DP'nin Adayları projelerini anlattılar

Demokrat Parti Tekirdağ 1. ve 2. Sıra Milletvekili Adayları Enis Sülün ve Müjdat Güler, Gazetemize verdikleri özel röportajda seçildikleri takdirde Çerkezköy ve Saray'ın sorunlarına ve problemlerine sahip çıkarak, çözümü yolunda ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını ifade ettiler.

DP'nin Adayları projelerini anlattılar
10 Temmuz 2007 Salı 08:38

Başta sanayici ve tarım kesimi ile uğraşanların önemli sorunları olduğunu belirten Demokrat Parti Milletvekili Adayları Enis Sülün ve Müjdat Güler, ayrıca orman köylüsünün sorunlarını da öncelikli olarak çözeceklerini ifade ettiler.

SEKTÖREL TEŞVİKLER VERİLECEK

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nin ve Veliköy Sanayi Bölgesi'nin sorunlarını çözmek için çaba sarfedeceklerini belirten DP Adayı Enis Sülün, "Devletin yanlış ekonomik ve sanayi politikalarından kaynaklanan sorunları çözmek için girişimlere başlayacağız. Oemokrat Parti ktidarında bölgesel teşvikler yerine sektörel teşvikler verilecek, Organize Sanayi Bölgeleri özellikle cazibe merkezleri haline getirilecektir" dedi.

OSB'LER CAZİBE MERKEZİ OLACAK

DP Adayı Müjdat Güler ise bölgesel teşvik yerine sektörel teşvikler verileceğini ve sanayicinin destekleneceğini belirterek, "Ayrıca en önemli meselerin başında da Organize Sanayi Bölgeleri'nen cazibe merkezleri haline getirilmesi. Bu konu çok önemli. Çünkü OSB'ler dışındaki sanayiler plansız ve programsız sanayi alanları. Bunların çevreye olumsuz etkileri var. Halbuki OSB'ler planlı ve programlı sanayi bölgeleri. Arıtmaları ile diğer teşkilatlanmaları ile OSB'er gerçekten örnek bölgeler. Sanayicilerin buralara yatırım yapmaları desteklenecek" dedi.

Sanayicinin kaliteli ve markalı ürünler yapmasnı teşvik edeceklerini ve sanayicinin sırdındak yükleri azaltacaklarını belirten Demokrat Parti Tekirdağ 1. ve 2. Sıra Milletvekili Adayları Enis Sülün ve Müjdat Güler, sanayiciyi tehdit eden Çin tehlikesine karşı da realist önlemlerin alınacağını kaydettiler.

KOBİ'LER DE DESTEKLENECEK

Esnafın sıkıntılarını da çok yakından bildiklerini belirten Demokrat Parti Tekirdağ 1. ve 2. Sıra Milletvekili Adayları Enis Sülün ve Müjdat Güler, KOBİ'lerin sırtındaki yüklerin azaltılacağını, esnafın durumunun iyileştirileceğini ve vergi yükü altında esnafı ezdirmeyeceklerini ifade ettiler.

ORMAN KÖYLÜSÜNE MÜJDE

Orman köylüsünün sorunlarını bildiklerini belirten Demokrat Parti Tekirdağ 1. ve 2. Sıra Milletvekili Adayları Enis Sülün ve Müjdat Güler, "Orman köylüsünün sıkıntılarını, dertlerini biliyoruz. Geçtiğimiz yıl orman köylüleri ile Genel Başkanımızın bir toplantısı da oldu bölgemizde. Demokrat Parti iktidarında en öncelikli konulardan bir tanesi orman köylülerinin içerisinde bulunduğu durum. Buradan orman köylüsüne müjdeyi vermek istiyoruz. Eski makta sistemi yeniden gelecek" dediler.

TARIM İLE İLGİLİ PROJELERİMİZ VAR

Demokrat Parti'nin tarım ile ilgili çok sayıda projesinin bulunduğunu belirten Demokrat Parti Tekirdağ 1. ve 2. Sıra Milletvekili Adayları Enis Sülün ve Müjdat Güler, "Çiftçilerimizin sorunlarını çok iyi biliyoruz. Çiftçilerimizin en önemli sorunu girdgi maliyetlerinin yüksek oluşu. Mesala Kazakistan'da mazot 650 bin, Türkiye'de ise 2 milyon 250 bin lira. Şimdi bu şartlarda çiftçimizin rekabet edebilmesi söz konusu mu? Tabiki hayır. Öncelikle girdi maliyetleri düşecek. Eğer siz çiftçiye verdiğiniz mazottan ÖTV alıyorsanız, ithal ettiğiniz mala ise destek veriyorsanız burada ciddi bir yanlışlık vardır. Türk Tarımı'ndaki bütün yanlışlıklar, haksız ve yanlış uygulamalar Demokrat Parti iktidarı ile sona erecektir" dediler.

VERİM %50 ARTABİLİR

Şuandaki girdi maliyetlerine göre buğdayın 500 bin, ayçiçeğinin ise 750 bin lira olması gerektiğini belirten Demokrat Parti Tekirdağ 1. ve 2. Sıra Milletvekili Adayları Enis Sülün ve Müjdat Güler, "Burada asıl sorun bunların kaç lira olduğu değil, çiftçinin cebine ne kadar para kaldığıdır. Bugünkü girdi maliyetleri ile çiftçinin cebine para kalması hayalden öteye gidemez. Öte yandan bölgemizi ele alırsak, ine yanlış tarım politikası nedeni ile çiftçilerimizin verimlilikte sıkıntı ile karşılmaştığını görüyoruz. Eğer bölgemiz çiftçisi buğdayını veya ayçiçeğini yılda bir kere sulayabilse verimde %50 artış yaşanacak. Pekiyi bu neden ypılmıyor, çünkü buna yapacak iktidar, düşünce yok. Demokrat Parti iktidarında tüm bunları hayata geçireceğiz" dedi.

BARAJ SORUNUMUZ VAR!...

Partilerinin baraj sorununun olmadığını üzerine basa basa vurgulayan Demokrat Parti Tekirdağ 1. ve 2. Sıra Milletvekili Adayları Enis Sülün ve Müjdat Güler, "Bizm baraj problemimiz var ama bu problem gerçekten önemli. Bizim baraj sorunumuz bölgemizdeki barajlardan Trakya'nın verimli tarım arazilerini nasıl sulayabiliriz, nasıl çiftçimize daha fazla kazandırırız problemi" dedi.

ADAYLARI ELEŞTİRDİLER

Diğer partilerin Milletvekili Adaylarını da eleştiren Demokrat Parti Tekirdağ 1. ve 2. Sıra Milletvekili Adayları Enis Sülün ve Müjdat Güler, "Biz halkın içinden gelen, halkla bir olmuş, tek yürek olmuş kişileriz. Diğer partilerin adaylarına bakıyorsunuz halktan kopuk, bürokrasiden gelme insanlar. İddia ediyoruz CHP'den aday olan Faik Öztrak görev yapacağı 5 yıl içinde Tekirdağ'a 5 defa gelmez. Diğerleri de farklı değiller" dediler.

VEKİLKEN GÖRÜŞEMEDİM

Kendisinin Milletvekili olduğu dönemde Faik Öztrak'ın Hazine'de çalıştığını belirten DP Adayı Enis Sülün, kendisi ile 2 defa görüşmek istedim fakat randevu alamadım. Şimdi benim Milletvekili olmama rağmen görüşemediğim biri ile Tekirdağ'lılar nasıl görüşecekler" dedi.

EMRİNDEYİZ TEKİRDAĞ'IN

CHP'nin ilk sıra adayı Enis tütüncü ile partililerin bile görüşmekte zorluk çektiğini belirten dP Adayı Müjdat Güler, "Ama biz onlar gibi olmayacağız. Gerek Enis Abi, gerekse de ben 365 gün, 24 saat Tekirdağlıların ve bölgemizin hizmetinde olacağız" dediler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.