Dini Bilgiler Yarışması’nda İl Birincisi oldu

İlçelerarası Temel Dini Bilgiler Yarışması’nda İl Birincisi olan Çerkezköy Kur’an Kursu’ndan Nuray Taşkıran için plaket töreni düzenlendi. Törene katılan Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna Taşkıran’ı tebrik ederken Kur’an kurslarının önemine değindi

Dini Bilgiler Yarışması’nda İl Birincisi oldu
27 Mayıs 2016 Cuma 17:57

BİRİNCİ KIZILPINAR KUR’AN KURSU’NDAN

Kızılpınar Kur’an Kursu’nda gerçekleştirilen plaket törenine Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Kızılpınar Merkez Camii İmam Hatibi Ahmet Baksı, Kızılpınar Kur’an Kursu Hocası Hasibe Baksı ile kursiyerler katıldı.

“KUR’AN ALLAH KİTABIDIR”

Törenin başında kısa bir konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, “Kur’an Müslümanlar için çok önemlidir. Allah kitabıdır, Müslümanların temel ilahi kitabıdır.” ifadelerini kullandı.

ÇOCUK SINIF SAYISI 12’YE ÇIKARILDI

Çerkezköy’de bulunan Kur’an kurslarının sayısını arttırdıklarını dile getiren Tuna, “Kur’an kurslarımız kapsamında çocuk kurslarımızı da arttırdık. Geçen sene tek bir çocuk sınıfımız varken sayıyı bu yıl 12’ye çıkardık. İnşallah önümüzdeki sene daha da arttıracağız.” diye konuştu.

1600 YETİŞKİN, 300 ÇOCUK KURSİYER

Çocuklarda 12, büyüklerde 35 olmak üzere toplamda 47 sınıf oluşturduklarını belirten Tuna, “Öğrenci sayımız da artıyor. 1600 civarında yetişkin, 300 civarında da çocuk öğrencimiz var. Ancak bu sayı Çerkezköy nüfusuna göre az. Çerkezköy nüfusunun 135 bin olduğu düşünülürse katılımı ve kurs sayımızı arttırmamız gerektiğini görüyoruz.” dedi. Velilerin kurslardan çok memnun olduğunu dile getiren Tuna, yapılan mezuniyet törenlerinde çocukların çok güzel Kur’an okuduğunu söyledi.

“KÜÇÜK YAŞTA EĞİTİM ÖNEMLİ”

Çocukken eğitim almanın önemine vurgu yapan Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, “Küçük yaşta öğretilen bilgi çocuğun kafasından çıkmıyor. Eskiden ecdadımız bunu çok güzel değerlendiriyordu. Yakın zamana kadar 12 yaşını doldurmayan öğrenciler Kur’an kurslarına kaydolamıyordu. Şimdi bu durum da ortadan kalktı ve büyük kolaylık oldu.” dedi.

KURSİYERLERİ VE KURS HOCASINI TEBRİK ETTİ

Çerkezköy’de bulunan Kur’an kurslarıyla ilgili açıklamalarını bitirdikten sonra toplanma amaçlarından bahseden Tuna, “Temel Dini Bilgiler Yarışması’nda birinci olan arkadaşımız bizim ilçemizden çıktı. Çerkezköy genelinde yapılan yarışmada 1. olan Nuray Taşkıran kardeşimiz, il genelinde yapılan ve 4 ilçenin katılımıyla gerçekleşen yarışmada da birinci olarak Çerkezköyümüzü çok güzel bir şekilde temsil etti. Kendilerini bu başarısından dolayı tebrik ediyorum.” dedi. Tuna ayrıca, “Hasibe Hocamızı da tebrik ediyorum. Öğrencisi birinci olan Hoca da birinci olmuştur.” diye konuştu.
 
PLAKET VE HEDİYELER VERİLDİ

Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, konuşmalarını tamamladıktan sonra İlçeler Arası Temel Dini Bilgiler Yarışması’nda İl Birincisi olan Nuray Taşkıran’a ve Kurs Hocası Hasibe Baksı’ya plaket takdim etti. Nuray Taşkıtan ve Hasibe Baksı’ya plaket dışında Kızılpınar Merkez Camii İmam Hatibi Ahmet Baksı tarafından birer küçük altın; kurs arkadaşları tarafından da çeşitli hediyeler takdim edildi.

YARIŞMADA DERECEYE GİRENLER

Tekirdağ İlçelerinde yapılan Temel Dini Bilgiler Yarışması neticesinde dereceye giren yarışmacılar için final yarışması İl Müftülüğü tarafından Milli Eğitim Konferans Salonu’nda yapıldı. Yarışmaya Çerkezköy Kızılpınar Kur'an Kursu'ndan Nuray Taşkıran, Çorlu Şeyh Sina Kur'an Kursu'ndan Nursel İlhan, Malkara Merkez Kur'an Kursu'ndan Hanife Adalı ve Süleymanpaşa Hz. Ebubekir Kur'an Kursu'dan Nurhayat Pınar yarışmacı olarak katıldı. Yarışma neticesinde Çerkezköyden katılan Nuray Taşkıran birinci, Malkara’dan katılan Hanife Adalı ikinci ve Süleymanpaşa’dan katılan Nurhayat Pınar üçüncü oldu. Yarışma sonunda tüm katılımcılara hediyeler takdim edildi.

Haber: Uğur Kılıç

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.