DSİ’nin işini Büyükşehir Belediyesi yaptı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kavak Dere Islah Çalışması 1. Etap Bitiş ve 2. Etap Temel Atma Töreni gerçekleşti. 1150 metrekare U kesit halinde yapılacak olan 2. etap bu yıl Kasım ayına kadar tamamlanacak

DSİ’nin işini Büyükşehir Belediyesi yaptı
23 Mayıs 2018 Çarşamba 14:07

TOPLAM 2 BİN 842 METREYE ULAŞACAK
Kavak Dere Islah Çalışması 1. Etap Bitiş ve 2. Etap Temel Atma Töreni nedeni ile Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde düzenlenen program 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından  kürsüye Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı M. Zeki Gürcün geldi. Kava Dere’nin 1. etabının 1692 metre olduğunu ve V kanal şeklinde yapıldığını, ikinci etabının ise 1150 metre olduğunu ve U kesit halinde yapılacağını belirterek, Kava Dere Islah Projesi’nin tamamlandığı zaman toplam uzunluğun 2 bin 842 metreye ulaşacağını söyledi.

ÇORLU DERESI ISLAH OLACAK
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin şuana kadar Çerkezköy’e 77 milyon TL’lik yatırım yaptığını ifade eden Genel Sekreter Yardımcısı M. Zeki Gürcün, Çorlu Deresi’nin Ambardere’den Kızılpınar’a kadar olan kısmın ıslah edilmesi için kamulaştırmayı yaptıklarını, DSİ’nin ihalesini yaptığını ve 20-25 gün içerisinde Çorlu Deresi’nin şehir içinde kalan kısmında ıslah çalışmasına başlayacağını ifade etti.

VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TUTMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ
Genel Sekreter Yardımcısı M. Zeki Gürcün’ün ardından kürsüye gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 2018 yılının hem kendileri hem Büyükşehir Belediyesi için 4 yıl önce seçim beyannamesinde verilen sözlerin gurur ve mutlulukla vatandaşlarla paylaşıldığı yıl olduğunu söyledi.

KENTPARK 2. ETAP TEMELİ ATILIYOR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 4 yılda Çerkezköy’e 75 milyon TL’lik yatırım yaptığını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Önümüzdeki günlerde TESKİ’nin yaptığı yatırımının açılışını yapacağız. Ardından KENTPARK Projemizin 1. etabının açılışını gerçekleştirip, 2. etabının temelini atacağız” dedi.

DERE ISLAHINI DSİ YAPMALI!
Göreve geldiğinde 112 bin nüfusu olan Çerkezköy’ün bugünlerde 162 bin nüfusu gördüğünü, nüfus artış hızının %9-10’lar civarında olduğunu belirten Başkan Akay, Çerkezköy Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin sorunları çözme ve hizmet etme yarışında olduğunu belirtti. Bu ıslah işini yapması gereken kurumun Büyükşehir Belediyesi değil Devlet Su İşleri olduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, unutulan, görmezden gelinen, bu mahalleyi kokular altında bırakan meseleye yerel yönetimlerin el atarak çözüm ürettiğini, Ankara’dan bakıldığı gibi görmezden gelmediklerini kaydetti.

DEVLETTEN GEREKEN YATIRIMLAR GELMİYOR
Çerkezköy Belediye ve Büyükşehir Belediye bütçesinin çoğunluğunun buralarda yaşayan vatandaşların vergilerinden alınan paylardan oluştuğunu ifade eden Başkan Akay,  “Tekirdağ maalesef bugüne kadar devletten gereken desteği alamamıştır. Vergi vermede ilk onda olan Tekirdağ, hizmet almada kaçıncı sıradadır? Ankara’dan bu yatırımları alamayan Çerkezköy, buradan vatandaşların ödediği vergilerden bütçe oluşturarak vatandaşların sorunlarını çözmektedir” diye konuştu.

BAĞLIK VİYADÜĞÜ’NÜN ONAYINI 15 GÜN DAHA BEKLERİM!
Kava Dere yatırımını gerçekleştiren, kokuyu görmezden gelmeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a teşekkür eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde 4 yıl önce temeli atılan 1.5 milyon TL’lik Gençlik Merkezi yatırımının hala kazandırılamadığını, 8-9 aydır Bağlık Mahallesi’nin bir yatırımı beklediğini ve yaklaşık 7 aydır Bağlık Viyadüğü için onay beklediklerini kaydederek, “Kamulaştırma maliyetini Çerkezköy Belediyesi, yatırım maliyetini Büyükşehir Belediyesi üzerine aldı. Bağlık Mahallesi’ne viyadük yapma projemizi hayata geçirmek için 8 aydır yazı bekliyoruz. Yazı Ankara’ya gidiyor, geliyor. Bunun sebebini anlamak mümkün değil. O mahalledeki kambur köprüyü kullanmak zorunda kalan vatandaşlarımız Karayollarındaki bürokratların, ya da bu işin olmaması için el koyan siyasetçilerin kahrını çekiyor. Ben 15 gün daha beklerim. Yazı ve onay gelir. Gelmezse köprünün orada vatandaşlarımız ile bir araya geleceğim. Onlara bugüne kadar geçen süreyi, yapılan çalışmaları tekrar anlatacağım. Kimler, neden engelliyor, inşallah ortaya çıkar” dedi.

1.5 AY OLDU CEVAP YOK
Cumhuriyet Mahallesi’nde eksik yapılmış kavşağı Karayollarına ‘Tamamla’ dediklerini fakat yanaşmadığını, Kızılpınar-Çerkezköy Yolu’nun aydınlatmasını yatırım maliyetini, işletme maliyetini üzerine aldıklarını üzerine 180 bin TL para verdiklerini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Karayollarından teşekkür beklerken aydınlatma direklerine asılan Türk Bayrağı ve Sevdamız Çerkezköy yazılarının kaldırılması yazısının geldiğini belirterek, “Sizin yolunuzu aydınlatacağız, işletme maliyetini üzerine alacağız, 180 bin TL para vereceğiz üzerine böyle bir yazı alacağız. Ben de karşı bir yazı yazdım, ‘Söz konusu yoldaki aydınlatma direklerinde reklam tabelalarına rastlanamamıştır. Reklam panosundan kastınız, Sevdamız Çerkezköy mü, Türk Bayrağı mı?’ diye sordum. 1.5 ay oldu hala cevap alamadım” açıklamasında bulundu.

KAVAK DERE ETRAFI PARK VE YEŞİL ALAN OLACAK
Dünya görüşü ne olursa olsun, hangi pencereden bakarsa baksın Çerkezköy’de yaşayan insanlara hizmet etme yarışının devam edeceğini ve yollarından dönmeyeceklerini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, konuşmasının sonunda Kavak Dere’nin etrafında yeşil alan düzenlemesi yapacaklarını belirterek, 700 metre uzunluğundaki alanda park ve yeşil alan düzenlemesi yapılacağını söyledi.

NÜFUSU HIZLA ARTAN BİR BÖLGE
Başkan Akay’ın ardından kürsüye gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 4 senede Tekirdağ'ın nüfusunun 132 bin, Çerkezköy’ün ise 50 bin arttığını belirterek, bu artış içinde Çerkezköy ve Kapaklı’nın önemli yerinin olduğunu söyledi. Çerkezköy’ün sorunlarının ötelenmemesi gerektiğini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, kendilerinin de ötelemediğini ve çözüm ürettiğini söyledi.

İKİ DÖNEM ÇERKEZKÖY’DE GÖRDÜK
Yapılan hizmetler olurken ortaya çıkan sıkıntılardan siyaseten nemalanmaya çalışanlar olduğunu belirten Başkan Albayrak, “24 Haziran’da genel seçim var. Milletvekili adayları belli oldu. Ama bugün Ak Partili arkadaşların verdiği ilk beyanat ‘Tekirdağ’ı ak belediyecilik ile tanıştıracağız.’ Biz bunu istemiyoruz. Zaten 24 Haziran’da halkımız size ‘Tamam’ diyecek. Onun için ak belediyecilik sizde kalsın. Biz onu iki dönem Çerkezköy’de, Malkara’da ve diğer ilçelerde gördük. Vatandaş hizmetleri gördükten sonra kendi kararını verecektir” dedikten sonra yine AKP’lilerin ’12-0’ın intikamını alacağız’ dediklerini belirterek, “Bize bunu halk verdi. Halktan intikam alınmaz. Halkın tercihine saygı duyulur” dedi.

1. ETAP BİTTİ, 2. ETABIN TEMELİ ATILDI
Yapılan konuşmaların ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kavak Dere Islah Çalışması 1. Etap Bitiş ve 2. Etap Temel Atma Töreni gerçekleştirildi.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.