Dr. Garip’ten çok sert açıklama

Çerkezköy Belediyesi’nin AKP’li Meclis Üyesi Remzi Garip, Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı Meclis toplantısının ilk oturumu ve sonrasında yaşanan tartışmalar ile ilgili bir açıklama yaptı.

Dr. Garip’ten çok sert açıklama
14 Ağustos 2014 Perşembe 07:05

5 Ağustos 2014 tarihinde Çerkezköy Belediye Meclisi’nin ağustos ayı Meclis toplantısının ilk oturumunu yaptığını ve toplantıda Belediye Başkanı, Belediye Meclis Üyeleri, yerel basın temsilcileri, Belediye memurları ve toplantıyı izlemek için gelmiş olan Çerkezköy halkının önünde çirkin ve bir o kadar da düşündürücü bir olayın cereyan ettiğini ifade eden Belediye Meclis Üyesi Dr. Remzi Garip, olayın ardından bir açıklama yapma ve kamuoyunu aydınlatma zorunluluğunun hasıl olduğunu belirterek, sözlerine başladı.
 
“Haziran 1994 tarihinde Türk Metal Sendikası Genel Merkezi’nin talebi ve o günkü Belediye Başkanı ve Meclisi’nin oluru ile Çerkezköy halkının malı olan 13500 metrekarelik arsa Huzurevi inşa ve işletmek amacı ile Türk Metal Sendikası’na şartlı bedelsiz tahsis yapılmıştır” diyerek açıklamasına başlayan Dr. Remzi Garip, “Çerkezköy Belediyesi’nin o dönemde yaşadığı maddi sıkıntılara rağmen, Belediye Meclisi’nde temsilcileri bulunan 3 partinin tüm üyeleri ve Belediye Başkanı’nın oy birliği ile alınmış bir karardır. 1995 yılında projelendirilmiş, Belediye’den inşaat ruhsatı alınmış ve birkaç yıl içerisinde, Türk Metal Sendikası’nın finansmanı ile projeye uygun inşaat yapılmıştır. Finansman dediğim, sendika üyeleri işçi kardeşlerimizin ödediği aidatlardan elde edilen paralardır” açıklamasını yaptıktan sonra şunları söyledi:
KANUNLAR VE YÖNETMELİKLER YOK SAYILDI
“Yapılan Huzurevi inşaatı Türk Metal Sendikası Üyeleri ve yakınları tarafından kullanılacak ayrıca bedelsiz tahsis için Çerkezköy Belediyesi’ne belirli bir kontenjan ön görülmüştür. Hal böyleyken birileri bir an önce yapılan huzur evini işletmeye ve yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerekirken yanlış ve yasa dışı yollara başvurmuşlardır. Yıllar içerisinde aldıkları inşaat ruhsatının dışında kanunsuz, kaçak ek binalar ve tadilatlar yapılmış olup, neticesinde Huzurevi fiilen başka amaçla kullanılabilecek bir yapı haline dönüştürülmüştür. Bunu yaparken kanunlar, yönetmelikler, Çerkezköy Belediyesi ve Meclisi’nin aldığı kararlar yok sayılmıştır.”
TÜM KANUN VE USULSÜZLÜKLER BİR DİLEKÇE İLE ÇÖZÜLMEZ
“05.08.2014 tarihinde, Çerkezköy Belediye Meclisi’nin olağan toplantısının gündeminde yer alan, Türk Metal Sendikası’nın bu konuyla ilgili taleplerinin görüşülmesi esnasında benim Meclis Üyesi sıfatı ile yaptığım konu ile ilgili konuşmalar esnasında, toplantı salonunda bulunan Sendika Şube Başkanı tarafıma saldırıda bulunmuştur” diye açıklamasını sürdüren Dr. Remzi Garip, sözlerini şöyle sürdürdü:
BASKI ALTINA ALMAYA ÇALIŞIYORLAR
“Şahsımı ve tüm Belediye Meclisi’ni baskı altına almak isteyen, Meclis Salonu’na giren bu kişi verdikleri dilekçenin Meclis tarafından olumlu yanıtlanması için haddini aşan bir şekilde davranmıştır. Ağır hakaretler, küfürler ve tehditler savurmuştur.
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM
Aynı gün Belediye Meclisi’nin aldığı karar ile Huzur Evi Araştırma Komisyonu kurulmuş olup, inşaatın detaylı incelenmesi ve Meclise rapor verilmesi karara bağlanmıştır. Sendika Şube Başkanı, tarafıma yaptığı ağır tehdit, hakaret ve küfürlerinden dolayı, Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı’na şikâyet edilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.