Edirne Gönüllüleri AB Bakanı ile buluştu

Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Edirne Gönüllüleri 2. Yaz Okulu kapsamında gençlerle buluştu. Türkiye’nin Avrupa Birliği politikası hakkında bilgiler veren Bakan Çavuşoğlu, Edirne Gönüllüsü gençlerin de sorularını cevapladı.

Edirne Gönüllüleri AB Bakanı ile buluştu
15 Temmuz 2014 Salı 07:34

Bilgi Üniversitesi Tophane Yurdu terasında oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen program geç saatlere kadar sürdü. Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Turkiye’nin Avrupa Birliği yolunda büyük bir aşama kaydettiğine dikkat çekerek, esas amacın Avrupa standartlarında bir yaşam kalitesini hayata geçirmek olduğunu söyledi. Bakan Çavuşoğlu, "Bizim Avrupa'da karşılaştığımız en büyük sorun ön yargılardır" dedi.
Bakan Çavuşoğlu sunumun ardında Edirne Gönüllüleri Derneği’nin düzenlemiş olduğu 2. Yaz Okulu programına katılan gençlerin sorularını cevapladı. Suriye’de yaşanan gelişmelerin sorulması üzerine Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Biz Suriye'den gelen muhacir kardeşlerimize açık kapı politikasını uygulamaya devam ediyoruz. Zira onlar bir savaştan, katliamdan, dramdan kaçıyorlar. Bir taraftan halkını katleden bir rejim öte yandan da acımasızca insanları öldüren terör grupları var. En çok zarar gören sivil insanlar. İkinci Dünya Savaşı'ndan itibaren sivil kaybının en çok yaşandığı yer Suriye'dir. Kayıpların bir çoğunluğu kadın ve çocuklardır. Biz oradaki insanları ölüme terkedemeyiz. Şu an kamplarda yaşayan 220 bin kişi için harcadığımız para 3 milyar dolar civarında. Birleşmiş Milletler ve diğer dünya kuruluşlarından aldığımız yardım ise 150 milyon dolar civarında gülünç bir rakam. Avrupa Birliği ülkeleri ise sadece 36 bin civarında Suriyeli mülteci kabul edecekler. İnsanlık açısından önemli bir sınav veriyoruz. Kampların dışında ise 600 binin üzerinde Suriyeli var" şeklinde konuştu.
Edirne Gönüllüleri Yönetim Kurulu Başkanı Tuna Bekleviç kısaca dernek faaliyetlerinden bahsederek özellikle dernek kuruluşunda büyük emeği geçen Sağlık Bakanı Edirne Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na teşekkür ettiğini ifade etti. Yaz okulu projelerinin bundan sonraki senelerde de sürdürmeyi hedeflediklerini belirten Bekleviç bu programlarla Edirne’de yaşayan gençlerin ülkenin akil insanları ile bir araya gelme ve fikir alışverişinde bulunma fırsatı elde ettiklerini söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.