Duyarsız vatandaşlar yüzünden yeni dubalar monte ediliyor

Çerkezköy Belediyesi tarafından şehrin birçok noktasına yapılan engelli rampaları önüne asıl engelli olan duyarsız vatandaşlar araçlarını gelişi güzel park ederken, bu konu hakkında gazetemiz de defalarca haber yapmıştı. Konu hakkında araç sürücülerine kesilen cezalarda soruna tam olarak çözüm olmadı.

Duyarsız vatandaşlar yüzünden yeni dubalar monte ediliyor
08 Ağustos 2014 Cuma 07:35

Durumdan şikayetçi olan engelli vatandaşlar konu hakkında defalarca serzenişte bulunurken, Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri soruna kalıcı çözüm üreterek rampa önlerine iki adet yeni dubalar monte ederek araçların park edilmesinin önüne geçmiş olacak.
 
 
 
 
Engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak adına Çerkezköy Belediyesi tarafından kaldırımlara yapılan engelli rampalarının girişleri araç sürücüleri tarafından işgal ediliyordu. Konu hakkında birçok kez serzenişte bulunarak durumu hem Çerkezköy Belediyesine hem de İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkililerine ileten Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Hayrettin Çetinkaya, araçlarını engelli rampaları önüne park eden vatandaşların asıl birer engelli olduğunu ve yaşanan sıkıntıların biran önce ortadan kaldırılması talebinde bulunmuştu.
RAMPA ÖNLERİNE İKİ ADET YENİ DUBA
Yaşanan sıkıntıları gazetemiz defalarca manşetlere taşımış ve araçlarını engelli rampaları önüne park eden araç sürücüleri hakkında cezai işlem uygulanmıştı. Engelli vatandaşların yaşadıkları sıkıntılara çözüm üretmek adına proje geliştiren Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, yaptıkları çalışmalar sonucunda ilk etapta Atatürk Caddesi üzerinde bulunan engelli rampaları önüne iki adet duba monte ederek araçların park etmesini de engellemiş olacak.
DUYARSIZ VATANDAŞLAR YÜZÜNDEN DUBALAR MONTE EDİLİYOR
Duyarsız vatandaşlar yüzünden birçok kez engelli vatandaşlar zor durumda kalırken, yeni yapılan çalışma sayesinde de artık engelli vatandaşlar rahatlıkla engelli rampalarını kullanabilecekler. İlk etapta pilot bölge olarak Atatürk Caddesi üzerinde başlayan uygulamada engelli rampalarının önüne iki adet duba monte işlemi gerçekleşti. Bazı rampa önlerinde araçlar park edildiği için dubaların monte işlemi gerçekleşmezken, rampa önünden araçların kalkmasının ardından ekipler vakit kaybetmeden koruyucu dubaların monte işlemini gerçekleştiriyor.
REFLEKTÖRLÜ BANT TAKILACAK
Dubaların Atatürk Caddesi üzerinde ki monte işleminin tamamlanmasının ardından diğer cadde ve sokaklarda bulunan engelli rampaları için de aynı çalışmaların yapılacağı ifade edildi. Monte edilen dubaların geceleri rahatlıkla görülebilmesi içinde Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri tarafından dubaların üzerine reflektörlü bantların takılacağı da belirtildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.