Dünya Hayvanları Koruma Günü kutlandı

Çerkezköy Belediyesi ve Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Çerkezköy Temsilciliği tarafından 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla düzenlenen kutlama programına hayvan severler yoğun ilgi gösterdi

Dünya Hayvanları Koruma Günü kutlandı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
07 Ekim 2019 Pazartesi 17:39

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında Kapalı Otopark Alanı üzerinde düzenlenen kutlama programına Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Mehmet Şahin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Çerkezköy Temsilciliği yönetimi, hayvan severler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

MİSYONUMUZ TOPLUMDA HAYVAN SEVGİSİ BİLİNCİNİ GELİŞTİRMEKTİR
1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Çerkezköy Temsilcisi Aysel Bahtiyar yaptı. Etkinliğe katılan herkese teşekkür eden Aysel Bahtiyar, “Misyonumuz toplumda hayvan sevgisi bilincini geliştirmek, halkımızı tüm hayvanların yaşam hakkına sahip oldukları konusunda bilinçlendirmektir. Hayvan sevgisini yerleştirecek hizmet ve çalışmalar yapılması halinde hem hayvanların korunması sağlanmış olacak hem de toplumda şiddete karşı merhamet duyguları güçlendirilmiş olacaktır” dedi.

HAYVANLARI SADECE 4 EKİM’DE DEĞİL HER GÜN KORUMALIYIZ
“Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek bırakmak için doğayı, hayvanları ve tüm ekolojik dengeyi korumalıyız” diyerek konuşmasını sürdüren Bahtiyar, “Hayvanları sadece 4 Ekim’de değil her gün korumalıyız. Bu duyarlılığı bir güne değil, hayatımızın her anına yaymalıyız. Bu vesile ile başta Çerkezköy Kaymakamımız Atilla Selami Abban ve bize her türlü desteği sağlayan Belediye Başkanımız Vahap Akay olmak üzere bizlerle işbirliği içerisinde olan herkese teşekkür ederiz. Bugünü anlamlı kılan küçük dostlarımız için güzel bir dünya diliyoruz” ifadelerini kullandı.

HAYVANLARIN ÖZGÜRLÜĞÜ KISITLANAMAZ
Program, Belediye Başkan Vekili Mehmet Şahin Yılmaz’ın günün anlam ve önemine sair konuşması ile devam etti. “Sevgili çocuklar, değerli Çerkezköy halkı, emektar öğretmenler, Anadolu Federasyonu Çerkezköy Temsilciliği ve Çerkezköy Belediyesi işbirliği ile 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla düzenlenen kutlama etkinliğine hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başlayan M. Şahin Yılmaz, “Tüm canlılar yaşama hakkına sahiptir. Dolayısıyla hayvanlara kötü muamele edilemez ve zalimce davranışlarda bulunulamaz. Tüm hayvanlar kendi doğal ortamlarında özgürce yaşama hakkına sahiptir. Hayvanların özgürlüğü kısıtlanamaz” dedi.

'SEVDAMIZ ÇERKEZKÖY’ DOĞADIR, HAYVAN SEVGİSİDİR
“Hayvanlar üzerinde fiziksel ve psikolojik deneyler yapılamaz” diyerek konuşmasını sürdüren Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Mehmet Şahin Yılmaz, “Hayvanlar kendilerine özgü yasal hakları hukuk tarafından tanınmak zorundadır. Bireylerin, çocukluktan itibaren hayvanlara saygı göstermeyi öğrenmeleri için olanak sağlanmalıdır. Bu anlamlı günde burada sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın yoğun programı nedeniyle 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü etkinliğine katılamadığını sözlerine ekleyen Mehmet Şahin Yılmaz, “Aramızda bulunamayan herkesin başkanı Sayın Vahap Akay’ın sizlere selamlarını iletiyorum. Bugün burada sizlerle olmayı çok istedi. Ama emin olun ki kalbi ve ruhu bizlerle birliktedir. Başkanımız gece- gündüz demeden ‘Sevdamız Çerkezköy’ diyerek çalışmaya devam ediyor. ‘Sevdamız Çerkezköy’ sloganı iki kelimeden ibaret değildir. ‘Sevdamız Çerkezköy’ doğadır, hayvan sevgisidir, sanattır, kültürdür. Bu vesileyle ‘Sevdamız Çerkezköy’ sloganının sahibine ve herkesin başkanı Sayın Vahap Akay’a kentimize olan katkılarından dolayı sonsuz teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

YARIŞMALARDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Konuşmaların ardından 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla ilçe genelindeki okullarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri, Belediye Başkan Vekili Mehmet Şahin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Çerkezköy Temsilcileri Aysel Bahtiyar, İmran Özdemir ve Azilet Erdoğan tarafından takdim edildi. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen öğretmenlerimize de günün anısına Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Nutuk’ adlı eseri hediye edildi. Ödül töreninin ardından Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri tarafından ‘Hayvanlar’ şarkısı seslendirildi ve dans gösterisi sahnelendi.  

MİNİKLERE HAYVAN SEVGİSİ AŞILADILAR
Düzenlenen etkinlikte Çerkezköy Belediyesi ve Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Çerkezköy Temsilciliği tarafından hayvan hakları ile ilgili bilgilendirme amaçlı çeşitli broşürler dağıtılırken, Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin katıldığı ve farkındalık yaratmak amaçlı giydikleri kostümler de programa katılan minik öğrencilerin ilgi odağı oldu.

Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri aynı zamanda kurulan yüz boyama standında etkinliğe katılan anaokulu düzeyindeki öğrencilerin yüzlerine çeşitli hayvan figürleri çizerek, minik öğrencilere hayvan sevgisini aşıladı.

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ GEÇİCİ HAYVAN BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ GEZİLDİ
Kapalı otopark alanı üzerinde düzenlenen etkinliğin ardından program Çerkezköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin ziyaret edilmesi ile devam etti. Öğrencilerin ve hayvan severlerin sevimli dostlarımız için yanlarında getirdikleri mamaları barınak yetkililerine teslim etmelerinin ardından Çerkezköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi gezildi.

Burada kısa bir açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Mehmet Şahin Yılmaz, “Burada kentimizin dört bir yanından toplanan sevimli dostlarımızın bakımları ve tedavileri yapılıyor. Ardından ekiplerimiz sevimli dostlarımızı alındıkları noktalara geri bırakıyorlar. Bunun yanında barınağımızda yaralı hayvanların tedavi edilebilmesi için oluşturduğumuz bir ameliyathane de bulunmaktadır” dedi.  

SEVİMLİ DOSTLARIMIZ İÇİN YAPILACAK HER TÜRLÜ ÇALIŞMAYA DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Çerkezköy Temsilciliği yönetiminin yeni kurulduğunu ve buna rağmen Çerkezköy Belediyesi ile birlikte önemli ve anlamlı bir etkinliğe imza attıklarını kaydeden Başkan Vekili Yılmaz, “Çerkezköy Belediyesi olarak sevimli dostlarımız için yapılacak her türlü çalışmaya destek olmaya devam edeceğiz. Belediye Başkanımız Vahap Akay, bu konuda oldukça hassastır. Sevimli dostlarımızı korumaya ve toplumumuzu bu konuda bilinçlendirmek için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.