Dönmez Akay'ı sert eleştirdi

31 Mart yerel seçimleri öncesi CHP’den Çerkezköy Belediye Başkan aday adaylığını açıkladıktan adaylığını geri çeken ve geçtiğimiz gün sürpriz bir kararla DSP’den adaylığını açıklayan Metin Dönmez önemli açıklamalarda bulundu. Bir süre önce Belediye Başkanı Vahap Akay ile görüştüğünü ve Akay’ın kendisine “ Ağabeylik yapıp benim yanımda ol” diyerek kendisine Belediye Başkan yardımcılığı teklifinde bulunduğu iddia eden Dönmez, önemli iddialarda bulundu.

Dönmez Akay'ı sert eleştirdi
15 Şubat 2019 Cuma 11:35

DSP’DEN ADAYLIĞINI AÇIKLADI
Akay’ın ‘Sen aday çıkarsan ben de başka partiden aday çıkarım’ sözleri üzerine aday adaylığından geri çekildiğini iddia etti. “Birileri hayal edemeyeceği makamlara geldiği zaman güç sarhoşluğu içine giriyor” diyerek Akay’ı eleştiren Dönmez, DSP’den adaylığını açıkladı.

“GURURLA AÇIKLIYORUM”
2009 Mahalli İdareler seçimlerine Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı olarak katılan Metin Dönmez, 10 yıl sonra bu kez şansını Demokratik Sol Parti’den deneyecek. Geçtiğimiz günlerde ani bir kararla Demokratik Sol Partiye geçen Metin Dönmez, Demokratik Sol Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda yaptığı basın açıklaması ile adaylığını resmi olarak açıkladı. Demokratik Sol Parti’nin Çerkezköy Belediye Başkan Adayı olduğunu ifade eden Dönmez “ Bunu gururla açıklıyorum. Demokratik Sol Parti Türkiye’de emeğin, emekçinin yanında olmuş, sosyal demokrasiye gönül vermiş, halkımızın beklentilerini karşılama yolunda büyük işlere tarihte imza atmış bir partidir” dedi.

AKAY’I RANT SAĞLAMAK İLE İTHAM ETTİ
35 yıldır Çerkezköy’de yaşadığını ifade eden Dönmez, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağının dalgalanmasında çok emek verdim. Fakat maalesef üzülerek söylüyorum, geldiğimiz son süreçte Çerkezköy Belediyesi’ni yöneten kadronun sosyal demokrasiden koptuğunu, halktan koptuğunu, halkın beklentilerini karşılamak yerine kişisel beklentilerin karşılandığını gördüm. Bu Çerkezköy halkında müthiş bir tepki çekti, çekiyor. Ben önceleri bunu çok görememiştim. Son zamanlarda gelen uyarılar, baskılar sonucunda bunu gördüm” dedi. Akay’ı bazı kişilere rant sağlamak ile itham eden Dönmez, ilerleyen günlerde belgeler ile bazı durumları açıklayacağını ifade etti.

ASANSÖR ÜZERİNDEN AKAY’I ELEŞTİRDİ
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamına gittiği asansörü üzerinden eleştiren Dönmez, “Halkın belediye başkanı makam arabasını belediyenin altına çekip de parmak izli bir asansöre binip makamına çıkamaz. Halkın başkanı, belediye başkanı kapıyı açık tutar. Vatandaşın girdiği yerden belediyeye girer. Vatandaştan kaçmak için özel asansörle odasına girip çıkan bir belediye başkanı halkın belediye başkanı değildir. Çerkezköy’de yaşayan sosyal demokratların özellikle Çerkezköy’e gönül vermiş halkın tepkisi sonucu ben burada kendime bir görev, bir misyon addettim. Bu yarışta ben de varım dedim. Çerkezköy’de halkın içinden gelen biri olarak halkla birlikte Çerkezköy’ü yönetmek adına belediye başkan adayıyım” dedi.

“EKSİK ŞEYLER GÖRÜYORUM”
Dönmez “ Çerkezköy’ün sorunlarına vakıfım. Belediye başkan adaylığım dönemimde hazırladığım projeler o sorunlara çözüm olacak projelerdi. Onların bir kısmı hayata geçirildi. Çerkezköy’de bu zamana kadar belediye başkanlığı yapanlara teşekkür ediyorum. Herkes Çerkezköy için bir şeyler yapmıştır. Ama eksik şeyler görüyorum. Ben daha iyisini yaparım.  DSP olarak biz sosyal demokratların öncülüğünü yapacağımıza inanıyorum. Rabbim bana ve çalışma arkadaşlarıma bu yolda inşallah yar ve yardımcı olur” ifadelerini kullandı.

PERSONEL A.Ş SORUSUNA YANIT VERDİ
‘Personel A.Ş’ ilgili soru üzerine konuşan Dönmez “Eşim Candan Dönmez, CHP kurultay delegeliği ve uzun yıllar CHP yönetim kurulu üyeliğinde bulundu. Bir kez daha Vahap Akay’a teşekkür ediyorum. Böyle bir düşüncesi olmuş ve eşime Personel A.Ş’nin yönetim kurulu üyeliği vermiş. Bu yaşanan olay benim dışımda gelişti. Bunu öğrendiğim de ise kendisine tepki gösterdim. Hemen istifasını sunduk. Vahap Akay bunu kabul etmeyerek ‘ Bu görev Candan hanımındır’ demiştir. ‘Bu işin hesabını ben yaparım’ifadelerini kullanmıştır. Etik olmadığını düşünerek eşime baskı yaparak istifasını sunmasını sağladım. Vahap Akay’ın bu konuyla ilgili sessiz kalması onun kendi takdiridir” dedi.

DSP’NİN BAYRAĞINI BELEDİYEYE DİKECEĞİZ
“Bugün doğduk ve adaylık açıklamamızı yapıyoruz. 20 Şubat tarihi itibariyle meclis üyelerimizi oluşturduktan sonra projelerimizi açıklayacağız. Partimize ülke genelinde müthiş bir akım var. DSP geçtiğimiz dönemlerde yakaladığı başarıyı yeniden yakalayacaktır. Ben buna sonuna kadar inanıyorum. Metin Dönmez oyları bölmeye çakmadı. Kazanmak için bu yola çıktı. Dönmez Çerkezköy’de sosyal demokratların, emekçilerin, Çerkezköylüyüm diyen herkesin beklentilerini karşılamak adına böyle bir ihtiyaç gördüğü için DSP’den aday olmuştur. DSP’nin bayrağını Belediyeye dikeceğiz. Meclis üyelerim sahneye gururla çıkaracağım kişilerden oluşacak. Daha mutlu yaşanabilir kardeşçe yaşayacağımız bir kent haline getirmek için hazırlıklarımızı yapacağız” ifdelerini kullandı.

“GEL BANA ABİLİK YAP”
Belediye Başkanı Vahap Akay ile bir süre önce görüştüğünü ve Akay’ın kendisine ‘Ağabeylik yapıp benim yanımda ol’ diyerek kendisine Belediye Başkan yardımcılığı teklifinde bulunduğu iddia eden Dönmez “Çerkezköy’de sosyal demokrat belediyeciliği getiren ve CHP bayrağını diken Metin Dönmez’dir. 2009’a kadar her seçimde sonuncu olan partide aday olarak çıktığım yolda az bir oyla seçimi kaybettim. 2014 seçimlerinde Vahap Akay’ın elini kaldırdık ve arkasında dimdik durdum. O koltuğa kendisini koyduk. Ama maalesef bazı şeyler insanı bozuyor. Kısacası makamı bazı insanlar taşıyamıyor, en büyük benim ben yaptıma geliyor. Çerkezköy’de ihtiyaç olduğunu gördüğüm için aday adaylığımı CHP’den açıkladım. Vahap Akay beni yanına çağırdığında ‘Abi ben çalışıyorum. Projelerim var. Bana ağabeylik yap ve yanımda ol. Bu dönem beraber yapalım. Sana Belediye Başkan yardımcılığını verelim. Aksi takdirde Çerkezköy’ü bırakmam. Gider başka partiden aday olurum’ dedi. Ben de kendisine biz sana sahip çıktık, güç birliği yapıp CHP bayrağını diktik. Ben bu yola seçimi Vahap Akay’a kaybettirmek için çıkmadım, ben seçimi kazanmak için DSP’den aday çıktım” diye konuştu.

BU İNANÇLA YOLA ÇIKTIM
Bu süreçten sonra Çerkezköy’de yaşayanların yönetim ile ilgili söylemlerine üzüldüğünü kaydeden Dönmez “ Vatandaşlar bana ‘bu yönetimi sen koydun. Bunlara vesile oldun ve sen sorumlusun’ dediler. Yanlışı düzeltip aday olacaksın, sana sonuna kadar güveniyoruz dediler. Çerkezköy’de bu sefer DSP bayrağını dalgalandıracağız dediler. Ben bu yola bunun için çıktım. Birileri hayal edemeyeceği makamlara geldiği zaman güç sarhoşluğu içine giriyor. Kendilerinden başka kimseyi görmüyorlar. Kısacası rantın içine girmek zorunda kalıyorlar. Benim yapımda bu yoktur. Haram yemedim, evime de haram sokmadım. Bu inançla yola çıktım” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.