Diş Sağlığı Merkezi’nde Cad-Cam müjdesi

Çerkezköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni ziyaret eden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, diş polikliniklerini tek tek gezerek hem hastalarla yakından ilgilendi hem de poliklinikte görev yapan diş hekimlerini randevu defterlerini inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başhekimi Erol Kıvrak, Kaymakam Kubilay’a poliklinikleri gezdirmesinin ardından makamında ağırlayarak uygulamaya geçirmeyi planladıkları Cad-Cam projesi hakkında bilgi verdi. Kıvrak yaptığı açıklamada, “Cad-Cam (Dijital tasarım üretim) teknolojisi ile yaptığımız çalışmaya 16 hekim arkadaşımız katıldı ve 100’ün üzerinde bir çalışma yaparak bu sistemi denedik. Bu uygulama ile modeli ve ölçüyü bilgisayar okuyor ve alt yapısını bilgisayar yapıyor. Bu sayede muazzam derecede kalite artışı olacak. Hem hekim hem de hastaların memnuniyetini artırmaya çalışıyoruz” dedi.

 Diş Sağlığı Merkezi’nde Cad-Cam müjdesi
07 Ağustos 2014 Perşembe 07:19

HASTALARLA GÖRÜŞÜP GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETTİ
Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, düzenlediği kurum ziyaretlerine Çerkezköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile devam etti. Kaymakam Kubilay’ı Diş Sağlığı Merkezi girişinde karşılayan Başhekimi Erol Kıvrak ve Kalite Yönetim Direktörü Burhan Aydemir diş polikliniklerini tek tek gezdirerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiler. Kaymakam Metin Kubilay, poliklinikleri gezerken sıra bekleyen vatandaşlarla da sohbet ederek geçmiş olsun dileklerini iletirken, her girdiği poliklinikte diş hekimlerinin randevu defterlerini inceleyerek çalışmalar hakkında detaylı bilgiler almayı ihmal etmedi.
ŞU ANDA GEREKLİ TEDAVİLERİ YAPABİLİYORUZ
Diş polikliniklerin yanı sıra Diş Sağlığın merkezinde bulunan laboratuar ve diğer bölümleri de gezen Metin Kubilay, Diş Sağlığı Merkezi hakkında aldığı bilgilerin ardından Başhekimi Erol Kıvrak’ın odasına geçti. Başhekim Kıvrak Diş Sağlığı Merkezi hakkında yaptığı açıklamalarda, merkezin 21 Mayıs 2013 tarihinde resmi olarak hizmete açıldığını ifade ederek, “Kurulduğumuzda 8 hekim arkadaşımız ile başlarken, şu anda 20 hekim sayısına ulaştık. Diş koltuğu sayısı da 14’ten 30’a çıkarılmış oldu. Günlük gelen hasta sayısı 500’ü buluyor. Aynı zamanda Kapaklı’ya da hitap ettiğimiz için yoğunluk oluyor. Kurulduğumuzda bazı işlemler az yapılıyordu ama şu an hastalarımızın gerekli tedavilerini yapabiliyoruz. Saat 23.30 kadar merkezimizde diş hekimi mevcut. Cumartesi ve Pazar günleri de 1 hekim arkadaşımız sabah saat 08.30’dan saat 17.00’a kadar nöbetçi diş hekimi olarak görev yapıyor” dedi.
İYİ İŞLEYEN BİR SAĞLIK MERKEZİMİZ VAR
Erol Kıvrak’ın Diş Sağlığı merkezi hakkında bilgi vermesinin ardından konuşan Kaymakam Metin Kubilay ise, Diş Sağlığı Merkezi’nde çok önemli sağlık hizmetine imza atıldığına değinerek, “İyi işleyen bir sağlık merkezimiz var. Çok yeni olmasına rağmen birçok hizmete imza attığını bizzat görmüş olduk. Başhekimimizi ve tüm personellerini tebrik ediyor, başarılarının devamını temenni ediyorum. İyi örnekleri hep beraber görmemiz ve taktir etmemiz gerekiyor. Burada da ilçemiz açısından güzel bir örnek var. Kendi gözlerimizle görmekten ve vatandaşlarımızla konuşarak kendilerinden işitmekten son derece memnun olduk” açıklamasında bulundu.
ÇERKEZKÖY’ÜN DEĞİL TÜRKİYE’NİN SAĞLIK ÜSSÜ OLMASINI İSTİYORUZ
Çerkezköy’ün çok hızlı büyüyen bir ilçe olduğunu ifade eden Kaymakam Kubilay, “Çerkezköy’ün sadece Trakya’da değil Türkiye de bir sağlık üssü olmasını arzu ediyoruz. Bu anlamda da önemli gelişmeler var ilçemizde ve içinde bulunduğumuz kurumda bunun en güzel örneklerinden bir tanesidir. Önümüzdeki Nisan ayında devlet hastanemizde hizmete girecek ve Özel hastanelerimiz de kendilerini yeniliyor. Umuyorum ki Çerkezköy aynı zamanda sağlık hizmetinde, hatta ve hatta belki sağlık turizminde bir merkez durumuna gelmesini temenni ediyoruz. Hasta sayısından bu kadar büyük rakamlar olmasına rağmen son derece iyi işleyen bir sistem var. Aşağı yukarı kaplama dolgu çekim hemen hemen her türlü işlem yapılıyor. Tüm diş sağlığı merkezi çalışanlarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.
CAD-CAM UYGULAMASINDA PİLOT BÖLGE OLMAYI İSTİYORUZ
Ramazan ayı öncesinde merkez olarak önemli bir çalışma yaptıklarının altını çizen Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Kıvrak, “Kaplamalarda dijital kaplamaya geçme adına bir çalışma yaptık. Cad-Cam (Dijital tasarım üretim) teknolojisi ile yaptığımız çalışmaya 16 hekim arkadaşımız katıldı ve 100’ün üzerinde bir çalışma yaparak bu sistemi denedik. Yaptığımız çalışmaların ardından durumu amirlerimize üst yazı yazarak ilettik ve 2015 yılında bu teknolojiyi pilot bölge olarak Tekirdağ’da uygulamak istediğimizi ifade ettik. Yazışmalarımızın ardından cevap bekliyoruz ve yüzde 90 onay görecek diye umut ediyoruz” ifadelerini kullandı.
CAD-CAM UYGULAMASI SADECE ÖZELLERDE UYGULANIYORDU
Erol Kıvrak konuşmasının sonunda ise, sistem onay gördüğü taktirde Kaplamalarda dijital uygulamaya geçeceklerini sözlerine ekleyerek şunları söyledi; “Modeli ve ölçüyü bilgisayar okuyor ve alt yapısını bilgisayar yapıyor. Bu sayede muaazzam derecede kalite artışı olacak. Hem hekim hem de hastaların memnuniyetini artırmaya çalışıyoruz. Yüzde yüz uygulanır diyemiyorum ama önümüzde ki yıl olmasa bile bir sonraki yıl inşallah kesinlikle olacak diye düşünüyorum. Bu uygulama devlet hastanelerinde bile olmayan bir uygulama. Sağlık bakanlığında uygulanan bir şey değil. Özel de 12 yıldır uygulanan bir sistem ve bu bizim için çok güzel olacak. Genel görüşme yapıldı ve Diş merkezleri toplanarak görüşlerimizi ilettik ve olumlu geçti. Şartnameleri hazırlama aşamasındayız. Burada uygulansın istiyoruz ve kaliteyi artıcı bir işlem olacak. Bu çalışmaya katılan 16 arkadaşımız bu uygulamadan son derece memnun oldular.”
ÇALIŞANLARI TEBRİK EDEREK KUTLADI
Karşılıklı fikir alışverişinin ardından Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, bir kez daha Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Erol Kıvrak ve merkez çalışanlarını tebrik ederek ziyaretini sonlandırdı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.