Dizel aracı olana kötü haber

Petrol fiyatlarındaki hareketliliğin etkisiyle motorinde yaz başından bu yana 3’üncü fiyat hareketi yaşanıyor. Motorinin pompa fiyatı geçtiğimiz günden geçerli olmak üzere 10 kuruş artırıldı. Böylece motorinin litre fiyatı Çerkezköy’de 3.57 liradan 3.67 liraya yükselmiş oldu

Dizel aracı olana kötü haber
14 Temmuz 2011 Perşembe 00:00

Dolar fiyatlarının 1.65 kuruşun üstüne çıkmasıyla benzinin ardından mazota da zam geldi. Kurşunsuz benzinin 4.17 kuruştan 4.23 kuruşa çıktığını belirten Opet Köklü Petrol Müdürü Kadir Şimşek, motorine de geçtiğimiz gece itibariyle 10 kuruşluk zam geldiğini, mazot fiyatının 3.57 kuruştan 3.67 kuruşa çıktığını açıkladı.
VATANDAŞTAN AŞIRI TEPKİ VAR
Akaryakıt fiyatlarının dolara endeksli olduğunu dile getiren Opet Köklü Petrol Müdürü Kadir Şimşek, Doların 1.65 kuruşun üstüne çıkmasıyla benzin fiyatlarında da artış olduğunu belirtti. "Özelleştirildikten sonra benzine zam yapma konusunda bir rahatlama oldu" diyen Kadir Şimşek,  yapılan zamlara vatandaşın aşırı tepki gösterdiğini söyledi.
FİYATLAR İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY'DE NEDEN FARKLI?
Benzin fiyatları konusunda vatandaşın," İstanbul'da neden farklı, burada neden farklı" diyerek kendilerine sürekli bu soruyu yönelttiklerini ifade eden Şimşek, konuşmasına şöyle devam etti: " Benzin fiyatlarını biz kendi kafamıza göre ayarlamıyoruz. Fakat vatandaş böyle zannediyor. Oysa bize Opet Satış Merkezi'nden fiyat listesi gelir bizde ona göre satış yapıyoruz."
FİYATLAR DAHA DA YÜKSELİR
Benzin satışlarının geçen seneye göre daha düşük olduğunu bildiren Kadir Şimşek, "Aslında bu aylarda satışların daha fazla olması gerekir" dedi.
"Fiyatlar daha da yükselir böyle kalmaz" diyerek düşüncesini ifade eden Şimşek, "Fiyatları indireceğiz diyorlar ama bu söylem bana hayal gibi geliyor" dedi.
ARTIK ALIŞTIK
Akaryakıt’a her gün zam geliyor. Yapacak bir şey yok, alıştık artık" diyen Emrah Uçkun adlı vatandaş, benzin fiyatından haberi olmadığını belirterek kendine ait çözümü şöyle dile getirdi: " Herkes sadece 2 gün benzin almasın bakın o zaman fiyatlar nasıl düşüyor."
ZAM GELDİĞİNİ YAKIT ALIRKEN ÖĞRENİYORUZ
Benzini zam geldiğinden yeni haberi olduğunu ifade eden Kemal isimli vatandaş şunları kaydetti: " Benzine zam geldiğinden haberim yok. Zaten her gün zam geliyor. Biz vatandaşlar ise zam geldiğini benzin alırken öğreniyoruz. Başka hiçbir şekilde duyurulmuyor."
SABRINDA BİR SINIRI VARDIR
Erhan Sağlam adlı vatandaşta benzine zam geldiğinden haberi olmadığını söylerken, durumdan herkes gibi şikayetçi olduğunu da dile getiriyor. " Kimi kime şikayet edeceksin" diyen Erhan Sağlam, son olarak araç kullanıcılarının bir sabrı olduğunu ve bu sabrın bir yerde tükenebileceğini söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.