Ebru sevenlere göre bir sergi

Ebru Sanatçısı Atilla Can'ın 37 eserini biraraya getirdiği "Ebru sergisi" Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Cuma gününe kadar açık kalacak sergiden, isteyen sanatseverler ebru tablolarını da satın alabiliyor!

Ebru sevenlere göre bir sergi
31 Mayıs 2011 Salı 00:00

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Sergi Salonaunda ebru sergisi açıldı. Ebru Sanatçısı Atilla Can'ın sergisi bu Cuma gününe kadar sanatseverler tarafından gezilebilecek. Birbirinden dikkat çekici ebruların bulunduğu sergideki eserlerden beğenen sanatseverler satın alabilecekler.
DAVETLİLERE EBRU GÖSTERİSİ
Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki serginin açılışına Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İsmail Akın, Halk Eğitimi Müdürü Şenol Ekinci, Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Sinan Boztepe, Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin ve çok sayıda sanatsever katıldı.
Açılış sonrası protokol ile yakından ilgilenen Ebru Sanatçısı Atilla Can eserleri hakkında bilgi verdi. 37 tablonun bulunduğu sergide ebruları yakından inceleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, ebru sanatından anladığını belirterek, çok beğendiğini söyledi. Serginin açılışında sanatseverlere birde gösteri yapan Atilla Can, bir lale ve çiçek çalışması yaptı. Su üstünde hazırlanan rengarenk desenlerin kağıt üzerine aktarılışını büyük bir hayranlıkla izleyen sanatseverlerden bir kısmı ebru eğitimi almak istediklerini söylemeden edemedi.
FİYATLAR DÜŞÜK TUTULDU
Sergiyle ilgili bilgi veren sanatçı Atilla Can, emek isteyen bir sanat olduğunu söyledi. Serginin bir hafta açık kalarak, bu cuma gününe kadar gezilebileceğini kaydeden Can, sadece ebru severleri değil tüm sanatseverleri beklediğini belirtti.
Sergide yer alan eserler 100 ile 150 TL arasındaki fiyatlarla satışa sunulurken, elde edilen gelirin bir bölümünün, Dünya çocuklarını korumak ve yaşam koşullarını geliştirmek için kurulan UNİCEF'e (UNİTED NATİONS CHİLDREN'S FUND- Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu) bağışlanacağını açıklayan Atilla Can, "Masraflar çıktıktan sonra gelirin bir bölümünü UNİCEF'e aktaracağız. Tüm ebru severlerin alabilmesi için fiyatları oldukça düşük tuttuk. Aslında bu eserlerin fiyatı tabiki bu kadar az değil. Esas amaçım burada eserlerimi satmak değil, vatandaşlarımızla ebru sanatını yakından tanıştırmak ve ebruyu sevdirmek " diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.