Doktor sıkıntısı sürüyor

Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde yaşanan ve had safhaya ulaşan doktor sıkıntısı devam ediyor. Hastaheye gelen birçok vatandaş doktor yokluğundan dolayı sağlık hizmeti alamadan evinin yolunu tutarken, hastanenin poliklinik sayısı yarı yarıya azaldı.

Doktor sıkıntısı sürüyor
04 Eylül 2007 Salı 08:55

Ortepedi, Genel Cerrahi ve Kadın Doğum Servisleri'nde kendini fazlası ile hissettiren doktor sıkıntısı yüzünden vatandaşlar gibi Hastane Yönetimi de şaşırırken, yaşanan doktor sıkıntısını çözmek için Ankara nezdinde girişimlerin sürdüğü öğrenildi.

VATANDAŞA YAZIK

Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde ilkbahardan beri başlayan doktor sıkıntısı giderek daha da büyürken, hastaneye sağlık hizmeti alabilmek için giden vatandaşlar, doktor yokluğundan dolayı sağlık hizmeti almakta büyük sıkıntılar yaşıyorlar. Özellikle bazı branşlarda hala doktor takviyesinin yapılmamasından dolayı hastanenin poliklinik sayısı bir önceki döneme göre %60 azaldı.

3 TANE DAHA MI?

Son 4 ayda 10'a yakın doktorun Hastane'den ayrılması ile sarsılan Devlet Hastanesi'ne İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı hala doktor ataması yapmazken, 3 doktorun daha Devlet Hastanesi'nden istifa ederek, özel hastanelerde çalışacağı ve bunun olduğu zaman hastanede işlerin iyice arap saçına döneceği iddia ediliyor.

Genel Cerrahi, Ortepedi, Kadın Doğum Servisleri doktor sıkıntısı üst düzeyde yaşanırken, Nöroloji, Beyin Cerrahi Servislerinde de sıkıntı artık iyiden iyiye hissediliyor. Okulların açılacak olması nedeni ile memleketlerine giden vatandaşların gelmesi ve yaz dönemi dolayısı ile yoğunluğu azalan hasta sayısında son günlerde ciddi bir artış var. Hasta sayısı hergeçen gün artarken, doktor olmadığı için birçok vatandaş tedavi alamadan evine veya özel hastanelere gidiyor.

Birçok branşta olması gereken doktor sayısının çok az altında doktor ile hizmet veren Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde mevcut doktorlar da gelen talebi karşılamada sıkıntı yaşarken, Hastane Yönetimi'nin de eli kolu bağlanmış durumda.

ÇERKEZKÖY'ÜN SUÇU NE?

Tekirdağ'da 11 tane Kadın Doğum Uzmanının, 4 tane Ortepedi Uzmanının, Çorlu'da ise 8 tane Genel Cerrah'ın olduğunu öğrenen vatandaşlar, tepkilerini daha da arttırırlarken, "Çerkezköy halkının suçu ve günahı nedir, bunu çıkıp birileri açıklasın. Tekirdağ ve Çorlu'da doktor sıkıntısı yaşanmıyor, Malkara mecburi hizmet kapsamına alınıyor fakat Çerkezköy'e üvey evlat muamelesi yapılıyor. Herkese doktor var, sağlık hizmeti var ama Çerkezköy halkına gelince yok. Böyle bir adaletsizlik olur mu?" diye isyan ediyorlar.

AK Parti Yöneticilerine de tepkilerini gösteren vatandaşlar, "Hastanemizde 4 aydır bu sıkıntı yaşanıyor ama kimse de çıkıp bir açıklama yapmıyor. AK Parti'nin Trakya'da tek birinci olduğu ilçe Çerkezköy fakat hizmet almaya gelince en sonuncu olduğu ilçede galiba Çerkezköy!.

İlçeye birkaç branşta doktor getirmek çok mu zor bir iş? Neden kimse bu işin üzerine düşmüyor ve ilçemizin Devlet Hastanesi'ne doktor getirilemiyor? Neden vatandaşın en temel hakkından biri olan sağlık hizmeti alma hakkı sekteye uğratılıyor?" dediler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.