Doğa katlinin sebep olan madde belli oluyor

Geçtiğimiz yılsonu Ekim ayında pembe, ardından ise Kasım ayında gri akan Çorlu deresi bu defa beyaz aktı. Kavakdere’ye kaçak yollarla deşarj edilen kimyasalın nevinin belirlenmesi için ekipler seferber oldu. Tekirdağ İl Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne haber verilmesinin ardından harekete geçen görevliler dereden aldığı numuneyi inceledi, sonuçlar bekleniyor.

Doğa katlinin sebep olan madde belli oluyor
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
17 Temmuz 2019 Çarşamba 15:02

SONUÇLAR BEKLENİYOR
Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Çerkezköy ilçesinde bulunan Kavak Deresi'nin renk değiştirip kirli akmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, alınan numunelerin laboratuarlara gönderildiği ve analiz sonuçlarının beklendiği bildirildi. Kavak Deresi ile ilgili basında çıkan haberler üzerine derede inceleme yapıldığı belirtilen açıklamada,  "11.07.2019 tarihinde Müdürlüğümüze gelen ihbara istinaden İl Müdürümüz Kaan Sinan Tohumcu nezaretinde müdürlüğümüz teknik personelince en kısa sürede olayın yaşandığı Kavak Deresi'ne intikal edilmiştir. Dere boyunca Organize Sanayi Bölgesi yağmur suyu hatları kontrol edilmiş, yağmur suyu hattına atıksu deşarjı yapabilecek işletmeler denetlenmiş, ancak haberlerde yer aldığı şekliyle beyaz renkli bir kirlilik kaynağına rastlanılmamıştır. Haber ile ilgili muhtelif görüntüler incelendiğinde olayın anlık ve geçici bir durum olduğu kanaatine varılmıştır. Ayrıca kirlilik oluşturduğu iddia edilen yağmur suyu hattından denetime ilişkin numuneler alınarak analizi yapılmak üzere akredite laboratuarlara gönderilmiştir. Analiz sonuçlarına göre gerekli 2872 sayılı Çevre Kanunu hükümlerine göre işlem yapılacağı hususu, kamuoyuna saygı ile duyurulur” ifadeleri kullanıldı.
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.