Edebiyatı özgürlük alanı olarak görüyorum

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Aydınlık bir gelecek için Çerkezköy Okuyor’ projesi kapsamında yazar-öğrenci buluşması düzenlendi. Öğrencilerle bir araya gelen öykü ve roman yazarı Ferda İzbudak Akıncı, yaptığı konuşmada, “Edebiyatı tam bir özgürlük alanı olarak görüyorum. Yazarken ve okurken insanların özgürleştiğini düşünüyorum. İnsanın kendisine sorular sorması ve hayatını nasıl yaşamak istediği üzerine düşünmesi önemli bir olaydır” dedi

Edebiyatı özgürlük alanı olarak görüyorum
25 Şubat 2015 Çarşamba 18:19

 ÖĞRENCİLER YAZAR AKINCI İLE BİR ARAYA GELDİ

Kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap okumayı özendirmek ve okumayı sevdirmek, Türkçe’yi doğru, güzel ve etkili kullanma bilincini geliştirmek, okuduğunu anlayan, yorumlayan bireyler yetişmesini sağlamak, öğrencilerin kelime dağarcığını zenginleştirmek ve güven duygusu geliştirmek amacıyla Çerkezköy Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Aydınlık bir gelecek için Çerkezköy Okuyor’ projesi kapsamında öğrenciler Öykü ve roman yazarı Ferda İzbudak Akıncı ile bir araya geldi.

YAZAR-ÖĞRENCİ BULUŞMASI

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Aydınlık bir gelecek için Çerkezköy Okuyor’ projesi kapsamında yazar-öğrenci buluşması düzenlendi. Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, Okul Müdürleri, Yazar Ferda İzbudak Akıncı ile öğrenciler katıldı.

KURGUNUN GÖTÜRDÜĞÜ YERE GİDİYORUM

Öykü ve Roman yazarı Ferda İzbudak Akıncı’nın özgeçmişi hakkında öğrencilere bilgi verilmesinin ardından sahneye davet edilen Yazar Akıncı, Çerkezköy’e ikinci kez geldiğini belirterek, “Sizlerle bir arada olduğum için çok mutluyum. Bu buluşmayı gerçekleştirenlere çok teşekkür ediyorum. Söyleşiyi, mutluluk sokağı kitabımla burada olduğum için biraz bu kitap üzerinden gerçekleştirmek istiyorum. Mutluluk sokağını yazarken tam olarak mutluluk üzerine bir tartışma yaratmayı hedeflemiştim. Çünkü hiçbir kitabı yazarken önüme bir şablon koymuyorum. Yazmaya başlıyorum ve birazda o yazının kurgunun götürdüğü yere gidiyorum” dedi.

YAZARKEN VE OKURKEN İNSANLARIN ÖZGÜRLEŞTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

Edebiyatı özgürlük alanı olarak değerlendiren Ferda İzbudak Akıncı, “Edebiyatta önünüze çok fazla –meli –malı koyarsanız yada çok fazla hedefler koyarsanız hiçbir yere gidemezsiniz ve zihninizin sizi sürüklemesine izin vermemiş olursunuz. Edebiyatı tam bir özgürlük alanı olarak görüyorum. Yazarken ve okurken insanların özgürleştiğini düşünüyorum. İnsanın kendisine sorular sorması ve hayatını nasıl yaşamak istediği üzerine düşünmesi önemli bir olaydır” diye konuştu.

BENİM İÇİN MUTLULUK NEDİR SORUSU ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLAR

Akıncı konuşmasının devamında ise, “Kitabı yazdığımda yazma sürecinde ortaya çıkan bu mutluluk üzerine ailedeki bireylerin tartışması, senin için mutluluk nedir ve öyle bir noktaya gelir ki benim için mutluluk nedir sorusu ortaya çıkmaya başlar. Bu kendi hayatımızda da böyledir. Ben nasıl mutlu olurum, nasıl bir hayat yaşarsam, nasıl bir iş yaparsam daha iyi bir hayatım olur diye sizin yaşınızda sormaya başlarsanız bunun cevabını da erken bulmuş olursunuz ve o yolda ilerlerseniz daha başarılı olursunuz” ifadelerini kullandı.

KENDİSİNE YÖNELTİLEN SORULARI CEVAPLANDIRDI

Öykü ve roman yazarı Ferda İzbudak Akıncı, öğrencileri bilgilendirmesinin ardından soru cevap kısmında kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.