Down sendromlu 3 aylık bebek ameliyat oldu

Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kamran Aghayev, down sendromlu 3 aylık bebeğin gergin omurilik sendromunu tedavi ederek minik hastayı sağlığına kavuşturdu

Down sendromlu 3 aylık bebek ameliyat oldu
21 Kasım 2016 Pazartesi 16:17

İLERİDE OLUŞABİLECEK PROBLEMLER ENGELLENDİ
Açıklamalarına, gergin omurilik sendromunu tarif ederek başlayan Dr. Aghayev, “Bu hastalık nadir görülen vakalardan biridir. Omurga kanalının içinde doğuştan küçük bir kemik çıkıntısı var ve bundan dolayı omurilikte hasar meydana geliyor. Bebeğin gelişimine paralel olarak gelişecek olan omurilik bu bantlardan dolayı gerilecek. Mesane ve bacaklara giden sinirlerin de bu şekilde gerilecek olması, hastanın boşaltımında problemler çıkaracak.” dedi.
BAŞARILI BİR OPERASYON GEÇİRDİ
Özel bir hazırlık sürecinin ardından yaklaşık 1 buçuk saatlik başarılı bir operasyon sonrası Haktan Armağan Cengiz isimli down sendromlu 3 aylık bebeğin gergin omurilik sendromunu tedavi ettiklerini belirten Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kamran Aghayev, “Bebeğin omurga kanalına girerek kemik çıkıntısını ve bantları çıkardık. Bebeğimizin omuriliği artık rahatça büyüyecek ve orada bulunan sinirlere herhangi bir zarar vermeyecek.” ifadelerini kullandı.
DOWN SENDROMLU İNSANLARDA GÖRÜLME İHTİMALİ DAHA YÜKSEK
Gergin omurilik sendromunun down sendromlu insanlarda görülme ihtimalinin daha yüksek olduğunu dile getiren Dr. Aghayev, “Bu rahatsızlığın genetik yatkınlık olduğunu söyleyebiliyoruz.” diye konuştu.
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.