Disiplin Yönetmeliği tartışmaya neden oldu

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısı'nda görüşülen 'Disiplin Yönetmeliği'ne ilişkin değişiklik uzun süren bir tartışma çıkardı. Önceki toplantılarda yaşanan tartışmaların devamına dönüşen atışmalarda yönetimle ters düşen Başkan Vekili Rahmi Yılmaz, Genel Sekreter Selma Uğurlu'nun yetkilenmemesini isterken, Başkan Tever ve Meclisin büyük çoğunluğu yetki verilmesinden yana tavır aldı.

Disiplin Yönetmeliği tartışmaya neden oldu
25 Mayıs 2011 Çarşamba 00:00

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısı "Disipin Yönetmeliği" tartışmalarına neden oldu. Yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin Yönetim Kurulu kararı Genel Sekreter Selma Uğurlu'ya yetki verilmesi yönünde Meclis Üyelerinin onayına sunulurken, Başkan Yardımcısı Rahmi Yılmaz karşı çıktı. Yılmaz, "Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan hakkında 4 kez ceza alması istenen birine yetki vermek ne derece doğru olur?" diyerek Genel Sekreter Selma Uğurlu'ya yetki verilmemesini istemesine rağmen meclis yetkiyi onayladı.
NİSAN AYI GELİR VE GİDERLERİ KABUL EDİLDİ
Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Mayıs Ayı Meclis Toplantısı bir hafta gecikmeli olarak yapıldı. Önceki hafta yapılması gereken Meclis Toplantısı TOBB'da yapılan toplantı nedeniyle bir hafta ertelenmişti. Meclis Salonu'nda toplanan ÇTSO Meclis Başkanı İsmail Akın'ın yönetiminde yapıldı. Meclis Başkanı Akın, yoklama ve saygı duruşunun ardından oturumu açtı. Akın gündemin ilk maddesine geçmeden önce gündemde olmayan Ticaret Sicil Memuru'nun istifasına ilişkin gündem dışı bir oylama yaptırdı. Daha sonra gündeme geçen Başkan Akın, ilk olarak 2011 Yılı Nisan Ayı Gelir-Gider, Banka Cetveli ve Mizan'ın görüşülüp, ibra edilmesine ilişkin maddeyi görüşmeye açtı. Genel Sekreter Selma Uğurlu tek tek Nisan ayı gelirlerini okuduktan sonra toplam geliri 95 bin 819 TL olarak açıkladı. Nisan Ayı Gelirleri'ni oylamaya sunan Başkan Akın, oy birliği ile kabul edilmesinin ardından giderlerin okunmasını istedi. Genel Sekreter Uğurlu gelirlerin ardından giderleri de tek tek Meclis Üyelerinin huzurunda okudu. Gider toplamını 76 bin 976 TL olarak okuyan Uğurlu'nun ardından Meclis Bakanı İsmail Akın tekrar oylama yaptı. Nisan Ayı Giderleri Meclis Üyelerince oy çokluğu ile kabul edildi.
EK ÖDENEK BİR SONRAKİ TOPLANTIYA KALDI
Gündemin ilk maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından Meclis Başkanı İsmail Akın, ikinci gündem maddesine geçti. Akın, ancak bu gündem maddesini ertelemek için oyladı. Başkan Akın, Yönetim Kurulu tarafından hazırlanarak Meclise sunulan ek ödenek için "Müfettiş raporları tamamlanana kadar" erteleme teklifinde bulundu. Meclis üyeleri yapılan oylama ile 'Ek ödenek' talebini bir sonraki Meclis'te görüşülmesini kararlaştırdı. Daha sonra dördüncü maddeye geçen Başkan İsmail Akın, 'TOBB'un 27.04.2011 tarih ve 0531 tarih ve 0531/10709 sayılı yazısına istinaden İş Makinası Tescil Ücretinin Değiştirilmesi' görüşmeye açtı. Yapılan görüşmeler sonucunda tescil ücreti 300 TL'den 100 TL'ye düşürüldü. Bu indirim yapılan oylama ile kabul edildi.
DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ FIRTINA KOPARDI
Sakin bir atmosferde giden Meclis toplantısı gündemin son maddesi olan "Personel Disiplin Yönetmeliği"nin görüşülmesi sırasında yerini sert tartışmalara bıraktı. Tartışmanın fitili, daha önceki toplantılarda da Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Tever ve Genel Sekreter Selma Uğurlu'ya karşı gösterdiği tepki ve suçlamalarla bilinen Başkan Yardımcısı Rahmi Yılmaz'ın çıkışı ile ateşlendi. Disiplin yönetmeliğinde yapılan değişikliklerin ardından Genel Sekreter Selma Uğurlu'ya yetki veren madde Meclis üyelerinin görüşmesine açıldığı sırada söz alan Başkan Yardımcısı Rahmi Yılmaz, "Daha önce Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'ndan hakkında 4 kez disiplin cezası alması gerektiği şeklinde uyarı olan Genel Sekreter Selma Uğurlu'ya böyle bir yetki verilmesi ne derece doğru olur? Ben yetkinin Meclis Üyelerinde olmasını düşünüyorum. Disiplin cezası alması gereken biri varsa yapılan araştırma sonucunda Meclis Üyelerinin oyuna sunulur" şeklinde görüş açıkladı. Bu açıklamanın ardından Meclis karıştı.
KİM ŞİKAYET ETTİ
Tartışmalar Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın gelirlerinin şikayet edilmesine kadar vardı. Tartışmaya Meclis Üyeleri Ertan Selvili ve Yaşar Öztürk'de katılırken, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Tever, Rahmi Yılmaz'ı Oda'yı şikayet etmekle suçladı. Tever, "Üyelerden alınan fazla paraların iadesi isteniyor. Şimdi Oda'nın gelirlerinin iadesi kime yarayacak? Oda'yı şikayet etmekle eline ne geçecek?" ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Rahmi Yılmaz, Oda'nın 5 bin tane şirket kuruluşu gerçekleştirdiği ve her şirketten sabit bir ücret yerine değişik tutarlarda kuruluş ücreti aldığını, ayrıca müşahitlik ve raportör ücretlerinin de farklı farklı uygulama ile ücretlendirildiğini bunların iade edilmesi gerektiğini savundu.
Şikayeti kendisinin yapmadığını savunan Yılmaz, "Şikayeti Ertan Selvili, Mustafa Asbaş ve Kadir Uz yapmış. Bende belgesi var" dedikten sonra Ertan Selvili'ye dönerek, "Belgeyi açıklarım. İsmin çıkarsa istifa edecekmisin? İstifa etmeyen şerefsizdir?" diyerek ortamın gerilmesine neden oldu. Meclis Başkanı İsmail Akın, müdahale ederek havayı yumuşatırken, Yılmaz Savcılığa yapılan suç duyurusunu çantasından çıkartarak Meclis Üyelerine gösterdi. Uzun süren tartışmaların bitmeyeceğini gören Meclis Başkanı İsmail Akın, oylamaya geçerek "Personel Disiplin Yönetmeliği"ni Meclis Üyelerinin onayına sundu. Meclis üyeleri, Rahmi Yılmaz ve Salih Yılmaz'ın dışında 'Evet' oyu vererek Yönetmeliği kabul etti.
Meclis toplantısı daha sonra 'Dilek ve temenniler' maddesi ile devam ederken, basın mensupları toplantıdan çıkartıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.