Ebru sergisi törenle açıldı

Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür Sanat Kurslarından olan Ebru Kursu’nun yılsonu sergisi Çerkezköy Kent Konseyi’nde açıldı

Ebru sergisi törenle açıldı
03 Mayıs 2016 Salı 15:42

KURS TÖRENLE AÇILDI

Çerkezköy Kent Konseyi Binası’nda Ebru Kursu’nun yılsonu sergisinin açılışına Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Atilla Can, Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Çerkezköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay ve kursiyerler katıldı.
KURS 7 AY SÜRDÜ

Ebru Kursu’nun yılsonu sergisinin açılışında konuşan Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Atilla Can sözlerine ‘Yılsonu sergimize hoş geldiniz’ diye başlarken, Ebru Kursu’nun 7 ay sürdüğünü ve bugün kursiyerlerin el emeği, göz nuru eserlerin sergilenmeye başlanılacağını kaydetti.
EBRU SANATI DÜNYADA ÇOK KIYMET GÖREN BİR SANATTIR

Ebru’nun dünyada çok kıymet ve kabul gören bir sanat dalı olduğunu belirten Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Atilla Can, Ebru Kursu’nun öğretmeni Gülhis Hanımın da kurs boyunca güzel bir kalp ile kursiyerleri eğittiğini, Belediye Başkanı Vahap Akay’ın da Çerkezköy Belediyesi’nin düzenlediği kültür ve sanat kurslarına tam destek verdiğini belirterek, “Desteklerinden ve katkılarından dolayı Belediye Başkanımız Vahap Akay’a, kursiyerleri eğiten Gülhis Hanıma, Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz’e ve tüm kursiyerlere teşekkür ediyorum” dedi.
EMEĞİ GEÇENLERİ KUTLADI

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Atilla Can’ın konuşmasının ardından Ebru Kursu’nun yılsonu sergisinin açılışı gerçekleştirilerek, kursiyerlerin yaptığı Ebru eserleri incelendi. Ebru eserlerini inceleyen Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz de 7 ay boyunca 19 kursiyerin kursa devam ettiğini ve bugün bu muhteşem eserlerin ortaya çıktığını belirterek, “Başta Belediye Başkanımız Vahap Akay olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum, tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Çerkezköy Belediyesi Geleneksel Türk Ebru Sanatı Kursu’nun 7 aylık eğitim ve öğretim döneminin ardından yılsonu sergisinin açılışının yapıldığını belirten Geleneksel Türk Ebru Sanatı Kursu öğretmeni Gülhis Başaran ise, “Bizler Ebru Kursu olarak değerli Belediye Başkanımızın katkılarıyla sürdürmüş olduğumuz 2016 Yılı Ebru Kursumuzu başarı ile tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ben bir kez daha tüm kursiyerlerimiz adına hepinize hoş geldiniz diyor ve Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’a, Belediye Başkanımız Vahap Akay’a bizlere desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

250 ESER SERGİLENDİ

Ebru Kursu’nun yılsonu sergisinde 19 kursiyerin yaklaşık 250 eserinin sergileneceğini belirten Gülhis Başaran, gerek Geleneksel Ebru Sanatı gerek ise Kumaş Ebru Sanatı ürünlerinin Çerkezköy Kent Konseyi Binası’nda 8 Mayıs’a kadar ebru meraklılarını beklediğini sözlerine ekledi. 

Haber: Feyza İşcan Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.