Durak yapmak çok mu zor?

Beldeleri ile birlikte her yıl ortalama %10 civarında nüfusu artan Çerkezköy'de yeterli sayıda minibüs ve otobüs durağı olmaması vatandaşın tepkisini çekiyor

Durak yapmak çok mu zor?
03 Ocak 2013 Perşembe 08:12

Çerkezköy ve beldelerinde yeterli sayıda minibüs ve otobüs durağı olmadığını belirten vatandaşlar, "Kışın kar ve yağmurda, yazın ise sıcakta minibüs veya otobüs beklemek zorunda kalıyoruz. Belediyelerden biran önce bu soruna çözüm bulmalarını istiyoruz" dediler.
DURAK SAYISI PARMAKLA GÖSTERİLİR
Çerkezköy ve beldelerindeki minibüs durağı sayısının parmakla gösterildiğini belirten vatandaşlar, "Maalesef koca Çerkezköy ve beldelerinde yapılı minibüs durağı sayısı iki elin parmağını geçmez. Hergün binlerce vatandaş minibüs veya otobüsler ile seyahet etmek zorunda kalıyor ama ne duraklarda doğru dürüst bekleme yerleri var, ne de duraklar belirli. Minibüs veya otobüs beklemek zorunda olan vatandaşlar kaldırımlarda araç bekliyorlar" ifadelerini kullandılar.
KIŞIN BEKLEMEK İŞKENCE
"Özellikle kışın kar ve yağmurda araç beklemek büyük işkenceye dönüyor" diyen vatandaşlar,"Yağışlı ve soğuk havalarda kapalı durak olmadığı için kaldırımlarda beklemek zorunda kalıyoruz. Bu da özellikle yaşlılar, bayanlar ve öğrenciler için büyük sıkıntı oluşturuyor. Belediyeleri yönetenlerden biran önce durak konusuna el atmalarını istiyoruz" şeklinde görüş bildirdiler.
KAPALI VE GÜVENLİ DURAK İSTENİYOR
Belediyelerden özellikle sıkca kullanılan noktalara kapalı ve emniyetli durak yapmalarını isteyen vatandaşlar, "Veliköy, Kapaklı, Kızılpınar, Karaağaç ve Çerkezköy Belediyeleri biran önce durak sorununa çözüm üretmeliler. Yetkililerden ricamız biran önce ana artellerdeki minibüs duraklarına çeki düzen versinler ve yaptırsınlar" dediler.
Çerkezköy ve beldelerinde yaşayan insanların büyük bir kısmının işçe olduğunu ve vardiyalı şekilde işe gidip geldiğini belirten vatandaşlar açıklamalarını şöyle sürdürdüler:
İŞÇİLER DE DURAK İSTİYOR
"Gecenin 23.00'ünde çıkıp durakta otobüs veya servis aracı beklemenin ne kadar zor olduğunu Belediye Başkanlarımızın bilmesi gerekiyor. Özellikle bayanlar kapalı durak olmadığı için yağmurda, çamurda ayakta ve açıkta beklemek zorunda kalıyorlar. İşten gelen yakınlarını bekleyen vatandaşlarımız da aynı çileyi, ızdırabı çekiyor.
KALDIRIMLARDA BEKLEMEYELİM
Ayrıca hergün minibüs kullanan öğrenciler ve vatandaşlar da durak olmadığı için kaldırımlarda beklemek zorunda kalıyorlar. İnşallah Belediyeleri yöneten yetkililer bu çağrımıza olumlu cevap verirler ve biran önce yeterli sayıda durak yapılır."
TRAFİK KARMAŞASI YAŞANIYOR
Minibüs ve otobüs durakları olmadığı için şehiriçi çalışan minibüslerin rastgele yolcu indirip, bindirdiğini de belirten vatandaşlar, bunun da trafikte keşmekeşliğe neden olduğunu belirterek, "Eğer durak belirli olursa minibüsler de yolcularını buralarda indirir ve bindirir. Trafik sıkışıklığına neden olmaz" dediler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.