Dolar 1,67 lirayı gördü

Bankalararası piyasada dolar haftanın ilk işlem günlerinde 1,67 lirayla Mart 2009'dan beri en yüksek düzeyini gördü. Dolar’da seçimlerden sonra bir yükseliş trendinin olduğunu ama bu ani yükselişi beklemediklerini söyleyen Çerkezköy Döviz Bürosu Yetkilisi İbrahim Tezcan, “1,67 seviyesine ulaşan dolar son 27 ayın zirvesini test etti” dedi.

Dolar 1,67 lirayı gördü
20 Temmuz 2011 Çarşamba 00:00

Euro Bölgesi borç sorunlarında ve ABD'de borç tavanında henüz çözüme ulaşılamamasının yarattığı küresel riskten kaçış eğilimiyle dolar yeni haftaya yükselişle başladı. Dolardaki bu ani yükselişi beklemediklerini ifade eden Çerkezköy Döviz Bürosu Yetkilisi İbrahim Tezcan, “Küresel ölçekte yaşanan borç endişeleri doların yükselmesinde etkili oluyor” dedi.
ARTIŞTAKİ NEDEN BORÇ ENDİŞELERİ
Altın’da yaşanan yükselişten bağımsız olarak dolarında yükseliş sürecine girdiğini söyleyen Tezcan, Dolar’da seçimlerden sonra bir yükseliş gözleniyordu. Geçen hafta sonu ve bu hafta başıyla birlikte bu yükseliş daha fazla oldu. Şu anda 1,67 seviyesine ulaşan dolar Mart 2009’dan buyana en yüksek seviyesine ulaştı. Bu seviye ile son 27 ayın zirvesini test eden doların artışındaki temel etmen ise küresel ölçekte yaşanan borç endişeleridir” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.