Dükanlı güven tazeledi

Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin Ali İhsan Mandalı Düğün Salonu’nda düzenlenen Olağan Genel Kurul’unda mevcut Başkan Hasan Dükanlı yeniden başkan seçilerek güven tazeledi

Dükanlı güven tazeledi
27 Şubat 2018 Salı 19:19

TEŞEKKÜR ETTİ
Genel Kurulun başlamasının ardından ilk olarak Divan heyeti seçildi. Divan Başkanlığı görevine Ali Özen, Başkan Yardımcılığına Erdinç Erke, katip üyeliklerine ise Enver Karabulut ve Ergün Büyükikiz seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan genel kurulda gündem maddeleri sırayla görüşüldü. Çalışma ve faaliyet raporları, denetim ve yönetim kurulu raporları ile bilanço gelir giderleri tek tek genel kurula sunulduktan sonra ibraz edildi. Kısa bir konuşma için kürsüye gelen Hasan Dükanlı, kendisini yeniden başkanlık görevine layık gören herkese çok teşekkür etti.
HEP BİRLİKTE BU MÜCADELEYİ VERDİK
Kongrede konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı; “Kapaklı 6 Aralık 2012 tarihinde mahalle olmuş olsaydı şu anda bunlardan bahsedemezdik. Herkes dik durdu, AK Partilisi, CHP’lisi, tüm partiler ve sivil toplum kuruluşu erkanı arkamızda durdu. Hep birlikte bu mücadeleyi yaptık ve Kapaklı ilçe oldu” dedi.
BU İŞİN PARTİSİ OLMAZ
Kapaklı’da esnaf ve sanatkarlar odası olmadığı için buradaki esnafın Tekirdağ’a gitmek zorunda kaldığını belirten Başkan Mandalı; “Hem zaman hem para harcıyorlar. Zaruri işlemleri kendi ilçelerinde gerçekleştiremiyorlar. Türkiye 81 vilayetten oluşuyor. 30 tane büyükşehir statüsünde ilimiz oldu. Bunlardan bir tanesi Tekirdağ. 7 ilçede esnaf kendi bulunduğu ilçede hizmetlerini görüyor. Ama 2 ilçede göremiyor. Bunlardan bir tanesi Ergene, bir tanesi de Kapaklı. İktidar partisi mensubu arkadaşlarıma özellikle sesleniyorum. Kapaklı’ya da esnaf ve sanatkarlar odası, ziraat odası ve diğer sivil toplum kuruluşlarının kurulması ile ilgili yasal düzenlemeyi gerçekleştirelim. Çünkü biz ilçe olduk. Bunu gerçekleştirmekle ilgili Ankara’nın bize, Tekirdağ’ın Ergene ve Kapaklı’sına sahip çıkması gerekiyor. Biz ilçe olduk, bir göbeğimiz Süleymanpaşa’da bir göbeğimiz Çerkezköy’de olması zaruriyse biz niye ilçe olduk? Bunları beraber bir şekilde sorgulamamız gerekiyor. Bu işin partisi olmaz” dedi.
İSİMLER DEĞİŞTİRİLMELİ
Mandalı Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın da isminin değişmesi gerektiğini de belirterek “İsmi Çerkezköy Kapaklı ve Saray Ticaret ve Sanayi Odası olmalı. Madem Kapaklı’dan, Saray’dan üye arkadaşlar var, isminin de bir an önce değişmesi lazım. Hemen yanımızda Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü var. Yarı sınırı Kapaklı’ya ait. Çerkezköy OSB’nin de isminin Çerkezköy-Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi olması gerekiyor” dedi.
KAPAKLI’DAN BAŞKA GİDECEĞİMİZ BİR YER YOK
Mandalı Kahramanmaraş Afşin gezisinden de bahsederek; “Termik santrali yerinde gördük. Oradaki vatandaşlarımızı gördük. Oradaki vatandaşa bir dokunuyorsun, bin tane ah işitiyorsun. Termik santral 15 binlik nüfusu 2 bine düşürmüş. Oradaki toprak sahiplerine kamulaştırma bedeli olarak 1 liralık yerlere 3-4 lira vermişler. Toprak sahipleri paralarını almışlar başka yerlere gitmişler. Biz elektrik üretimine karşı değiliz. Eğer dünya teknolojisi ile beraber yürütmek istiyorsak rüzgar gülünden, güneş enerjisinden faydalanmamız gerekiyor. Kapaklı’dan başka gideceğimiz herhangi bir yer yok. Kapaklı ve Çerkezköy devamlı göç alıyor. Burada termik santralin T’si başlasın Kapaklı ve Çerkezköy göç alan ilçeler olmaktan çıkar, göç vermeye başlar” dedi. Mandalı son olarak kongrenin hayırlı olmasını temennisinde bulundu.
DÜKANLI YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ
Kooperatifin kurulduğu 2013 yılından bu yana başkanlık görevini sürdüren Hasan Dükanlı 3. dönem de başkanlığa seçildi. Dükanlı başkanlığındaki yönetimde Adem Verici, Yılmaz Arat, Nuri Akyay ve Gökhan Cantürk yer alıyor. Denetim kuruluna Şenol Aşık ve Serkan Ürkmez seçilirken bölge birliği delegeliğine de Hasan Dükanlı, Adem Verici ve Yılmaz Arat seçildi. Seçimin ardından bölge birliği adına Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı tarafından Hasan Dükanlı’ya plaket takdim edildi.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.