Diş hastanesinde hekim çıkmazı

Çerkezköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Erol Kıvrak, hekim eksikliği konusunda Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun Diş Merkezi ziyaretinde ki görüşlerini belirterek, “Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak hekim eksikliğimizi kendisine ilettik. Bakanımızda Türkiye de her yerde aynı sorunun olduğunu ve Bakanlık olarak gerekli çalışmaların yapıldığını ifade etti” dedi.

Diş hastanesinde hekim çıkmazı
05 Ağustos 2013 Pazartesi 08:53

HEKİM SIKINTISI TÜRKİYE GENELİNDE VAR
AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ile AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın ortaklaşa düzenlediği iftar programına katılmak üzere Çerkezköy’e gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezini ziyaret etmiş ve hastane hakkında gerekli bilgiler almıştı. Hastane Başhekimi Erol Kıvrak, gerçekleşen ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, “Bakanımız yaptığı Görüşmelerde Genel Sekreterimiz ve İl Sağlık Müdürümüzden Tekirdağ’ın durumu hakkında bilgi aldı. Genel Sekreterimiz ve İl Sağlık Müdürümüz merkez ve ilçeler dahil tüm hastanelerdeki durumu kendisine ilettiler ve eksiklikleri dile getirdiler. Bu eksikliklerin en başında ise hekim eksikliği geliyor. Bizlerde Ağız ve Diş sağlığı merkezi olarak hekim eksikliğimizi kendisine ilettik. Bakanımızda Türkiye de her yerde aynı sorunun olduğunu ifade etti” diye konuştu.
DİŞ HEKİMLERİNDE UZMAN DOKTORLAR YETİŞECEK
Üniversiteler de diş hekimliğiyle ilgili olarak yüzde 30 kontenjan arttığını ve Sağlık Bakanlığının gerekli çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Kıvrak, “Sağlık Bakanlığı diş hekimlerinde uzmanlık açtılar. Diş hekimlerinde uzman doktorlar yetişecek ve onları da Türkiye çapına dağıtacaklar. Bu uzmanlar ilk etapta üç büyük ilde uygulamaya başlayacak diye söyleniyor. Üniversiteler haricinde sağlık bakanlığınında da uzman diş hekimi yetiştirerek eksik yerlere dağıtılması yönünde bir çalışmalası olacak. Ortodonti Uzmanı eksiğimiz çok var. Bu Türkiye çapında bir sorun. Cerrah, gömme diş çıkarmada eksiklik yaşıyoruz. Bunlar için bakanlığın yaptığı çalışmalar var” dedi.
10 KİŞİLİK KADRODAN SADECE 2 KİŞİ GELİYOR
Hekim eksikliği konusunda Sağlık Bakanlığı Daire Başkanlığı’nın gerekli çalışmaları yapacağını kaydeden Erol Kıvrak, “Bakanlık bize 10 kurum içi kadro açmıştı ve 3 kişi geldi. Üç kişiden biri gelip beğenmedi ve iki kişi gelecek. Bakanlık kadro açıyor ama hekim gelmeyince de yapacak bir şey olmuyor. Açıktan atamalarda da genelde doğu illeri yazılıyormuş biz atama yapılması için bastırdık ve bu girişimlere devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.
HEKİM SAYISI ARTTIĞINDA TÜM SIKINTILAR ÇÖZÜLECEK
En kısa zamanda hekim sayısının artacağını düşündüğünü belirten Kıvrak, şöyle devam etti; “Eksik dişlerin yapılması işini Eylül ayında çalışma başlatıyoruz. Ayrıca Eylül ayında porselen kaplama yapmaya da başlayacağız. Çok yoğun olmama kaydıyla elimizdeki hekimlerimizi o yönde kullanacağız. Benim niyetim biraz fazla hekim olsa, gece 12’ye kadar merkezi açık tutmak hafta sonları da birer nöbetçi hekim bırakmak. Bu kadroyla yapamıyoruz gelen hasta sayımız çok. Normalde 350 hasta geliyor şu an ramazan dolayısıyla 250’ye düştü. Hekim çoğalırsa bir gün poliklinik 3 gün dolgu yapılabilecek. Hekim sayısı arttığında inşallah tüm sıkıntılar çözülecek.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.