftanın ülkemiz, milletimiz ve tüm din görevlilerimiz için hayırlı, başarılı hizmetlere vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim” açıklamasını yaptı.

CAMİLERİN NEYE YARAR?
“Bizleri halkeden Allah, ibadet için yaratmıştır. İbadet yerlerimiz de başlıca mescid ve camilerimizdir” diyen Tekirdağ DİNBİRSEN İl Başkanı Abdullah Karacan,”Camiler aynı safta omuz omuza, diz dize namaz kıldığımız, birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik duygularımızı, hoşgörü anlayışımızı güçlendirdiğimiz yerlerdir. Camilerimiz vatan sevgisinin milli bütünlüğün telkin edildiği, şehitlik gazilik ruhunun beslendiği, çalışma azminin, güzel ahlakın işlendiği dini mekanlardır. Camiler aynı zamanda birbirimize merhamet etmeyi, acıları paylaşmayı, kimsesiz, yoksul dul ve yetimlere yardım etme duygularını kazandığımız mabetlerdir” ifadelerini kullandı.

KUTSİ MEKANLAR

Camiler, içlerinde huzur ve huşu ile, gönül birliğiyle, omuz omuza, diz dize, bütün müminler bir tarağın dişleri gibi eşit olarak, genç ihtiyar, âmir memur farkı gözetilmeden belli bir maksat için Allah'a yöneldiği kutsî mabetler olduğunu vurgulayan Tekirdağ DİNBİRSEN İl Başkanı Abdullah Karacan şunları söyledi:
HAKİKİ HUZUREVLERİ CAMİLERDİR

“Camilerimiz, balık suya ne kadar muhtaçsa, en az o kadar muhtaç olduğumuz hayat kaynağımızdır. Ruhumuzun gıdalandığı, temiz manevî havalar teneffüs ettiği, manevî kazançlar elde ettiği saadet ve hakikî huzurevlerimizdir.
KURTULUŞ KALELERİDİR

Camilerimiz, inanan insanları bir araya getiren, kalpleri ve dilleri ‘Lâilâhe illallah, Muhammedürrasûlullah!’ cümlesinde birleştiren, birlik ve beraberliğimizi daima canlı tutan, burcu burcu islâm kokan, tekbir sedâlarıyla çınlayan, müminleri sevindiren, maneviyatlarını kuvvetlendiren, münkirleri ve din düşmanlarını korkutan kurtuluş kalelerimizdir.

TOPLUM HAYATININ TEMEL TAŞLARINDANDIR

Camilerimiz, toplum hayatımızın temel taşlandır, ilim ve irfan mekteplerimiz, Kur'ân ve iman medreselerimizdir. Camilere giderek günde beş defa Allah'ın huzurunda toplanan Müslümanlar her konuda birlik ve beraberliklerini devam ettirebilirler.

Camilerimiz ihtilâfa mânidir. İslâmî hayatımızda huzur ve saadeti, emniyet ve asayişi temine vesiledir. Camilerimiz, İslâm kardeşliğinin, îman kahramanlığının -tâlim ve tahkim edildiği muhkem kalelerimizdir.

DİN GÖREVLİLERİ ÖNEMLİ GÖREVLER ÜSTLENMİŞTİR

Ülkemizin en ücra köşesinden metropollere kadar hizmet veren din görevlilerimiz, aydınlatıcı, uzlaştırıcı, bütünleştirici görev anlaşışıyla dini konularda halkı aydınlatırken, sosyal sorunlara da çözüm arayan, ulvi bir vazifeyi yerine getirerek, toplum hayatında önemli bir görev üstelenmişlerdir.
DİN GÖREVLİLERİ İNSANA REHBERLİK YAPAR
 Din görevlileri; her türlü dünya görüşüne sahip insanlara rehberlik yapan, onlara namaz kıldıran, onların dertleriyle dertlenen, üzüntüleriyle üzülen, sevinçli anlarında sevinçlerine ortak olan, herkesi sevgi ve şefkatle kucaklayan, önder insanlardır.

VEFAKAR İNSANLARDIR

 Din görevlisi; cemaatinin çocuğu dünyaya geldiğinde kulağına ezan okuyup adını koyan, nişan, düğün, mevlit gibi dini merasimlerde hizmetinde olan, cenazesi olduğunda defin işleriyle ilgilenen her zaman ve her yerde halkının ve cemaatinin yardımına koşan vefakar insanlardır.

Din görevlilerimiz bu görevlerini ifa ederken, toplumsal ve güncel olayları takip eden ve bunları halka aydın, ufku açık, yol gösteren bir anlayışla yaptıkları aşikardır. Dolayısıyla son yıllarda milli-dini ve ahlaki değerlerimizdeki aşınmayı durdurma ve gidermede din görevlilerimizin yeri daha da önemli hale gelmiştir.
 Peygamber varisi camilerimizin manevi mimarları, toplumdaki ortak sağduyunun ve dindarlık bilincinin oluşumunda, insanların ruh temizliğini ve hayatlarına istikamet bulmalarına, birbirleriyle kaynaşmalarına rehberlik eden cami görevlilerimiz (İmam hatip ve müezzin kayyım) çocuklarımızı yaşları olursa olsun 7 den70 erkek ve kadını ile Kur’an’la buluşturan Kur’an Kursu öğreticilerimiz sizlerin yeri ve değeri hem Allah katında hem de toplum katında yükselerek yerini korumaktadır.

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASINI KUTLADI

Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, cami yapan, yaptıran, yapımında emeği geçen, din hizmetinde ömür tüketen rahmete kavuşanları rahmetle anıyor, yaşayanlara sağlık, sıhhat ve başarılar diliyor, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutluyor, saygılar sunuyorum.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.