Dünyanın en büyük Türk Bayrağını yapacak

Çerkezköy Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Müdürü ve aynı zamanda Ebru sanatçısı Atilla Can'ın geçen yıl Kasım ayında, Unesco Paris merkez binasında görüşülen projesi 190 ülke tarafından ayakta alkışlanarak kabul edilmiş, Türkiye'de ve dünyada ilk kez bir Türk sanatı koruma altına alınmıştı. Her yıl Eylül ayının ikinci Cumartesi günü Atilla Can önderliğinde kutlanan Dünya Ebru günü bu sene organizasyon için en başarılı dosyayı sunan Yalova’da kutlanacak. Kutlamalarda Can, kutlamalarda Su üzerinde dünyanın en büyük Türk bayrağını yaparak Guinness dünya rekoru kıracak

Dünyanın en büyük Türk Bayrağını yapacak
11 Eylül 2015 Cuma 16:15

EN BAŞARILI DOSYA YALOVA’DAN

Çerkezköy Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Müdürü aynı zamanda Ebru Sanatçısı Atilla Can'ın önderliğinde her yıl Eylül ayının ikinci Cumartesi günü Dünya'da ebru günü olarak kutlanıyor. Her yıl Türkiye'den ve dünyanın birçok ülkesinden Atilla Can'a mail yoluyla dosyalar gönderiliyor ve kendisinden o yıl Dünya Ebru Günü organizasyonunu kendi şehirlerinde veya ülkelerinde yapmak istediklerini bildiriyorlar. Organizasyon için en başarılı dosya hangisi ise o yıl organizasyon o Şehre veriliyor.

220 SANATÇI KATILACAK

Bu sene 4’üncü kez Dünya Ebru Günü bugün en iyi dosyayı sunan Yalova'da kutlanacak. Barış ve sevgi konulu bir panel ve kent müzesinde sergi yapılacak. Bu sene 10 ülkeden ve ülkemizden 220 sanatçının katılımıyla ilk kez su üzerinde dünyanın en büyük Türk bayrağını yapıp Guinness Dünya Rekoru kırmaya çalışacaklar.

İNSANIN FİKRİ GÜL GİBİ KOKTUĞUNDA TOPLUMA FAYDALI OLUR

Atilla Can yaptığı açıklamada, “Martin Luther King yıllar önce şöyle demişti; KuşIar gibi uçmasını, baIıkIar gibi yüzmesini öğrendik Ancak bu arada çok basit bir sanatı unuttuk; kardeş oIarak yaşamayı. Biz Sanatçıların yüreği sevgi ve barış için atar .Bir Sanatçının yolu gül bahçesine açılan bir kapı gibidir. Sanatçıların hedefi herkesi o yoldan yürümeye teşvik etmektir. O yolda yürüdüğümüzde tenimiz, fikirlerimiz ve ruhumuz gül gibi kokar. Bunu unutmayalım ki, bir insanın fikri ancak gül gibi koktuğunda topluma faydalı olur” dedi.

REKOR KIRMAYA ÇALIŞACAK

Çerkezköy Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Müdürü aynı zamanda Ebru Sanatçısı Atilla Can bugün düzenlenecek olan kutlamalarda Su üzerinde dünyanın en büyük Türk bayrağını yapıp Guinness dünya rekoru kıracak.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.