Ege ve Tekirdağ yöresi oyunları METEM’de devam ediyor

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan kurslar kapsamında Halk Oyunları arasında yer alan Ege Yöresi oyunları Halit Narin Mesleki Eğitim ve Teknik Meslek Lisesi’nde devam ediyor. Haftanın dört günü devam eden kurslarda kursiyerlere Ege ve Tekirdağ Yöresi Halk Oyunları öğretiliyor.

Ege ve Tekirdağ yöresi oyunları METEM’de devam ediyor
25 Ekim 2014 Cumartesi 07:55

EGE VE TEKİRDAĞ YÖRESİ KURSLARI 13 EKİM’DE BAŞLADI
Halit Narin Mesleki Eğitim ve Teknik Meslek Lisesi’nde 13 Ekim tarihinde başlayan Ege ve Tekirdağ Yöresi Halk Oyunları Kursu haftanın dört günü devam ediyor. Kurslar hakkında bilgi veren Eğitmen Burhan Öztürk, “Kurslarımız Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri devam ediyor. Pazartesi ve Çarşamba günleri Ege ve Tekirdağ Yöresi, Salı ve Perşembe günleri de orta yaş Balkan Halk Dansları eğitimleri veriyoruz” diye konuştu.

KURSLAR HAFTANIN DÖRT GÜNÜ DEVAM EDİYOR
Kurs saatleri hakkında da konuşan Öztürk, “Pazartesi ve Çarşamba günleri 19.00-21.30 saatleri arasında öğretmen grubumuza Ege Yöresi Halk Oyunları eğitimi veriliyor. Aynı günler de 17.00-19.00 saatleri arasında da öğrencilere yönelik Ege ve Tekirdağ Yöresi Oyunları öğretiliyor. Öğretmen grubumuzda 20 erkek 30 bayan olmak üzere 50 kursiyerimiz bulunurken, öğrencilerde de 32 Zeybek, Tekirdağ Yöresi olarak da 24 kişi bulunuyor” dedi.

KURSLAR HAZİRAN AYI SONUNDA TAMAMLANACAK
Balkan Halk Dansları hakkında da bilgi veren Burhan Öztürk, “Salı ve Perşembe günlerinde de saat 19.00-21.30 saatleri arasında da Orta yaş Balkan Halk Dansları Grubumuz eğitim alıyor. Bu grupta da 26 kişi bulunuyor. Eğitimlerimizin sonunda amacımız yurt dışı festivallerine katılmak olacak. 19 Mayıs Atatürk’ün anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda öğretmen gurubumuzu gösterilerde sahneye çıkarmayı düşünüyoruz. Çerkezköy’de sosyal bir faaliyet alanı olmadığı için öğretmen arkadaşlarımız da kültürel faaliyetlere yöneliyorlar. Tekirdağ Yöresi Oyunlarını Serhat Ayaz hocamız, Ege Yöresi Oyunlarının eğitimlerini de yine ikimiz veriyoruz. Kurslarımız Haziran ayı sonunda da tamamlanmış olacak” açıklamasında bulundu.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.